menu

Awaken the Shadowman (2017)

Alternatieve titel: The Shadowman

mijn stem
2,02 (33)
33 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Mystery
90 minuten

geregisseerd door J.S. Wilson
met James Zimbardi, Skyler Caleb en Emily Somers

Adam en zijn vrouw Beth hebben pasgeleden een kindje gekregen, genaamd Emma. Op een dag wordt Adam gebeld door zijn vervreemde broer Jake. Hij vertelt hem dat hun moeder plotseling verdwenen is. Jake vraagt Adam of hij samen met zijn gezin op bezoek wil komen. Adam en Beth gaan in op de uitnodiging en reizen af naar Jake en zijn vrouw. Terwijl de broers er alles aan doen hun moeder terug te vinden, krijgen zij te maken met een duistere entiteit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=_Bh85UNI8jw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van FillumGek
2,0
Ik ben een stuk minder onder de indruk. Een nieuwe regisseur, een plot wat me altijd wel kan smaken en een poster die tot de verbeelding spreekt. Helaas gaat J.S. Wilson - naar het schijnt bestaande uit het trio James Zimbardi, Skyler Caleb en Woodrow Wilson Hancock - ernstig de fout in met een verhaal dat van los zand aan elkaar hangt.

Adam wordt door zijn broer opgebeld Jake opgebeld om hun vermiste moeder op te sporen. Eenmaal aangekomen worden ze vriendelijk ontvangen door vooral medewerkers van een bedrijf genaamd Gateways. What's in a name... Verder krijgt dochtertje Emma wel erg veel aandacht van de plaatselijke bewoners. Behoorlijk voorspelbaar dus, maar dat geeft allemaal niet, als het zooitje maar aan elkaar aansluit.

Helaas zijn er tal van vragen die onbeantwoord blijven. Wie is nu eigenlijk Shadowman en waarom ziet hij er zo uit? Hoe is de cult ontstaan? Alles is zo oppervlakkig dat het lijkt alsof er maar wat is gedaan. Die scenes op de sloop hadden helemaal geen functie maar leek meer een excuus om wat onguur volk op te laten treden. Die verbrande zoon op zolder was ook nogal out of the blue.

De muziek was op momenten aardig, maar was soms opeens veel te sterk aanwezig. Het acteerwerk was matig tot slecht. Het slechtste kwam van Angela die uit het niets opduikt en bijna net zo snel weer is verdwenen. Maar ook Jake was echt het script aan het op drummen. De film deed me vanwege het thema weliswaar denken aan Rosemary's Baby, maar qua suspense komt het bij lange na niet in de buurt. Kortom, een gemiste kans.

avatar van Collins
1,5
Geen heuse horror. Geen bloed. Geen griezelige setting of angstaanjagend verhaal. Wel een paar schriks. Maar met wat simpele jumpscares die heel goedkoop door een harde muziekuithaal tot stand komen, ben je er natuurlijk niet.
Het verhaal rammelt en de verschillende subplotjes vallen niet in elkaar. Erg onbevredigend om naar personages en situaties te kijken zonder duidelijk verband met andere personages of situaties.
De personages zijn zonder uitzondering erg plat vorm gegeven. We weten gewoon niets van hun motivering. Op die manier wordt het met de inleving natuurlijk niets. De film wordt er bepaald niet prettiger kijkbaar door.
t' Is daarnaast ook nog een erg oppervlakkig verhaal. Dingen gebeuren zomaar. Enige achtergrond of inzicht in wat dan ook, wordt amper gegeven.
Datzelfde geldt voor de engerd uit de filmtitel. Slechts een figuur dat de film opsiert zonder dat de reden duidelijk wordt waarom hij er überhaupt is. Tja, er zijn wel wat suggestieve aanwijzinkjes, maar die zijn te vaag om bevredigend te zijn. En als ie nou nog groots imponeerde, die Schaduwman, dan kijk je wat gemakkelijker over een onzorgvuldig geconstrueerd plot heen, maar imponeren doet ie op generlei wijze.
Veel is dus niet geslaagd. Er is ook iets wel geslaagd. Er is een zekere beklemmende sfeer voelbaar. Een sfeer die vooral wordt opgeroepen door goed en stemmig camerawerk.
Verder is het niet veel. Nou ja, de poster is natuurlijk ook oké.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:20 uur

geplaatst: vandaag om 16:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.