• 9.201.494 stemmen

Jusqu'ici Tout va Bien (2019)

Komedie | 100 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: New Biz in the Hood!

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Mohamed Hamidi

Met onder meer: Gilles Lellouche, Malik Bentalha en Sabrina Ouazani

Gesproken taal: Frans

Plot Jusqu'ici Tout va Bien

De hippe Parijse ondernemer Fred Bartel zit in de problemen. Hij heeft net het contract van zijn leven gewonnen, maar overheidsinspecteurs dreigen zijn bedrijf te sluiten vanwege belastingfraude - en zijn enige oplossing is erger dan het probleem! Fred en zijn trendy, verwende team moeten het bedrijf verplaatsen naar een economisch achtergestelde zone buiten Parijs. Gelukkig ontmoet hij Samy, een lokale autohandelaar met een hart van goud, die hem rondleidt in de buurt.

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Feel-good movie over een baas en zijn personeel die eerst kampen met de gekende vooroordelen over de gedwongen hervestiging van zijn bedrijf in de achtergestelde Parijse banlieue. Het blijkt eigenlijk allemaal wel mee te vallen, zijn wereldbeeld verandert en ook de relatie met zijn naasten verbetert door deze situatie. Zeer aangenaam vertelt, enkele clichés worden natuurlijk naar boven gebracht.
Het einde vond ik persoonlijk iets minder en dan bedoel ik het moment waarop zijn team een nachtelijk inbraak plant in de parfumwinkels om de displays tijdig te kunnen opleveren.