• 9.372.224 stemmen

De Hoer en het Meisje (2011)

Alternatieve titel: Duivelse Dilemma's - De Hoer en het Meisje

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Martijn Maria Smits

Met onder meer: Tanja Otolski, Juda Goslinga, Golda de Leon

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot De Hoer en het Meisje

Elena is naar Nederland gekomen om geld te verdienen voor haar kind en haar ouders in Oekraïne. Ze valt in de handen van mensenhandelaren en belandt in de prostitutie. Maar als Elena plotseling een klein meisje onder haar hoede krijgt verandert alles. Zal ze haar bron van bestaan kunnen opgeven en voor het kind gaan zorgen?

avatar van arthuur

arthuur

Bij Overig > Televisie > Duivelse Dilemma's (HUMAN):

De hoer en het meisje is met Drone geselecteerd voor de gouden kalf selectie, lees ik net, dus ik dacht ik geef maar deze update, daar de eerste film in mijn ogen erg de moeite waard is om te zien.

Daarnaast schijnt er een langere versie van deze film gemaakt te zijn genaamd "Under the weight of clouds" .deze film is tevens geselecteerd voor het NFF 2012.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Goedgemaakt, maar behoorlijk zwaarmoedig drama. Nu is de hele serie Duivelse Dilemma's geen simpel, luchtig popcornvermaak, maar De Hoer en het Meisje is zelfs vrij deprimerend. Het spel is van erg hoog niveau en de film bevat een paar ijzersterke en geloofwaardige scènes. De muziek ligt er af en toe wel érg bovenop en soms wordt de ellende wel erg dik aangezet. Zo lijkt het er in de film op dat werkelijk álle mannen enorme grote hufters zijn, zeker in contrast met de dame aan het einde van de film. Dat té dik er bovenop is spijtig, want die realistische grimmigheid was in andere scènes juist een sterk element van de film. Vooralsnog geen film die je snel nog een keer opzet.

3 sterren.