• 9.230.131 stemmen

Eia Jõulud Tondikakul (2018)

Familie / Drama | 90 minuten

Genre: Familie / Drama

Alternatieve titels: Eia's Christmas Mission / The Phantom Owl Forest / Spookuil / Eia's Kerstfeest

Oorsprong: Estland

Geregisseerd door: Anu Aun

Met onder meer: Märt Pius

Gesproken taal: Ests

Releasedatum: 5 december 2019

Plot Eia Jõulud Tondikakul

De tienjarige Eia moet haar kerstvakantie doorbrengen op een boerderij in Zuid-Estland. De hebberige boswachter Raivo wil het bos achter de boerderij kappen. Eia probeert daar met twee vrienden een stokje voor te steken en ontdekt tevens een groot familiegeheim.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Vanaf 5 december in de bioscoop (In the Air)

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Beeldschone familiefilm uit Estland: hoofdrol voor de oogstrelende natuur van Estland plus het meisje Eia, heerlijk onderzoekend en uitgesproken....daar houden we van! Als ze zich thuis voelt bij haar opa, die ze daarvoor nog nooit vanwege omstandigheden had ontmoet, bundelen ze alle krachten om het bos te beschermen tegen kap met als bijzondere inwoner de Laplanduil. Deze strijd is bekende materie voor ons.

De beelden zijn prachtig, het verhaal uitstekend. Hoog Scandinavisch gehalte qua natuur, leefstijl en verhaallijnen en toch mooi Estland. In nasynchronisatie en dikke vijf sterren waard.