• 9.377.434 stemmen

Goin' Rectal (2018)

Documentaire / Muziek | 70 minuten / 54 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire / Muziek

Speelduur: 70 minuten / 54 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dennis Alink

Met onder meer: Henry van Loon

Plot Goin' Rectal

De Rectum Raiders is een band bestaande uit 27-jarige extravagante rockers met een uitbundige live-show gevuld met komkommers, leggings, leer, herenliefde en een paard. Het is een vriendengroep die vanaf hun 14e samen is en die hun identiteit als outsiders hebben omarmd en gekanaliseerd in een rockband. Ze staan op een belangrijk punt; het volwassen bestaan met serieuze banen komt om de hoek kijken en dat zorgt voor frictie. Goin' Rectal gaat over millennials die koste wat het kost op zoek zijn naar succes. In die strijd komen ze echter voor de vraag te staan; ben je van plan je identiteit en gezondheid op te geven voor succes?

avatar van remorz

remorz

Te flauw.

Lang blijft het redelijk ongewis waar je nou naar zit te kijken. Veel dialoog lijkt gespeeld en ook de intermezzo's van Henry van Loon dragen bij aan een semi-fictief karakter. Toegegeven: Van Loon maakt dat er af en toe nog wat te lachen valt maar de band zelf teert teveel op insider-jokes en flauwiteiten om gecharmeerd van te raken. De serieuze noot bestaat ook niet uit veel meer dan "we geloven zoveel in onszelf" en "nu moet het dan toch echt gaan gebeuren". Je krijgt ook weinig kans om er in meegenomen te worden omdat ieder greintje talent - mocht het aanwezig zijn - niet op het scherm getoverd wordt. Als kijker word je er simpelweg te weinig bij betrokken.

Wat rest is veel gebazel en grootspraak, terwijl de zo begeerde doorbraak nooit met talent of charisma gestaafd wordt, slechts met repetitieve, holle praat over ambitie. Des te pijnlijker als na wat gegoogle de band dus daadwerkelijk blijkt te bestaan. Als geinig onderonsje had je deze home-video nog kunnen plaatsen; nu blijft de bedoeling je compleet vreemd. Het beperkt aantal stemmen zal voornamelijk van fanboys (inclusief bandleden zelf) bestaan, anders kan ik het hoge gemiddeld niet verklaren.