• 9.372.674 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Owen Egerton

Met onder meer: Haley Lu Richardson, Noah Segan en Olivia Grace Applegate

Plot Follow

"Love Never Dies. Even When It Should."

De liefdesrelatie tussen Quinn en Thana heeft zijn beste tijd gehad. Quinn, kunstenaar, is klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen in tegenstelling tot Thana. Ze weet hem te verleiden en stelt een dodelijk spel voor. De ochtend daarop ontwaakt Quinn met een geweer in zijn hand en met een dode Thana in zijn huis. Hij herinnert zich niets meer van de vorige avond en kan niets anders bedenken dan zich van de bewijzen te ontdoen. Dit plan loopt in het honderd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Kwam er op de helft van de film overigens achter dat de regisseur van dit goedkope project Owen Egerton was, die me eerder Blood Fest bracht. Vond dat destijds een heerlijk vermakelijke mix van horror en komedie verpakt in een origineel pakket. Deze Follow is duidelijk wat goedkoper, maar Egerton had wel beschikking over wat bekende acteurs.

Qua acteerwerk is de film ook best aardig, maar naar mijn overtuiging doet Egerton er te weinig mee. Follow bouwt op een redelijk mysterieuze opzet die zelfs voor een speelduur van 74 minuten te lang uitgerekt wordt. Overigens ook (heel duidelijk) gebaseerd op een kortfilm van dezelfde regisseur. Dit valt voornamelijk te merken aan het duidelijke gebrek aan inspiratie om de extra minuten mee op te vullen, had wellicht beter gewoon bij de 5 minuten van het origineel kunnen blijven.

Visueel redelijk saai. Blijkbaar moest de film zich tijdens de kerstdagen afspelen, en Egerton zet enkel een kerstboom neer om dit gevoel te versterken. Van de sfeer waar hij zo goed mee om wist te gaan in zijn horrorkomedie uit 2018 valt hier niks te merken. Vreemd dat regisseurs die nauwelijks kunnen uithalen met hun debuutfilms dan opeens over zoveel ideeën beschikken in latere fasen.

In ieder geval begint de film dankzij de mysterieuze opzet en aardig acteerwerk nog aardig. De situatie begint echter al snel te vervelen en de soms hallucinante scenes weten hier niet al te veel verandering in te brengen. Egerton schoot zichzelf in de voet met deze film, want het is moeilijk om dit soort gegevens interessanter te maken dan dat ze zijn. Follow als ideaal voorbeeld.

Dankzij een aardig eerste halfuur en goed acteerwerk zal ik het nog een 2,0* geven, verder vond ik het eerder een sfeerloze boel. Overigens misschien interessant om te vermelden dat de jongen die bij Segan kerstlieden voor de deur aan het zingen was 2 jaar na het maken van deze film werd gearresteerd voor een moordpoging op een agent. Wat een zonde, vond hem een leuke verschijning.