• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: Emiliano Ranzani

Met onder meer: Makenna Guyler, Emanuele Turetta en Marta Tananyan

Gesproken taal: Engels, Russisch en Italiaans

Plot Blood Bags

Twee vrienden besluiten in te breken in een verlaten landhuis. Ze komen in de problemen als blijkt dat ze het huis niet kunnen verlaten. De vrienden krijgen te maken met een bloeddorstig monster en moeten een manier vinden om te ontsnappen.

avatar van joolstein

joolstein

Twee studenten zijn in Turijn (zal dat zijn omdat Dario Argento veel van films daar ook opnam?) De Amerikaanse studente fotografeert en is opzoek naar het beste plaatje. Zo ze breken in bij een huis, waar ook niet zolang geleden een dief zijn slag heeft proberen te slaan. Echter lig er een wezen op de loer in het huis... Wat dat verhaal betreft, is het best een platgetreden pad; oud, donker huis, vrouwen in gevaar, een wezen met een vreemd verleden ... het is er allemaal. Maar als het goed wordt gedaan dan werkt dit beproefde materiaal wel zeker!

De titel en de openingstekst waar je informatie krijgt over de ziekte van Gunther beloven je een bloedbad. Maar hoewel er goede, leuke effecten zijn, heeft de film iets ​​tekort aan bloed. De meeste effecten worden gebruikt om het wezen te laten zien. Wat ook een ruime poos is verborgen zodat de film nog redelijk spannend blijf. Het acteerwerk is niet groots maar voldoende. Actrice Makenna Guyler was me al eerder opgevallen in The Barge People (2018) De film is een sfeervolle spannende horror die de locatie in zijn voordeel gebruikt en eindigt met wat bloed. Niet heel bijzonder maar zeker degelijk genoeg.

avatar van Noodless

Noodless

Het concept is bekend en de locatie van een verlaten donker huis met heel wat gangen zorgt al voor de nodige sfeer. Helaas wordt het nergens spannend. Dit is vooral te wijten aan de invulling van de personages, het script en het wezen. Het verhaal heeft een zeer makke uitwerking waarbij het slot raar en vaag overkomt. Eerst is het op een bepaald moment een droom van de hoofdrolspeelster Makenna Guyler (opgezette balletdanseres ), daarna kom je in de realiteit terug en zie je dat twee anderen het ook nog overleefd hebben en proberen ze samen te vluchten om daarna weer terug te vallen in een droom of was het vorige een droom en het laatste shot de realiteit. Heel vaag allemaal......eigenlijk totaal niet passend bij dit soort filmpje. Jammer ook dat die Petra (Marta Tananyan) zo vlug al het vermoord werd. Ook de personages zijn heel vlak uitgewerkt en zorgen voor geen enkele band. Vooral de agenten en het personage Alex waren bedroevend. Het wezen zag je lang niet , op zich geen probleem, maar toen het eindelijk in beeld kwam, had je het gevoel van een film uit de jaren 80. 3/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima horror die lekker wegkijkt.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wat Noodless schrijft. Het eindigt erg wazig, en dat is jammer. Ik zat er net lekker in.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, aan het verhaal te lezen leek mij dit wel wat, maar eenmaal begonnen oogt de film heel traag en lijkt wel of hij uit de jaren 80 komt met die beelden.
Ik heb mij hier doorheen gekeken en toch begonnen aan de film, 2 meiden die een verlaten huis binnen gaan met daarbinnen een 'monster' die op hen jaagt.
1 vriendin gaat al heel snel dood, waardoor je denkt dat er nog maar 1 over is, maar ze ontdekt dat er nog een jongen binnen is (de inbreker) later willen ze samen vluchten maar dat lijkt onmogelijk.

Het einde viel best tegen had gedacht dat de film afgelopen zou zijn met dit einde, maar dat bleek toch iets anders te zijn, was het een droom of echt? Heel vaag einde en enorm jammer voor deze film, hier had je meer uit kunnen halen!
en door dit einde 1 ster eraf voor deze film.

Al met al een trage horror film die uit de jaren 80 oogt, de film is redelijk spannend maar echt goed word hij helaas nergens en tenslotte het eind is een tegenvaller!

avatar van jordandejong

jordandejong

Ja, vrij belabberd dit. Deed me een beetje denken aan een slechtere variant van Castle Freak. De film duurt slechts 80 minuutjes maar voelt enorm langdradig aan.

Het is een Italiaanse productie, maar een rood en een blauw lampje aanzetten maakt je nog geen Argento, dat blijkt maar weer eens. Matig geacteerd met een zooitje compleet inwisselbare karakters. Het is nooit spannend, en vooral erg traag en oninteressant. De kills zijn behoorlijk inspiratieloos.

Was echt aftellen op een gegeven moment. Het zal vast allemaal goed bedoeld zijn, maar wel treurig dat dit (met deze matige kwaliteit) een van de weinige genre werkjes is die tegenwoordig uit Italië komen, het land dat ooit een horror bolwerk was (al was et puur voor de export, Bij het Italiaanse publiek was het nooit een succesvol genre meen ik).

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Dit was wel echt een Turkey waard. Italiaanse horror dat over ik-weet-niet-wat ging. En het einde was totaal onbegrijpelijk. Lachwekkend acteerwerk. Vreselijke film.