• 9.369.987 stemmen

Met onder meer: Luis Tosar, Rodrigo de la Serna en Joan Pera

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Yucatán

Clayderman werkt, samen met zijn vrouw, op de MS Sovereign als pianist. Hij misbruikt zijn positie als bemanningslid om passagiers op te lichten. Dan is er ook nog Lucas, een andere oplichter, die zich heeft verkleed als bemanningslid en ook aan boord is gekomen. Deze twee rivaliserende oplichters proberen op creatieve en meedogenloze wijze een vaderlijke loterijwinnaar op te lichten op een cruise van Spanje naar Mexico.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Van de regisseur van Celda 211 (2009).

Nu te zien op Netflix.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Na Nerve uit 2016 vanmiddag op Netflix en in begin van de avond de western Gold Of The Seven Saints 1961 uit eigen colectie te hebben gekeken, heb ik zojuist Yucatan gezien op Netflix. Vond het een aardige film, maar duurde te lang voor een komedie waarin eigenlijk relatief weinig gebeurde. Allemaal situaties op zich. Maar je blijft er wel naar kijken en dat is dan weer wel een pluspunt. Maar geen voldoende. 2.5.

avatar van david bohm

david bohm

Het ziet er allemaal leuk en fris uit op het cruiseschip maar echt grappig of spannend wordt het niet. In het begin is het wat kluchtig later wat grimmiger.

Dat het niet boeiend wordt komt ook omdat je alleen de façade van de bedriegers te zien krijgt, nogal eendimensionaal. De andere personages zijn allemaal karikaturen en oninteressant. De film duurt bovendien veel te lang en eindigt wat vaag en teleurstellend.

Geen aanrader.

avatar van Mickey b

Mickey b

Oppervlakkige Spaanse oplichtersfilm waarbij twee rivalen proberen reizigers op een cruise op te lichten, met name een passagier die de Lotto heeft gewonnen. Ze schuwen hierbij geen slinkse manieren en hier is de film op zijn best en vrij origineel. Het gaat soms wat ver en zeker op einde wordt het iets wreder. Noem het zwarte humor. Had er verder wel wat meer luchtigere humor in verwacht. Ook is er een poging om het wat emotioneel te maken maar daar pakte het mij ook niet echt. Vermakelijk is het wel, maar er zijn betere films in dit genre.