• 9.372.513 stemmen

Geregisseerd door: Athina Rachel Tsangari

Met onder meer: Ariane Labed, Clémence Poésy en Isolda Dychauk

Gesproken taal: Engels, Frans, Grieks, Duits en Turks

Plot The Capsule

Zeven jonge vrouwen worden bij kaarslicht wakker in een groot landhuis gelegen op een rots. Gekleed in vreemde outfits nemen de vrouwen deel aan een reeks bizarre rituelen. Gaandeweg transformeren ze tot wilde, onvoorspelbare wezens die zich enkel nog dierlijk gedragen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van leatherhead

leatherhead

Had hier op basis van Tsangari's Attenberg weinig van verwacht, maar dit was zowaar een heerlijk bizar werkje. Een soort Innocence concept maar dan gebracht met een forse scheut absurdisme. De nogal deadpan delivery die vrij typisch is aan de hele Weird Greek Wave past hier ook perfect en zet de absurditeit van de film alleen nog maar meer in de verf.

Het is wellicht een beetje een acquired taste, dit soort weirde, pretentieuze arthouse. Maar voor mensen die net zoals ik een Lanthimos vaak toch iets te saai/braaf vinden is dit misschien een aanrader. Uit die hele 'stroming' is dit qua gekkigheid toch wel de overtreffende trap. Genoten, kleine 4*.

avatar van John Milton

John Milton

Die dame die vrij in het begin nakend onder die blauwe deken op het bed vandaan komt, is dat Deniz Gamze Ergüven, de regisseur van Mustang (2015)? Ze is sowieso een van deze dames, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen.

Leatherhead kiest verder de juiste bijvoeglijke naamwoorden hierboven.

Erg toffe, bizarre short.

avatar van Fisico

Fisico

Bizarre, maar daarom geen oninteressante short. De dame in kwestie lijkt me inderdaad Deniz Gamze Ergüven te zijn. Surrealistisch met wat Dali-trekken. Creatief en fris, maar daarom kan ik er nog geen touw aan vastknopen. Dat kleine figuurtje uit de mond of de blik in het hoofd van die ene dame. Het deed me onbewust ook wat denken aan de schitterende animatiefilm La Planète Sauvage (Film, 1973), volgens mij nog steeds te zien op Mubi.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Esoterisch sfeertje... lijkt mij minder absurd.