• 9.372.056 stemmen

Geregisseerd door: Christian Bisceglia en Ascanio Malgarini

Met onder meer: Henry Douthwaite en Rosie Fellner

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Cruel Peter

"He was the cruellest of all"

1908. Het is Kerstmis in Messina. Peter, de 13-jarige zoon van een rijke Engelse familie, staat bekend om zijn wreedheid jegens kinderen, dieren en bedienden. Op een nacht wordt hij in een hinderlaag gelokt en wordt hij wakker in een ondergrondse doodskist op de begraafplaats. Wanneer een krachtige aardbeving Messina met de grond gelijk maakt, zit Peter gevangen en wordt zijn verblijfplaats vergeten. Een eeuw later komen een Engelse archeoloog en zijn dochter in de stad aan.

Op z'n Italiaans.

Ze blijven het proberen met Engelstalige acteurs, enkel en alleen met de hoop internationaal makkelijker potten te kunnen breken. Maar volgens mij zou het gewoon beter werken in het Italiaans. Dan kunnen de regisseurs zich wat meer richten op de acteurs en voelt het resultaat misschien wat minder stroef aan.

Qua cinematografie zit het doorgaans wel snor bij deze filmpjes. Ook hier ziet het er weer netjes uit. Mooie belichting, fijne setting die optimaal gebruikt wordt en sterk camerawerk. Enkel de editing schiet traditioneel te kort, daar gaat altijd wat nodeloos sfeer verloren.

Verhaaltje is redelijk basic, de acteurs jammer genoeg ondermaats. Het oogt allemaal zo geforceerd en ongemakkelijk aan, dat het de film in de weg gaat staan. Maar verder wel de moeite om een keer gezien te hebben, het is alleen jammer dat het maximale er niet uitgehaald wordt.

avatar van Fransman

Fransman

Beter dan Onderhond kan ik het niet verwoorden. Spijker en kop. Ook binnen het verhaal moet er enige consistentie zijn en die was vooral naar het einde toe ver te zoeken. Ook wordt niet duidelijk wat dat nou precies voor een onderzoek was dat die archeoloog op die Engelse begraafplaats moest doen. Slordig. Heb me desondanks wel vermaakt met die 'ratjetoe'. Begraafplaats en kasteel waren sfeervol.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Redelijke film die gemakkelijk aan de kijker voorbij glijdt. Het is een rotjochie wat het heerlijk vind om anderen te sarren en zoals vaker komt hij "zijn ware" tegen.

Het mannetje wordt opgesloten maar komt door een aardbeving te diep te liggen en degenen die daarvoor verantwoordelijk waren, krijgen hem niet meer boven de grond.

Daarna gaat de film in het heden afspelen en wij als kijkers konden deze b-film wel genieten. Voor een sterke horror hoef je deze film niet te zien maar gewoon als een redelijke horror tussen de vele rommel van de laatste tijd valt deze niet echt af.

Een ruime 6!

avatar van AniSter

AniSter

Best wel een goed sfeertje, zonder teveel excessen. Behalve dan de laatste 10 min. Net iets 'over the top'.

En vanzelfsprekend weer een einde wat goed is voor een tweede deel. Daar ben ik inmiddels wel zo'n beetje klaar mee.

avatar van Daan258

Daan258

Teleurstelling!

Niks wat we nog niet eerder hebben gezien. Weinig spanning en ook te donkere beelden wat soms vervelend was om naar te kijken.