• 9.377.371 stemmen

Max, een Leven in TBS (2019)

Documentaire | 55 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Roy Dames en Jos Driessen

Met onder meer: Max

Plot Max, een Leven in TBS

De inmiddels 34-jarige Max werd op zijn zeventiende veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Max, die vanaf het eerste verhoor ontkend heeft, werd tóch veroordeeld en kwam met tbs terecht in diverse gevangenissen. Uiteindelijk zou hij er veertien jaar verblijven, mede omdat hij gedurende al die jaren pertinent iedere behandeling weigerde. Nu is Max vrij, maar de traumatische tijd die achter hem ligt, weerhoudt hem ervan alsnog zijn weg in de samenleving te vinden.

avatar van wess16

wess16

Deze ga ik zeker kijken. Interessant onderwerp en gemaakt door Roy Dames, die ook het heerlijke en ontroerende Foute Vrienden maakte.

avatar van cales77

cales77

Vervelende gast. Zuigen, strijden, en alles buiten zichzelf leggen...dijk van een perssoonlijlheidsstoornis

avatar van Karst

Karst

Niet oninteressant, maar dan meer als persoonlijkheidsstudie van Max dan als docu over de werking van tbs.

Terecht of onterecht veroordeeld, helaas heeft Max het wel heel erg aan zichzelf te wijten dat het zo lang geduurd heeft voordat hij op vrije voeten kwam. Hoewel hij zelf ook aangeeft dat hij een heel vervelend mannetje was krijg ik niet de indruk dat hij al zover is dat hij de fout ook bij zichzelf kan zoeken.

De documentaire duurt precies lang genoeg om het interessant te houden allemaal.

avatar van Don Homer

Don Homer

Aardige docu van een aparte Max die behoorlijk wat pech lijkt te hebben maar de pech ook over zichzelf afroept door zijn recalcitrante gedrag in de tbs die deels ook wel te begrijpen is. Helaas wordt er niet diep ingegaan op de misstanden in de tbs die kort wordt benoemd.

avatar van 606

Wat ziet die gast er ineens uit zeg nu hij vrij is ??

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een fascinerende docu van Roy Dames, na foute vrienden.

Ja, wie is deze Max? De man die na jaren weer vrijkomt uit de TBS, nadat hij voor een zedenmisdrijf is gestraft. Je gaat nog haast geloven dat hij al die jaren onschuldig vast heeft gezeten; terwijl het waarschijnlijk een soort patroon bij deze gozer is geworden om te blijven ontkennen.

Zijn vader die het voor hem opneemt, de positieve ontvangst buiten de cel, de onduidelijkheid over wat er precies gebeurd is... bijna een mindfuck.

Boeiend.