• 9.372.354 stemmen

Geregisseerd door: Ashley Avis

Met onder meer: Mackenzie Foy, Iain Glen en Kate Winslet

Plot Black Beauty

"Find your way home."

De wereld van de zeventienjarige Jo stort in wanneer ze haar ouders bij een auto-ongeluk verliest. Tijdens het rouwproces wordt ze bijgestaan door Black Beauty, een paard dat ooit in het bezit was van haar familie. Tussen Jo en het dier ontstaat een hechte band.

Black Beauty (stemrol)

John Manly

George Winthorp

Mrs. Winthorp

Georgina Winthorp

Mr. Winthrop

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Het draagt hart en een goed verhaal, maar het voelt toch nog wat geforceerd en hoewel ik Kate Winslet fantastisch vind, heeft ze als Beauty teveel dialoog. Het is niet genoeg gefocust op expressies en bewegingen, wat juist de bedoeling zou moeten zijn en impact zou moeten hebben bij films als dit.

avatar van schumacher

schumacher

Die stemover of hoe je dat noemt njah.

Ook dat goeie en warme gevoel die ik soms heb met paard en mens in een film heb ik hier niet bij.

Dusja, niet teveel van verwachten.

avatar van TrudeVinke

TrudeVinke

De scenes in het begin van de film zijn echt mooi.

De rest van de film is bagger!

Ik beklaag me er al lange tijd over dat ze er in films van tegenwoordig niet meer in slagen om romantiek over te brengen. Iets waar ze in vroegere films heer en meester in waren.

Het lijkt wel of de gehele mensheid het gevoel van romantiek heeft verloren.

En zonder die magische romantiek is een film eigenlijk geheel bodemloos.

En dat is met deze film precies hetzelfde... een romantiekloze, bodemloze, lege en holle film!

2 sterren (voor de moeite).

avatar van Waku

Waku

In tegenstelling tot de meeste commentaren boven mij ben ik wel enthousiast over deze nieuwste

"Black Beauty" remake. Behalve soms prachtig geschoten beelden wist het verhaal mij van begin tot eind te boeien. De stem van Kate Winslet zorgde ervoor dat ik mij als kijker meer verbonden voelde met Beauty.

Disney weet altijd wel een gevoelige snaar te raken en een feelgood sfeertje neer te zetten.

Zo ook met dit klassieke verhaal in een nieuw jasje.

3.5*/4*

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Als je weet dat het een Disney productie is, weet je wat je kant verwachten. Als je daar niet van houdt, vooral niet kijken. Het is ook zeker niet Disney's sterkste productie. Er had duidelijk meer ingezeten. Acteerwerk is acceptabel (maar niet meer dan dat),. Ik moest even wennen aan het idee dat de verteller 'het paard' was, maar toen ik die knop had omgezet moet ik zeggen dat Kate Winslet het voor mij prima heeft gedaan. Het verhaal was okay. Een echte plus zijn de mooie beelden, vooral in het begin van de film. Toch vond ik het zeker geen topper. Ik ben het eens met een andere reviewer: het grootste probleem is dat de emoties en de Romantiek gewoon niet lekker genoeg uit de verf kwamen. Het bleef toch wat op afstand en het geheel komt onvoldoende geloofwaardig over. Dan is er het 'overacten' van enkel acteurs in het midden van de film.... Tenenkrommend. Maar toch, ondanks de stevige kritiek, heb ik me wel vermaakt deze zondagavond en had de film voldoende moois om te blijven boeien. Alleen jammer dat er zo veel meer potentie in heeft gezeten. Daarom een krappe drie sterren.