Goin' Rectal (2018)
Genre: Documentaire / Muziek
Speelduur: 70 minuten / 54 minuten (ingekorte tv-versie)
Oorsprong:
Nederland
Geregisseerd door: Dennis Alink
Met onder meer: Henry van Loon
IMDb beoordeling:
7,7 (26)
On Demand:
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Goin' Rectal
De Rectum Raiders is een band bestaande uit 27-jarige extravagante rockers met een uitbundige live-show gevuld met komkommers, leggings, leer, herenliefde en een paard. Het is een vriendengroep die vanaf hun 14e samen is en die hun identiteit als outsiders hebben omarmd en gekanaliseerd in een rockband. Ze staan op een belangrijk punt; het volwassen bestaan met serieuze banen komt om de hoek kijken en dat zorgt voor frictie. Goin' Rectal gaat over millennials die koste wat het kost op zoek zijn naar succes. In die strijd komen ze echter voor de vraag te staan; ben je van plan je identiteit en gezondheid op te geven voor succes?
Externe links
Video's en trailers
Reviews & comments

Drs. DAJA
-
- 4355 berichten
- 4515 stemmen

Geerten
-
- 38 berichten
- 2736 stemmen
Leuke band, prima muziek. Toch wel benieuwd naar deze documentaire.

Drs. DAJA
-
- 4355 berichten
- 4515 stemmen
19 mei in Het Ketelhuis in Amsterdam te zien gedurende het In-Edit Festival: Goin’ Rectal – IN-EDIT NETHERLANDS - nl.in-edit.org

cholopotter
-
- 135 berichten
- 106 stemmen
film is ongeveer even rocknroll als de band. totaal niet dus.

Drulko Vlaschjan
-
- 460 berichten
- 406 stemmen
Zeer matige docu over een band die zo nep is dat ik dacht dat ik naar een mockumentary aan het kijken was. Het leek me allemaal nogal gescript, de dialogen zijn enigszins gestileerd, het muziekjargon klopt net niet helemaal, maar dit blijkt toch een echte band te zijn.
Er was hoe dan ook geen reet aan. Totaal oninteressante personages en een zeer slecht geschreven voice-over-tekst van Henry van Loon, iemand die ik normaal gesproken toch wel kan waarderen.
Overigens zie ik een aantal vijf-sterrenstemmen staan van spookgebruikers. Dat hoge gemiddelde klopt dus niet. Hoe werkt zoiets? Moet je dat ergens aangeven?

jmadejoode2008
-
- 132 berichten
- 826 stemmen
Ik vond de docu zeer vermakelijk. Vooral omdat juist de vinger op de zere plekken van de millennial generatie aan bod komt. Door Van Loon, die daarnaast ook zichzelf niet serieus neemt, maar ook door juist gewoon de band aan het woord te laten. De band is nog altijd niet doorgebroken en dat hoort eigenlijk al genoeg te zeggen. Doorbreken hoort niet het voornaamste te zijn als je muziek maakt. Het hoort juist om de muziek te gaan en als je daarmee doorbreekt is dat mooi meegenomen. Maar waar de band vooral mee bezig lijkt is toch vooral met aanzien. Dat zij geen carnavals act willen zijn is mooi gezegd maar ze doen het juist wel. Het is iets wat typerend is geworden van die generatie en dat mag van mij wel vaker onderuit gehaald worden.

Plaatjesdraaier
-
- 1 berichten
- 10 stemmen
Vermakelijke en sfeervolle documentaire over een band die het duidelijk te hoog in de bol heeft. Muzikaal niet mijn smaak maar desondanks interessant door de link met de zogeheten (jeukwoord) Millenials.

remorz
-
- 2336 berichten
- 2595 stemmen
Te flauw.
Lang blijft het redelijk ongewis waar je nou naar zit te kijken. Veel dialoog lijkt gespeeld en ook de intermezzo's van Henry van Loon dragen bij aan een semi-fictief karakter. Toegegeven: Van Loon maakt dat er af en toe nog wat te lachen valt maar de band zelf teert teveel op insider-jokes en flauwiteiten om gecharmeerd van te raken. De serieuze noot bestaat ook niet uit veel meer dan "we geloven zoveel in onszelf" en "nu moet het dan toch echt gaan gebeuren". Je krijgt ook weinig kans om er in meegenomen te worden omdat ieder greintje talent - mocht het aanwezig zijn - niet op het scherm getoverd wordt. Als kijker word je er simpelweg te weinig bij betrokken.
Wat rest is veel gebazel en grootspraak, terwijl de zo begeerde doorbraak nooit met talent of charisma gestaafd wordt, slechts met repetitieve, holle praat over ambitie. Des te pijnlijker als na wat gegoogle de band dus daadwerkelijk blijkt te bestaan. Als geinig onderonsje had je deze home-video nog kunnen plaatsen; nu blijft de bedoeling je compleet vreemd. Het beperkt aantal stemmen zal voornamelijk van fanboys (inclusief bandleden zelf) bestaan, anders kan ik het hoge gemiddeld niet verklaren.
1,5*

Drs. DAJA
-
- 4355 berichten
- 4515 stemmen
remorz interessante opmerking over dat semi-fictieve karakter. Los van de scenes met Henry van Loon als verteller is het allemaal documentair. Dat fictieve gevoel is bewust naar gezocht en zit hem in de decoupage (vaak iets dichterbij dan wat documentair gepast is), belichting, (sturende) montage, kleurcorrectie en de sound-design. Het is allemaal een zoektocht naar hoe je een documentaire meer het gevoel kunt geven van een fictie-film beleving.
Jammer trouwens dat je de film niets vond maar de opmerking dat de film enkel door fanboys gewaardeerd kan worden vind ik een beetje onhandig. Hij is namelijk nog vaak in de media als tip verschenen rondom de uitzending en festival vertoning en heeft het nog best behoorlijk gedaan qua kijkcijfers en online respons.

remorz
-
- 2336 berichten
- 2595 stemmen
Jammer trouwens dat je de film niets vond maar de opmerking dat de film enkel door fanboys gewaardeerd kan worden vind ik een beetje onhandig. Hij is namelijk nog vaak in de media als tip verschenen rondom de uitzending en festival vertoning en heeft het nog best behoorlijk gedaan qua kijkcijfers en online respons.

petrah
-
- 7 berichten
- 24 stemmen
Film geeft mooi beeld van een jongensdroom van bandleden die ondanks alle pijn en moeite geen werkelijkheid wordt. Prachtig commentaar van een cynische Henri van Loon. Gaandeweg wordt het de band duidelijk dat ze helaas niet zo succesvol zijn.
Het laatste nieuws

Gloednieuwe Duitste sciencefictionfilm 'Brick' komt zeer binnenkort naar Netflix

'The Karate Kid'-films binnenkort op Netflix: van de klassieker tot aan de remake

MovieMeter-gebruikers zijn enthousiast over de Netflix-docu 'Wild Wild Country'

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2025 MovieMeter B.V.