• 9.372.269 stemmen

Dolly Parton: Here I Am (2019)

Documentaire / Muziek | 89 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Francis Whately

Met onder meer: Dolly Parton, Jane Fonda en Kylie Minogue

Plot Dolly Parton: Here I Am

Dolly Parton is naast zangeres een verhalenvertelster. In deze documentaire neemt ze de kijker mee op een muzikale reis. Centraal staan mensen en plaatsen die haar iconische carrière hebben vormgegeven. Ze doet dit aan de hand van haar bekende nummers.

avatar van bjerik76

bjerik76

love her !

avatar van bjerik76

bjerik76

als je eenmaal begint blijf je toch kijken naar Dolly.

Je wil toch weten hoe ziet Dolly er zonder Make-up en pruik uit, helaas is en blijft dat vrees ik eeuwig het geheim, wat ook blijkt, omdat zelfs de naasten van Dolly deze vraag ook hebben.

de filmpjes zijn leuk, Dolly nu op de interview stoel is leuk.

of het allemaal nou echt is of nep, live, play back, bespeelt ze alles zelf ....

Heb haar 2 x live gezien... geweldig.

Het doet er eigenlijk ook niet toe.

ze is een en al vrolijkheid en liefde.

avatar van Tarkus

Tarkus

Uitstekende documentaire over de carrière van Dolly Parton.

Er wordt veel gelachten met deze zangeres, wat ze zelf ook weet, maar ze is zeker niet zo dom als men laat uitschijnen, dat bewijst haar succesvolle carrière wel.

Ze heeft alles bij elkaar zo’n 3000 liedjes geschreven, wat ik zelf ook niet wist, waaronder toch verschillende grote hits, die later ook nog eens succesvol zijn gecoverd door niet de minsten, ‘I Always Love You’ door Whitney Houston is er een mooi voorbeeld van.

Er zijn vele dingen in deze documentaire die nieuw waren voor me, maar vooral dat ze een zeer talentvolle dame is die ook opkwam voor anderen en een voorvechtster voor de Holebi gemeenschap, die haar daarvoor op handen dragen.

Een van haar grootste hits ‘Jolene’ is een nummer dat wellicht iedereen kent, maar ze heeft nog vele andere pareltjes op haar naam staan, daarom kan ik deze documentaire ten zeerste aanbevelen.

Ikzelf kan niet anders zeggen dat ik veel respect heb voor deze kleine dame, de heeft bewezen dat ze een rasartieste is, ongeacht het genre, country, bluegrass of pop…

avatar van wednesday

wednesday

Typische middle of the road muziekdocumentaire. Leuke interviews met Dolly zelf, die over de nodige zelfspot beschikt. De andere geïnterviewden zijn allemaal groot fan en vertellen aan de lopende band wat er zo geweldig aan haar is. Dat biedt weinig echte meerwaarde, maar een dergelijke documentaire is over het algemeen door de fans en voor de fans gemaakt.

avatar van Film Pegasus

Weinig creatieve documentaire, maar als je Dolly Parton wil leren kennen is dit wel de ideale film. Een overzicht van haar carrière met enkele getuigenissen, wat beeldmateriaal en de gekende liedjes. Ik denk wel dat je toch al ietwat liefhebber moet zijn van haar om er echt van te kunnen genieten. Als muziekliefhebber was het alvast interessant.

avatar van davey400

davey400

Ik heb niet zo heel veel met country-muziek, om haar toch maar even in een hoekje te duwen.

De documentaire geeft echter wel een interessante inkijk in het leven van een interessante vrouw, die echt een heel stuk slimmer is dan hoe ze zich zelf altijd heeft voorgedaan.

'Het domme blondje' spelen blijkt gewoon altijd een gimmick te zijn geweest om zo ver te komen in haar carrière als is gekomen.

Zoals anderen ook aangeven zijn de noodzakelijke gesprekjes met 'andere sterren (sterretjes)' niet altijd van toegevoegde waarde, maar toch is de docu zeker de moeite waard.

(n.a.v. deze docu ook een concert proberen te kijken, maar dat was wat teveel van het goede voor mij.)

avatar van 93.9

93.9

Wat je van een muziekdocu verwacht. Weinig mis mee dus 3 sterren

avatar van mrklm

mrklm

Dolly Parton viert haar 50-jarig jubileum bij de Grand Ole Opry in Nashville, het podium waarop iedere ambitieuze countrymuzikant ooit hoopt te mogen spelen. Dat is aanleiding voor een terugblik op het leven, maar vooral op de carrière van de beroemdste countryzangeres ter wereld. Aan de hand van haar debuutsingle Dumb Blonde en juweeltjes als The Bridge, Coat of Many Colors, 9 to 5 en het onvermijdelijke I Will Always Love You worden we (voor zover dat nodig was) herinnerd aan het feit dat er achter het (bewust) kitscherige uiterlijk van Parton een muzikaal begaafde, intelligente en baanbrekende, zelfbewuste vrouw schuil gaat die fier overeind is gebleven in een periode waarin seksisme meer regel dan uitzondering was. Interessant, ook al is het één grote lofzang waarin geen enkel kritisch geluid te horen is.

avatar van ibendb

ibendb

Deze vrouw is een tour de force en haar nalatenschap is ongeëvenaard.

Here I Am is een viering van Dolly Parton en haar carrière door de jaren heen. Het is boeiend, oprecht en geeft goed inzicht in wat haar zo iconisch maakt. Ik had het leuker gevonden als er meer aandacht was geweest voor haar persoonlijke leven, maar ik begrijp dat ze dingen graag privé houdt.

Het is moeilijk om kritisch te zijn over eender wat Dolly uitbrengt omdat het mens zo verdomd sympathiek is. Hou haar koste wat kost veilig.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Mooie documentaire waarin ik heel wat heb bijgeleerd over Dolly Parton - al moet ik erbij zeggen dat ik niet veel wist over haar behalve enkele opvallende uiterlijke kenmerken. Maar het blijkt dus dat ik al die jaren niet doorhad dat zij een intelligente dame is die speelt met haar imago. En dat haar professionele omgeving haar nooit gezien heeft zonder pruik. Bijzonder. Ze heeft een boeiende carrière gehad in boeiende tijden met ups en downs en is vandaag toch wel een icoon - die het overleefd heeft. De goesting om meer van haar muziek te gaan beluisteren is gekomen na de docu, en dat is toch een goed teken.