• 9.231.791 stemmen

Releasedatum: 4 januari 2018

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Billy

Buikspreker Gerard (Bruno Vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven.

logo tmdbimage

avatar van Robi

Robi

Sinds het camera incident in het theater van enige jaren geleden moet ik eigenlijk niets meer hebben van die zelfingenomen Theo Maassen. Billy lijkt wel een soort autobiografische film. Billy is Theo Maassen. Opgesloten in zijn eigen theater karikatuur. Billy is een LUL ook al wil hij dat niet zijn. Maar hij blijft het toch omdat het publiek dat wil. En zo irriteerde ik me dus weer mateloos aan die Theo Maassen.

Echter, als je de film objectief bekijkt. Vergeet dat hij door Theo Maassen is gemaakt. Je voorkennis en vooroordelen opzij zet. Dan is het wel een vermakelijke film met een best leuk verhaal. Hij loopt lekker en er zitten leuke acteurs in. Jammer dat hij door Theo Maassen gemaakt moest worden.

avatar van Walter S.

Walter S.

Wat een negativiteit weer zeg. Geen film om voor naar de bioscoop te gaan maar om thuis voor de buis te kijken. Ik vond het een leuke film die zijn grappige momenten zeker had. Maf verhaaltje over de man die overvleugeld wordt door zijn buikspreekpop maar die zijn pop nodig heeft om dingen te durven zeggen. Tsja, een absolute topper is het niet, maar een totale flop al helemaal niet.

avatar van haka1001

haka1001

Als TV-film best vermakelijk, met lekkere tenenkrommende scenes.

avatar van doncorleone

doncorleone

Het publiek hier lijkt een beetje op het publiek uit de film.

Zowel Bruno Vanden Broecke als Ruben van der Meer vond ik erg prettig spelen. Fijn geschreven dialogen ook.

avatar van Big Chris

Big Chris

Vermakelijke film. Niet groots, maar ook niet onaardig. Van den Broecke speelt zijn rol goed.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Bijzonder. Een soort satire die helaas nooit helemaal overtuigt. Want neemt die pop nu iemands leven over of niet? Het is een beetje gek en ongeloofwaardig, helemaal als blijkt dat de pop wel afkan. Had daar dan echt een keus gemaakt, of volle satire of vol in het drama. Nu is het een wat laf geheel. Twee aardige vrouwsrollen die al beter zijn doordat deze lekker stereotype zijn neergezet. Visueel verder weinig boeiend. Wel vind ik het einde sterk. Een oplossing die je niet zag aankomen en toch goed past. 2,5*.

avatar van coumi

coumi

• 12071 stemmen

Niet overtuigend. Maassen is een hyperactieve man, die graag veel dingen doet, maar op sommige vlakken nog veel moet leren. Billy begint nog enigszins goed, als de pop zijn leuke grappen debiteert, maar als al vlug het verhaal de quasi serieuze kant opgaat, wordt het steeds voorspelbaarder en tegen het einde zelfs belachelijk. Het verhaal over een verlegen buikspreker die zijn identiteit ontleent aan zijn pop, is al vaker verteld en helaas ook bijna altijd scherper dan hier. Niet leuk genoeg derhalve, ondanks een treffende hoofdrol voor de goed gecaste Vanden Broecke. Billy is net wat te silly, en oogt als een mislukte track van Milli Vanilli.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

coumi schreef:

Billy is net wat te silly, en oogt als een mislukte track van Milli Vanilli.

hahahaha

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke onderhoudende film die helemaal nergens over gaat.

Goed acteerwerk van Vanden Broecke(nog nooit eerder van gehoord)en ook Billy is leuk gedaan.

De film kakt halverwege wat in maar gelukkig word er snel herpakt.

Aardig regie debuut van Maassen

avatar van ILDIB

ILDIB

te laag cijfer op imdb. zien echt goede scènes in en en de hoofdrolspeler is gewoon echt goed.

avatar van scorsese

Aardige film over een succesvolle buikspreker die op een gegeven moment genoeg heeft van zijn pop. De film begint met veel potentie waarbij de pop fungeert als een soort dominant alter ego. Echter wordt het tijdens de tweede helft wat langdradig. Hier en daar weet dit regiedebuut van Theo Maassen nog best grappig uit de hoek te komen.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Wat een heerlijke absurde film! 4☆

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en ook maar eens meegepikt. Het was geen misse film. Ik wist wel niet wat te verwachten, maar het verhaal kon me wel boeien, mede door de prima acteerprestatie van Bruno Vanden Broecke.

Ook de speelduur was goed, niet te lang en niet te kort.

Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van El ralpho

El ralpho

Adriaan zonder Bassie

Het plot van Billy lijkt verassend veel op dat van The Beaver van Jodie Foster, ook al niet zo'n geweldige titel uit 2011. Net zoals dat Foster het hier beter bij acteren had kunnen houden, had Maassen zich ook beter op cabaret kunnen blijven focussen. Ik vind de beste man een erg sterk cabaretier en in TBS zelfs een talentvol acteur, maar regisseren kan hij niet.

Het was frappant dat op het moment dat Gerard van Billy Onthand werd, er hetzelfde bij Maassen leek te gebeuren. Humor is zijn sterkste wapen en toen dit wegviel viel ik net zoals het publiek bij de zangoptredens van Gerard, in slaap. Op den duur moest ik me echt door de film heen gaan worstelen met de hoop op een ommekeer of sterk slot maar alle effort ten spijt, die tijd was ik kwijt. Billy is een verspilling van tijd waarbij ik aanvankelijk nog wel kon lachen om de grappen die Billy maakte, maar wanneer dit wegvalt is de film meteen zijn enige goede selling point kwijt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20198 berichten

Haha. Theo wint ff een Aziatische filmprijs voor deze prent.

Zijn speech. ?

Theo Maassen over de prestigieuze Koreaanse award voor zijn regiedebuut ‘Billy’ | Eva Jinek

Jinek schreef:

Theo Maassens regiedebuut ‘Billy’ is bekroond bij de Seoul Drama Awards, oftewel: de Aziatische Oscars. Met name de dominante, agressieve en grofgebekte buikspreekpop valt in de smaak bij de Zuid-Koreanen.

Hier is het interview met Jinek terug te zien:

Theo Maassen over zijn Koreaanse filmprijs: "Het waren Beatles-taferelen" | Eva Jinek

Haha, leuk om te zien.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Leuk debuut hoor .

Erg origineel en fijn einde , regelmatig gelachen .

En het word nergens te zwaar . Onderwerp ook leuk .

avatar van umbra

umbra

Vond dit wel vermakelijk filmpje en ben sowieso wel fan van Bruno Vanden Broecke (matroesjka's, het eiland, wat als?!...). En hij speelt z'n rol echt wel nice. Moet wel toegeven, eerste deel vd film vond ik tbest, daarna werd het wat minder. Leuke film voor tussendoor het heviger werk.