• 9.373.012 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Austin Stark

Met onder meer: Kelsey Grammer, Julia Stiles en Colman Domingo

Plot The God Committee

Een ziekenhuis in New York ontvangt een donorhart. Het bestuur, bestaande uit artsen en bureaucraten, staat voor een moeilijke beslissing wanneer zij moet uitmaken welke patiënt als eerste het recht krijgt op het orgaan. Ze moeten kiezen tussen drie personen.

Dr. Andre Boxer

Dr. Jordan Taylor

Dr. Valerie Gilroy

Emmett Granger

Father Dunbar

Selena Vazquez

avatar van schumacher

schumacher

Degelijke film maar mss net iets te langdradig waardoor het soms effe wat inzakte.

Voor de rest keek die nog goed weg.

Acteurs deden het goed, verhaal was ook leuk.

Moet niet simpel zijn om te kiezen.

Voor een keertje zeker oke.

avatar van AniSter

AniSter

Vergelijk het verhaal van deze film maar met de Coronatriage voor een IC-plek. Thriller vind ik niet echt het juiste genre. Ik vond dit meer een drama, in meerdere opzichten. Jammer dat het verhaal zich in feite beperkte tot maar één geval. Het onderwerp is in ieder geval boeiend en de cast heeft dit goed neergezet. Hier en daar zat er wat flauwekul in die ze voor mij weg hadden mogen laten, bijvoorbeeld de preek van Father Dunbar.

avatar van Waku

Waku

Aardig dilemma drama die op een of andere manier toch niet weet te overtuigen. Aan de acteurs en het acteerwerk ligt het niet, dat zit wel goed in deze film. Misschien is het wel het continue switchen van de flashbacks gedurende de 95 minuten. Ook het persoonlijke onderliggend lijden van Boxer is wat makkelijk gezocht. De moeizame onderlinge relatie tussen de twee hoofdpersonages moeten zorgen voor wat extra emotie. Desondanks blijft " the God Committee" een beetje een kille film waardoor je niet meegezogen wordt in het verhaal. 3*

avatar van scorsese

Goeie film waarin een comité een uur de tijd heeft om te beslissen wie een donorhart ontvangt. Een boeiend uitgangspunt. Alhoewel het niet erg de diepte in gaat (vooral vanwege het plot), zijn de dialogen over de ethische vraagstukken goed. Echter vanwege het plot en de opzet met de twee tijdlijnen blijft het onderhoudend en spannend tegen het einde.