• 9.374.574 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: David Prior

Met onder meer: Eric Lange, John Billingsley en Ray Wise

Plot AM1200

"Get ready for the live feed."

Als Sam op een nacht alleen achter het stuur zit, doet hij de radio aan. Hij komt langs een zender waarbij iemand om hulp roept. De onbekende man spreekt over een noodgeval bij het radiostation KBAL. Sam wil er eerst niets van weten, maar nadat hij autopech krijgt komt hij toch terecht bij het radiostation. Daar treft hij een man aan, die aan een paal vastgeketend is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sater

Sater

Interessante Lovecraftiaanse horror film. Deed me qua sfeer en mysterie een beetje denken aan The Endless (2017). Ben benieuwd naar The Empty Man, de eerste feature van David Prior. Las een aantal negatieve besprekingen, maar heb er het volste vertrouwen in.

Deze film is overigens gratis online te bekijken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aparte Prior.

Als regisseur houdt hij geloof ik wel van projecten die wat aparter zijn. Onlangs hebben waarschijnlijk meerdere horrorliefhebbers wel gehoord van The Empty Man. Dit was een nogal trage maar tevens sfeervolle film waar het publiek van hield of juist helemaal niet van hield. Ondanks dat ik bij de tweede optie behoorde, erken ik wel dat het een aparte stijl en film was.

Wie van The Empty Man houdt, kan misschien ook wel met AM1200 leven. Beide films kennen een nogal apart verhaal, maar bij deze korte film is het zelfs allemaal nog wat vreemder. AM1200 valt best moeilijk te verklaren, want ik neem aan dat Prior verwacht dat je de film zelf een beetje inkleurt. Dat levert wat verwarring op die eigenlijk eerder irritant aanvoelde. Random dingen neerzetten in de hoop dat de kijker er zelf iets mee kan vind ik niet erg geslaagd, maar ergens zit hier nog wel een gegeven in dat ik waarschijnlijk heb gemist.

Genoeg leuke ideeën en een sfeer die ideaal past bij het verhaal. Het is allemaal duister, vreemd en onheilspellend, maar net als The Empty Man ook niet zo heel boeiend. Eigenlijk vond ik het interessantste stuk van de film de scene waarin Lange tijdens het rijden op de donkere verlaten weg in slaap valt. Door de redelijk originele invulling wat extra punten, verder overheerste de verveling iets te veel voor een hoger cijfer.