• 9.374.245 stemmen

Geregisseerd door: Hetty de Kruijf

Met onder meer: Majd Mardo en George Tobal

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Plot Jungle

Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp 'Jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten 's nachts hun leven op weg naar 'het beloofde land'.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ach ja, 45 is toch ook voldoende?

avatar van adso

adso

Uiteindelijk 48 (bijna 49) minuten... voor dit 5-sterren hotel!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

One Night Stands zijn bij uitstek films voor kleine verhalen in Nederland, onderwerpen uit de buurt waar iets van herkenning in zit en mooi past binnen die 50 minuten, en tegelijk een vingeroefening is voor jong talent. En dan dus niet een onderwerp dat meer tijd nodig heeft en waar ik zelf ook vrij weinig mee heb. Of beter, als je dan toch je hobby wil verfilmen dan zijn er hier in de buurt ook genoeg verhalen. Het was nu niet dat ik het idee dat het per se over dat tentenkamp in Calais moest gaan. Nu is de enige Nederlandse link ook nog eens een met accent Engelssprekend Groen Links-meisje. Eerlijk gezegd vind ik, als er belastinggeld heen gaat mag dat het best meer betrekking hebben op Nederland. Verder weinig bijzonder gefilmd op enkele fraaie luchtshots met opvallend warm geel zonlicht na, en een stel vervelende acteurs. Aan Mardo stoorde ik me direct. Tobal doet het beter maar is te onsympathiek en krijgt te weinig tijd. En de film als geheel kon me gewoon niet boeien. Inhoudelijk niet en stilistisch niet. 1,0*.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Heftig verhaal dat zich afspeelt in de jungle. Enerzijds een jongen (Benyamin) die er nog in gelooft en daar tegenover de sarcastische Ibrahim. Hoe dan ook indrukwekkend met en onverwacht einde.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama TV Movie...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Af en toe onrustig camerabeweging...