• 9.374.478 stemmen

Cleavers: Killer Clowns (2019)

Horror / Mystery | 93 minuten

Genre: Horror / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mj Dixon

Met onder meer: Georgie Smibert, Gemma Louise Troughton en Paul Rogers

Plot Cleavers: Killer Clowns

"Send In The Clowns"

Jody Ann Howells is een overlevende van het bloedbad van Still Rivers. Zij is op zoek naar de man die haar geboortestad in een dodelijke nachtmerrie veranderde met zijn moordpartij. Om een gezin te redden uit de klauwen van de zogenaamde Cleaver, is Jody's enige hoop een figuur die met die verschrikkelijke nacht verbonden is.

avatar van joolstein

joolstein

Dit is het low budget-vervolg op Cleaver: Rise of the Killer Clown (2015) en gaat zo'n beetje verder waar het origineel was gebleven. Vijf jaar zijn er voorbij en de Cleaver is ontsnapt en verdwenen, Jodi-Ann is op een zoektocht naar hem. Nu moet ik bekennen dat ik een zwak heb voor de trash-werkjes van regisseur Mj Dixon en zijn Mycho-entertainment. Op één of andere manier weet hij; ondanks dat de bewerking niet de beste is, er zijn vaak onhandige scène-overgangen te zien en er wordt gewerkt met een beperkt budget, mij toch te overtuigen. Dit komt vooral doordat de speciale effecten en gore nog behoorlijk goed zijn. En er verder een pretentieloos maar fijn sfeertje in zijn films hangt. Haalde de vorige film zijn inspiratie uit een Carpenter-klassieker van 1978, is het dit keer de Tobe Hooper-klassieker uit 1974. Het eindproduct is een moderne B-film die beter is dan veel van zijn soortgenoten.