• 9.372.320 stemmen

Met onder meer: Artur Żmijewski, Maria Dębska en Aleksandar Milićević

Gesproken taal: Pools

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Czarny Mercedes

1942, Warschau. Rafal Król werkt als onderzoeker voor de politie. Ondertussen onderhoudt hij contacten met de onderwereld. Król krijgt de opdracht een moord te onderzoeken en begint te graven in het verleden van het slachtoffer. Hij ontdekt dat ze meerdere dingen verborgen hield voor haar man.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Aneta Landau

Maximilian von Fleckenstein

Professor Langman

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Goed verhaal, goede atmosfeer.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film viel me wel best mee.

Het verhaal zit goed, maar het had zich in eender welke tijd kunnen afspelen.

Nu is het bezette Warschau het toneel, en een SS officier een van de hoofdrolspelers, maar dat had net zo goed een dokter of agent kunnen zijn in New York.

Maar het is dus wel interessant dat het zich tijdens WO II afspeelt, het komt ook verhaal ten goede.

Goede Poolse prent dus.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke misdaadfilm. Geen zuivere oorlogsfilm. De setting van de Tweede Wereldoorlog in Warschau is louter decoratief, maar het is wel een erg boeiende setting en eens geheel iets anders. Best een onderhoudende film waarbij een inspecteur op zoekt gaat naar de moordenaar op een vrouw. Op de achtergrond speelt dan wel het nazisme en de Gestapo een rol.

Ik bekijk de laatste tijd geregeld eens een (moderne) Poolse film, toch wel een filmland dat lof verdient. Vrij professioneel en sterk gefilmd steeds. Ik heb weinig voeling met Polen, dus ook op filmvlak zal het niet tot mijn favorieten behoren, maar het is een filmland om niet zomaar links te laten liggen.

avatar van joolstein

joolstein

“And so I got photographed with her fanny.”

Ouderwets moordmysterie, een detective-thriller dat zich langzaam ontvouwt met tegen de achtergrond de grimmigheid van Warschau Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een advocaat doet alsof een Joodse studente zijn vrouw is om haar zo aan de Jodenvervolging te laten ontkomen. Maar dan eindig ze alsnog dood op de keukenvloer met een mes in haar rug. Een Poolse rechercheur probeert dit op te lossen. Een intrigerend en behoorlijk spannend moordmysterie. Het verhaal is oké, maar de plotwending is iets te vergezocht Toch was de opzet van whodunnit in de Tweede Wereldoorlog zeer oké! Degelijk en prima.