• 8.704.957 stemmen

Charlotte (2017)

Horror | 83 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Colin Campbell, John Edward Lee, Corey Norman, Patrick Rea en April Wright

Met onder meer: John Edward Lee, Jessi Burkette en Lonita Cook

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Charlotte

"The Doll Behind The Horror"

Een horror omnibusfilm met zes verhalen. Het eerste verhaal speelt zich af op de avond van Halloween. Een koppel wordt van elkaar gescheiden wanneer er plotsklaps een mysterieuze vrouw voor de deur staat. Verhaal twee gaat over een babysitter die te maken krijgt met een moorddadige trol. Het derde verhaal vertelt het verhaal van een man die thuis lastig gevallen wordt door een groepje meisjes. Verhaal vier gaat over een klein meisje dat alleen thuis is, omdat haar moeder geen oppas kon vinden. Zij wordt geconfronteerd met een moorddadige pop. Het laatste verhaal gaat over een meisje dat ten prooi valt aan een groepje weerwolven. Zij laat echter niet met zich sollen en vecht terug.

Belial (segment "The Judas Cradle") (as Johnny Lee)

The Babysitter

Arnold (segment "The Judas Cradle")

Martha (segment "Howl of a Good Time")

Simone (segment "Howl of a Good Time")

Frank (segment "My BFF")

Karen (segment "Dollface")

Jennifer (segment "The Judas Cradle")

Burt (segment "Get Off My Porch")

Mary (segment "Get Off My Porch")

avatar van Shadowed

Shadowed

Beter dan verwacht.

Maar nog steeds niet best, Charlotte kwam ik een lange tijd geleden terug op een kanaal die allerlei goedkope horrorfilms gratis aanbiedt aan de kijker. Daar heb ik er in mijn loopbaan van filmkijken een paar van meegepakt. Vrijwel allemaal waren ze zo brak als ik had vooraf gedacht, maar deze bleek toch net wat beter te zijn dan verwacht.

In ieder geval rust de film op een leuk concept, maar dat wel een iets te makkelijk excuus vormt om allerlei dwaze stukjes door de film heen te gooien. Een persoon wordt in principe gedwongen om een aantal "enge" filmpjes te kijken, maar die filmpjes lijken me niet bepaald stukjes die je zal laten zien aan een persoon die in levensgevaar verkeerd.

De filmpjes zijn wel leuk ingericht ondanks het goedkope karakter van de film. Sommige hebben ook wat humor, waarmee ze misplaatst zijn met het concept van de film, maar wel vermaken. Eng zijn ze alleen niet en echt sfeervol ook niet. Alle stukjes worden net wat te makkelijk en lui geregisseerd om echt indruk te maken, maar ze kijken niettemin goed weg.

Ook leuk dat alle stukjes genoeg variatie kennen en zich niet aan een thema houden. Ik weet dat dat wel een beetje de norm is geworden met anthologiefilms, maar dat deze dan gewoon de vrijheid geeft aan zijn regisseurs werkt verfrissend. Bovendien hebben ze ook weinig te verliezen, de film wordt namelijk zowat gratis weggegeven.

Vermakelijk en vol met horror, soms ook met hart ingericht. Erg overtuigend is het alleen niet, want het mist alle vormen van spanning en frightfactor. Wel kon ik de ideeën erg waarderen en hebben de regisseurs in ieder geval een inspanning gedaan om de film originele stukjes te geven. Kleine verrassing, maar nog steeds matig helaas.