Genre: Muziek / Drama
Met onder meer: Jennifer Beals, Michael Nouri en Lilia Skala
Releasedatum: 14 juli 1983
Bekijk via NLZIET
Plot Flashdance
"She works in a man's world. She dances in the world of her dreams."
De achttienjarige Alex Owens werkt overdag als lasser in een staalfabriek en 's nachts is ze een zwoele danseres in een bar. In haar dromen is ze echter al een gevierde ballerina. Via audities probeert zij om toegelaten te worden bij een professionele dansschool.
- Trailer (YouTube)
Hanna Long
Frank Szabo
Rosemary Szabo
Jordy
zaten weer een paar lelijke plaatjes tussen neo, heb deze ook zelf op moeten zoeken..
neo
weet je wat het is.deze is nog niet op dvd uit,dus zowat al die plaatjes van sites zijn niet echt geweldig mooi.
deze bruckheimer/simpsonfilm was hun eerste succes.ik vond de film erg leuk.
celie
Hey deze film heb ik gezien. Het is 1 van mijn lievelings film. Samen met dirtydancing
en grease is het mij leukste film met muziek.
Ramon K
Leuk weetje voor de mensen die Jennifer Beals zo 'lekker' vinden in deze prent. Haar lichaam werd niet gebruikt in de dansscene's. Daarvoor hadden ze twee bodydoubles. Een daarvan was een vrouw en een daarvan was een man!!! Er zijn dus mensen die het warm kregen van een dansende man in een strak pakje met een pruik op, ipv een lekkere meid. Vind ik wel geinig!!!!
petey
- 1901 berichten
Ook ik haar andere films ziet ze er lekker uit. De bodydouble dame mag er trouwens ook zijn.
Duke
Echt typische muziek-film uit het "Disco-tijdperk". Tevens leuke nummers zoals "Maniac" en "What a feeling" van Iren Cara. Goeie film dus !!!:D
renske
Auditie-scène werd onlangs in de serie Six Feet Under geparodieerd. Flauw, maar ook wel erg grappig.
Maar ik meen dat de makers van SFU niet de eersten zijn die die scène geparodieerd hebben.
John Doe
Hier is een clip van Jennifer Lopez op gebaseerd als ik het plot zo lees.
mikey
Die auditiescene is door een mannelijke breakdancer gedaan. Jlo kon het wel zelf, maar lang niet zo goed! Die lasscenes deed jennifer wel zelf. 3
T_fuckin_montana
Wat een walgelijke film het verhaal is compleet kut en die trut kan niet dansen een halve * voor de acteer prestatie van de hond.
Dennis Evahi
Ik vond het verhaal zwakjes maar de danseres Cynthia Rhodes is super als Tina Tech. Die danssolo in die bar is "of the hook"......Jennifer Beals in de film vind ik niet "The Maniac" (hit-nummer van Michael Sembello) maar Cynthia Rhodes!. Aangezien mijn vriendin danseres is en deze film heeft, heb ik 'm mee genomen in mijn review. Romantisch maar flinterdun verhaal de boodschap is: ..als je iets wilt bereiken moet je daarvoor gaan"......Het is in de lijn van Rocky 1. Het streven naar winnnen iets bereiken, iets willen betekenen. Ambitie......
Mijn stem: ***-sterren.
film_kaza
deze film leek mij al niet leuk, en dat vond ik hem ook niet. mijn gevoel heeft vaak gelijk al zeg ik het zelf.
1 ster
soom
Ik hou erg van dansfilms. Flashdance is een erg leuke film, leuker zelfs dan Dirty Dancing, vind ik. Jennifer Beals zet een goede rol neer als Alex, en haar medespelers zijn ook erg goed. Ik herkende een liedje uit deze film als een (verkracht) nummer van Britney Spears, I love Rock&Roll, dat op een cd van haar staat. Flashdance heeft een paar mooie scenes en heerlijk danswerk, erg fijne film dus weer.
film_kaza
Dacht dat ik hem 0,5 gaf en wou hem een pluspunt geven voor de muziek "What A Feeling" en She's A Maniak" maar het stond dus toch al 1. Achja mijn complimenten voor de muziek dan maar.
niethie
Ach jeugdsentimentje dit, al betwijfel ik of ik het nog steeds zo leuk vind als toen. Het is in ieder geval een stuk leuker en vermakkelijker om naar te kijken als al die die geloof in jezelf girlpower troep die ze nu maken. Voor de rest, leuke hoofdrolspeler mooie, meid zeg, heerlijke muziek uit die tijd what a feeling en maniac blijven leuke hitjes natuurlijk. Voor de rest niet echt bijzonder kwa verhaal en zo, maar die feel good momenten en muziek maken alles weer goed.
3 sterren (omdat het allemaal veels te lang geleden is, maar er toch een paar mooie herineringen aan heb.)
Demoniac
Vond het eigenlijk maar een saaie film. Pluspuntjes waren een aantal leuke liedjes en de knappe Beals.
soom
Zei ik echt dat ik hem leuker vond dan Dirty Dancing?
Dat is dus zeker niet waar...
notorious_kim
Hier en daar zit er een goed stuk in maar over het algemeen een zwakke film
Movie-smile
ik hou heel erg van dansfilms maar deze vond ik wat tegenvallen.
heb hem ok niet afgekeken
Aardig dansfilmpje dat destijds erg succesvol was aan de kassa. Het flinterdunne verhaaltje weet echter nauwelijks te boeien. De soundtrack is echter zeer goed. Gemiddeld.
Fran
- 1953 berichten
Van de dansfilms van die tijd vind ik deze toch het minst. Footloos en Dirty Dancing konden mij meer bekoren. Wat het precies is kan ik eigenlijk niet uit leggen.
De overduidelijke bodydouble is wel 1 grote reden. Dan kan de actrice wel een leuk koppie hebben, het was volgens mij toch beter geweest om de actrice ook zelf haar dans te laten doen. Ik denk dat ze zo iemand best hadden kunnen vinden.
Verder vond ik het acteerwerk erg matig. In een dansfilm is dat meestal wel van iets minder belang dan een bijvoorbeeld een dramafilm maar ik vond het allemaal erg vlak.
svauke69
De film kon mij amper bekoren.Het verhaal is flinterdun en de dialogen ondermaats.Wel een erg goede soudtrack.Een 2 waarvan 1.5 voor de soudtrack

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan