• 9.378.652 stemmen

Geregisseerd door: Xiao Feng

Met onder meer: Ye Liu, Bruce Willis en Adrien Brody

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Da Hong Zha

"They fought World War II's greatest battle."

China ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vijf verschillende Chinezen belanden in het gevecht van hun leven. Allen proberen ze in 1940 een zeer belangrijke machine te beschermen in Chongqing. Ondertussen krijgen ze te maken met de levensgevaarlijke aanvallen van de Japanse luchtmacht.

avatar van Flyvver

Flyvver

Het spannendste aan Air Strike is de mah yongg wedstrijd - en zelfs díe heeft 'n voorspelbaar einde. Voor de rest:

Bitter slecht nagesynchroniseerd, zelfs als er Engels gesproken wordt.

Daadwerkelijk elk cliché uit welke oorlogsfilm dan ook komt voorbij.

Chinees "acteerwerk" dat nog uit de tijd van de stomme film dateert.

Verhaal is volkomen stuurloos.

CGI om te huilen.

Één ongeloofwaardige stunt met 'n wankele vrachtwagen.

'n Kung-fu-knokpartij van ongeveer twee minuten waarbij niemand een schrammetje oploopt.

Bommenwerpers die merkwaardig genoeg alleen in de rechtervleugel geraakt worden.

O, en iedereen z'n beste vriend/broer/teamgenoot sneuvelt door de daden van welgeteld één Japanner en de film maakte zoveel indruk op me dat ik NU al vergeten ben of ie dood gaat op het eind of niet.

Absoluut dieptepunt voor Willis en waarom Brody in dit wanproduct verzeild is geraakt is me een volslagen raadsel.

Zero*) points...

*) Pun intended: Deze ene keer ben ik vóór de Japanners.

avatar van coumi

coumi

Oorlogsfilm uit de B categorie, geeft alleen de uitdrukking `rare chinees' een diepere betekenis. Materiaal voor wel drie uur, bij elkaar gepropt voor anderhalf uur, waardoor dit oogt als een volstrekt incomplete maar desondanks overvolle haastklus. Zelden een film gezien ook die zo slecht gemonteerd is. De emotionele, dramatische scènes zijn vaak onbedoeld hilarisch, en dat zal de bedoeling niet geweest zijn. De talloze special effects bij al die gevechten ogen weliswaar erg modern maar ook onecht, doen vooral terugverlangen naar de tijd dat dit soort scènes gewoon nog in het echt werden opgenomen. Enkele Amerikaanse sterren zijn ingehuurd voor ondankbare rollen. Bruce Willis oogt wat minder verveeld dan bij zijn laatste films, maar het is nog steeds niet best wat hij laat zien. Dochterlief Rumer staat vooraan vermeld bij de begintitels maar loopt slechts enkele seconden door het beeld. Oscarwinnaar Adrien Brody komt er met een bijrol van niets helemaal bekaaid vanaf, wat is er toch met hem gebeurd? Gewoon een slechte film dus, enkel interessant als je dol bent op curieuze producties.

avatar van Antinous

Antinous

Tarkus schreef:

Vond dit een redelijk goede oorlogsfilm.

Mooie speciale effecten in de gevechtsscènes en de bombardementen.

Kleine rol voor Bruce Willis en een cameo voor Adrian Brody.

Voor een Chinese film is dit er eentje die best te pruimen is.

Het leek echt nergens naar. allemaal animatie vliegtuigjes en heel onrealistische bewegingen, net of je in een computerspelletje zit.

daar doet de film flink afbreuk aan. ze moeten echte vliegtuigen nemen zoals vroeger dan was het nog enigsinds goed geweest.

avatar van mrklm

mrklm

In 1937 en 1938 probeert Japan het Chinese volk op de knieën te krijgen met een spervuur aan kogels een nimmer aflatende hoeveelheid bombardementen. Centraal staan de bewoners van een dorpje waar een vete gaande is over een theehuis en dat zich opmaakt voor een Mahjongtoernooi. Bruce Willis speelt de Amerikaanse militaire adviseur die jonge, Chinese piloten moet klaarstomen om hun leven te wagen om de Japanners te stoppen en er is een verhaallijntje gejat uit Wages of Fear, inclusief de lerares van een weeshuis dat met een aantal kinderen op de vlucht is geslagen. Adrien Brody komt ook nog opdraven in dit vaak verwarrende en qua special effects lachwekkende oorlogsepos. Als de belachelijke en totaal niet overtuigende luchtgevechten en overdreven explosies je kijklust niet ontnemen, dan doen die jengelende kinderen dat vast wel. Ouderwetse propaganda van het treurige soort.

avatar van Shadowed

Shadowed

Volstrekt chaotische uitkomst van een productie die de speelduur oorspronkelijk op 300 minuten had staan, maar waarin flink geknipt is. Dat blijkt uit het eindresultaat van Da Hong Zha, waar de rommeligheid hoogtij viert. Het verloop springt haastig van het ene perspectief naar het andere, zonder die afwisseling natuurlijk over te laten komen. Bruce Willis is totaal misplaatst als Jack Johnson en neemt nergens de moeite om enige vorm van emotie of passie te tonen en zijn medecollega's doen het spijtig genoeg niet veel beter. Tussendoor zet regisseur Xiao Feng vol in op uitgesponnen bombardementen, maar ook die worden teniet gedaan door beperkte computereffecten. The Bombing haalt geregeld uit met explosieve gewelddadigheden die tot op zekere hoogte weten te boeien, maar verder is dit geheel amper te volgen en totaal van de pot gerukt.