• 9.375.363 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Don Argott

Met onder meer: Dan Reynolds, Aja Volkman en Ben McKee

Plot Believer

"On a journey to reconcile pride and faith."

Dan Reynolds was maar een normaal mormoons jochie uit Utah. Hij deed alles volgens het boekje, en zijn geloof in God, familie en gemeenschap bleef standvastig, zelfs toen hij een gigantische rockster werd. Als de creatieve kracht achter de enorm succesvolle band Imagine Dragons, komt Dan op een keerpunt wanneer blijkt dat andere leden van de mormoonse kerk worden afgewezen vanwege hun seksuele geaardheid. Sinds 2008 zijn de zelfmoordcijfers van tieners in Utah omhooggeschoten, wat door veel mensen wordt toegeschreven aan de officiële houding van de mormoonse kerk met betrekking tot relaties van hetzelfde geslacht.

avatar van Zeriel

Zeriel

Op zich aardig verhaal, alleen het duurt allemaal wel erg lang. (Voordat dan eindelijk LoveLoud van start gaat zijn we al dik een uur onderweg. ) Logisch want we willen de speelfilmlengte bereiken. Een bekend euvel in docu-land. Dit had ook in drie kwartier gekund.

De "apostelen " zijn gewoon de oudere mannetjesapen die de macht hebben en de top van de pyramide in hebben genomen; een klassieker in de menselijke cultuur. Met alle bullshit tot gevolg. Daar willen de protagonisten in blijven geloven, hoe belachelijk het ook is....,. what else is new?.... in religie..