• 9.374.485 stemmen

Witches in the Woods (2019)

Horror / Thriller | 90 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jordan Barker

Met onder meer: Hannah Kasulka, Alexander De Jordy en Corbin Bleu

• meJane Bekijk via meJane
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Witches in the Woods

"Evil is waiting for them."

Jill stopt met haar opleiding en gaat samen met vrienden snowboarden. Ze begeven zich naar een afgelegen gebied dat op geen enkele kaart te vinden is. De groep komt 's nachts zonder benzine te zitten en slaagt er niet in de weg naar de bewoonde wereld terug te vinden. Dat blijkt echter niet hun grootste zorg te zijn: iets of iemand houdt de vrienden in de gaten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Okay-ish. Barker is op zich geen onbekende met het genre. Het is alweer zes jaar geleden dat hij de 'home invasion' flick Torment (2013) maakte. Niet echt een film die een blijvende indruk achterlaat. Hetzelfde geldt in mindere mate voor deze poging. Onder barre, winterse omstandigheden strandt een groep 'vrienden' (blijft toch wel opvallend hoe vaak er in dit soort films onvriendelijk met elkaar wordt omgegaan nog vóór ze in de problemen geraken... waarom trek je er dan samen op uit?) in the middle of f-ing nowhere en is er iets / iemand die de situatie nog verder laat escaleren. Wat / wie dat dan is, is eigenlijk de grootste troef in handen van Barker. Echter beklijft het gevoel dat er meer uit te halen viel; de momenten waarop het zijn tanden laat zien (soms letterlijk), is het zo slecht nog niet. Helaas vervalt het dan steeds meer inl genre tropes - die misschien samen (in deze mix) niet eens zo onorigineel zijn, maar ook zelden verrassen. Hij blaft wel (BARKer, ha...ha...), maar bijt niet genoeg.

avatar van Rickyman

Rickyman

Er valt inderdaad genoeg te klagen bij deze film over een groepje "vrienden" die verdwaald raken, viel er veel meer uit te halen en roept het een hoop vraagtekens op die onbeantwoord blijven.

Maar misschien was het wel de bedoeling, heb toch geboeid zitten kijken, lekker vaag en best spannend allemaal.. Zag van de week een paar filmpjes die veel hoger gewaardeerd staan, maar heb me daar rotverveeld..

Leuk om gezien te hebben.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Een beetje apart maar zeker geen slechte film. Eind was toch wel onverwachts. Mooie setting in de sneeuw.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Vooral met het oog op de lage waarderingen (Ook bij IMDb) een aangename meevaller. Je

verwacht als wel vaker trouwens bagger maar blijkt er hier geen sprake van te zijn. Waarbij

het acteerwerk ook beslist redelijk tot goed is te noemen. Bij een beperkte setting en weinig

werkelijke actie heeft de regisseur er toch een aardig boeiende film van weten te maken

waarbij de zuigkracht vooral uitgaat van de groeiende conflicten tussen enkele personages

en er ook al gauw meningsverschillen optreden van hoe te handelen bij de situatie die

steeds ingewikkelder is gaan worden. Bij een opbouwende aanpak eigenlijk van begin af aan

al een beetje broeierig met aanwijzingen dat er 'iets aan de hand zou kunnen zijn wat niet in

orde is'. Misschien hier en daar met wat mankementen en ongeloofwaardigheden, maar heeft

de regisseur toch wel bekwaam een raadselachtige, onheilspellende en aantrekkelijke film

weten neer te zetten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Half.

Horrorfilm die niet perse van lage kwaliteit is, maar op z'n beurt ook zeker niet van hoge kwaliteit. Films als deze komen wat mij betreft uit het niets opzetten. Niemand weet waar ze vandaan komen, behalve dat ze komen en gaan. In dit geval was het opvallend genoeg om nog even door Film1 aangekocht te worden.

Het meeste voordeel dat met deze film wordt getrokken is overduidelijk de setting. Barker gaat te werk met het 'klein maar fijn' gegeven. Daarmee doel ik op de opzet uiteraard, want voor deze film is er niet meer nodig dan een gestrande auto in een besneeuwde setting. Vervolgens heb je dan al de poppen aan het dansen en de film heeft er nauwelijks een uitleg voor nodig.

Het fijne van de film is dat het er audiovisueel veel aandacht aan wordt besteedt. De cinematografie evenals het gebruik van de filters ziet er sterk uit. Het acteerwerk is ook naar behoren ondanks het gebrek aan ademruimte voor de crewleden. In het begin is er wat ontwikkeling, daarna neemt de duisternis van de film het toch echt over en vanaf dat punt verdwijnt ieder personage volledig naar de achtergrond.

Het gaat bij deze film vooral mis in de tweede helft, waar de boel escaleert. De escalatie maakt echter een nogal saaie indruk en weet vrijwel nooit aan te slaan. Voor je het weet rollen we over het verhaal zonder te weten te komen wat de bedreiging precies is en wat deze zo onderscheidend maakt. De spanning wordt er nooit echt goed in verwerkt, maar ook het gedruk vanuit het verhaal zorgt voor enkele interne problemen. De eerste helft is erg vermakelijk, daarna is het snel bergafwaarts.

avatar van JollyMira

JollyMira

De film ging wel.Heb betere maar ook slechtere gezien.En wie was er nou bezeten?

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Autopech in een behekst bos, prima ingrediënten voor een goede HorrorFilm, maar het element Horror ontbrak erbij mij aan.

Het was meer een survival film waarin wat jongeren elkaar helemaal gek maken.

Gemiste kans om dit soort films met dit onderwerp echt doeltreffend te maken voor de Horrorliefhebber