• 9.371.563 stemmen

Everybody's Talking about Jamie (2021)

Drama / Muziek | 115 minuten

Genre: Drama / Muziek

Alternatieve titels: Everybody's Talking about Jamie - The Movie / Everybody's Talking about Jamie - The Film

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jonathan Butterell

Met onder meer: Max Harwood, Lauren Patel en Richard E. Grant

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Everybody's Talking about Jamie

"Show the world who you really are."

Jamie is een 16-jarige jongen met een grote droom, een droom om drag queen te worden. Ondersteund door zijn liefhebbende moeder en gesteund door zijn beste vriendin overwint Jamie vooroordelen, verslaat pestkoppen en stapt hij van de duisternis in de schijnwerpers.

Pritti Pasha

Hugo Battersby / Loco Chanelle

Jamie's Dad

Iman Masood

Young Loco Chanelle

Vanaf 21 januari 2021 in de bioscoop (The Walt Disney Company Benelux)

avatar van Basto

Basto

• 11925 berichten

Ik ben een sucker voor off beat musicals omdat het vaak aanleiding biedt om visueel flink uit te pakken. Zeker wanneer het om de flamboyante wereld van drag queens draait, liggen er kansen voor top vermaak.

In het begin lijkt het ook die kant op te gaan met twee surrealistische setpieces waarbij het klaslokaal in een discotheek verandert. Muziek heeft zoals te verwachten valt een hoog gay / songfestival gehalte. Maar helaas wordt de focus wat verlegd naar meer Brits familiedrama en krijgt de film een wat meer sentimentele toon. Uiteindelijk gaat het over jezelf durven zijn met een flinke dosis gender keuze. Nu valt me het nog erg mee aangezien het een Amerikaanse (Fox) productie betreft. Disney wilde er eigenlijk vanaf en gelukkig hebben ze zich er niet echt mee bemoeid. Zo kent de film toch nog een paar rauwe randjes (lees: scheldwoorden en een bloedneus), en weet het allemaal nog best charmant te eindigen.

Niet zo gek als ik gehoopt had, maar al met al best aardig. Denk dat we van Max Harwood nog een hoop gaan horen. Hij speelde zijn rol zo overtuigend, dat ik benieuwd ben of hij ook iets anders kan.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en West End musical. Van beide had ik nog nooit gehoord. Nu op Prime.

Krappe 3,5

avatar van SimonV

SimonV

Film waar ik veel van verwachtte, maar die mij een beetje tegenviel. Het visuele spectakel waar ik net als Basto op hoopte, kwam eigenlijk niet van de grond. De liedjes vind ik van top-kwaliteit, een uitzondering daar gelaten. Dat kom natuurlijk ook omdat producent gebonden is aan de originele musical.

Jammer dat niet alle verhaallijntjes worden afgerond. Sterker nog: tegen het einde lijkt er ineens een nieuw verhaaltje te ontstaan, maar ook dat blijft bij het begin.

De chemie tussen de hoofdrolspelers is oké, maar had beter gekund. Acteurs spelen wel met verve hun rol.

2,5 ster

avatar van mrklm

mrklm

Muzikale biografie van Jamie New [Max Harwood], een homoseksuele jongen in Sheffield die probeert een manier te vinden om zichzelf te kunnen zijn zonder dat hij daarmee zichzelf en zijn familie en vrienden in de problemen brengt. Op school maken plaaggeest Dean Paxton [Samuel Bottomley] en juffrouw Hedge [Sharon Horgan] het erg lastig voor hem maar gesteund door zijn beste vriendin Pritti [Lauren Patel] en geïnspireerd door een oude Drag Queen [Richard E. Grant] besluit Jamie zijn ware ik aan de wereld te tonen. Harwood is bijzonder charismatisch als Jamie, maar ook de rest van de cast presteert uitstekend. De scènes met moeder Margaret [Sarah Lancashire] zijn emotionele hoogtepunten, maar het zijn de inventief gefilmde muzikale sequenties die dit tot een onvergetelijke, hartverwarmende ervaring maken waarna je even fluitend en glimlachend door het leven kunt gaan.