• 9.253.434 stemmen

Met onder meer: Sara Forestier, Laetitia Dosch en Inas Chanti

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 9 september 2021

Plot Playlist

De twintiger Sophie mag aan de slag bij een beroemde uitgeverij in Parijs. Niet helemaal wat zij zoekt, want ze droomt ervan haar eigen stripverhalen te creëren. Ook op persoonlijk vlak gaat het stroef. Aan haar relatie komt een einde wanneer haar vriendje te horen krijgt dat ze in verwachting is.

Sophie Legal

Louise the roommate

Julia's father

The narrator / The director

The subway thief

François Daniel

Vanaf 9 september in de bioscoop (September Film Distribution)

avatar van Film Pegasus

Het relaas van een jonge vrouw die strubbelt in het leven. Jong vol dromen en goede voornemens, genietend van het leven. Maar tegelijk ook al te oud voor kunstonderwijs en een leeftijd waarin het tijd is om je af te vragen welke richting uit te gaan. Een leven vol hindernissen met het besef dat die droom zeker niet zo gemakkelijk haalbaar is. Terwijl de mensen rond haar uiteenlopende adviezen geven. Een coming of age film, maar dan met een 28-jarige vrouw.

De film deed me wat denken aan Frances Ha (2012), zowel door het onderwerp als de zwart-wit aanpak. En ook hier een sterke en boeiende actrice in de hoofdrol. Actrice Sara Forestier won al eerder 2 Césars en draagt de film zonder probleem. Playlist is een film met een hart, geschreven en geregisseerd door Nine Antico, zelf ook illustratice en cartooniste trouwens. Ze heeft ongetwijfeld veel van zichzelf in de film gelegd.

Playlist overdonderd niet zoals Frances Ha bij mij gedaan heeft. Maar het is wel een mooi pareltje. Een gezellige indie film dat de sfeer niet altijd even vast kan houden, maar wel oprecht overkomt. Met de nodige humor en vooral mooi gefilmd met dank aan Julie Conte die voor het eerst cinematografie doet aan een langspeelfilm.

avatar van erik33

erik33

Verrassend leuke arthouse film, luchtige toon deed mij wat denken aan Tu Dors Nicole (2014). Andere film associaties: Jeune Femme (2017) ( iets serieuzer qua toon ), M (2017) ( geregisseerd door Sara Forestier ), Better Off Dead... (1985) ( gaat ook over relatieproblemen en ook geregisseerd door striptekenaar/regisseur )

avatar van revadebe

revadebe

Prima onderhoudende film

Wat een heerlijke frisse film, vol creativiteit!

Visueel en vormtechnisch is de film geïnspireerd door de New York komedies en strips.

Het verhaaltje is misschien wat studentikoos en simpel, maar de uitwerking is hier zo leuk.

In de hoofdrol de mooie verschijning Sara Forestier. Zij speelt een nogal wispelturig persoon, een hoofdrol die haar op het lijf geschreven is.

Gewoon een erg leuke film die verrast van begin tot eind.

avatar van MBSL

MBSL

Aangenaam filmpje over een jonge vrouw en haar beslommeringen op het gebied van liefde, werk en vriendschap. De hoofdrolspeelster doet het leuk en draagt de film.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Middelmatige film die het moet hebben van de acteerprestaties van Sara Forestier en van de fenomenale zwart/wit-cinematografie.