• 9.373.233 stemmen

Fünf Freunde und das Tal der Dinosaurier (2018)

Familie / Avontuur | 102 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titels: The Famous Five and the Valley of Dinosaurs / Fünf Freunde - Im Tal der Dinosaurier

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Mike Marzuk

Met onder meer: Marinus Hohmann, Allegra Tinnefeld en Ron Antony Renzenbrink

Gesproken taal: Duits, Deens, Engels en Italiaans

Plot Fünf Freunde und das Tal der Dinosaurier

Vier bevriende kinderen zijn onderweg naar een feestje, maar hebben er geen zin in. Als de auto het begeeft, stranden ze in een klein stadje. Om de tijd te verdrijven bezoeken ze een lokaal museum, waar ze botten van dinosaurussen bekijken. De kinderen ontmoeten er Marty, die beweert dat zijn vader een bijzondere kaart heeft. Met behulp van de kaart kan een compleet dinosaurusskelet gevonden worden. Er is echter een probleem: de kaart is gestolen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Als verzamelaar van alles van The Famous Five moest ik deze film ook hebben. De eerste vier zijn voor Nederland nagesynchroniseerd, maar deze niet. Nu spreek ik vloeiend Duits, dus deze film was geen probleem om te volgen. Aardig gedaan. De Vijf is wel naar deze tijd gehaald met smartphones en moderne kleding, maar dat is best verfrissend. Er wordt lekker geacteerd, zeker door de kinderen; de volwassenen over-acteren ietwat. Drie en halve ster.