• 9.372.718 stemmen

Extraordinary: The Stan Romanek Story (2013)

Documentaire | 105 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Jon Sumple

Met onder meer: Stan Romanek

Plot Extraordinary: The Stan Romanek Story

"Abducted. Isolated. Misunderstood."

Stan Romanek staat in het middelpunt van 's werelds meest gedocumenteerde verhaal over buitenaardse contacten en de vele bewijzen die in het afgelopen decennium zijn verzameld hebben duizenden mensen over de hele wereld overtuigd dat zijn verhaal waar is. Deze documentaire beschrijft de reis door Stan's verleden, heden en toekomst met één doel in gedachten: help de wereld begrijpen dat niemand de uitdagingen die Stan en zijn familie hebben bereikt bewust gekozen heeft. De bedoeling van deze film is niet het bestaan van ufo's en buitenaards leven te bewijzen, maar stelt de vraag 'Wat als dit allemaal waar is?' De film gaat over de ontwikkeling van een man door een leven dat hij niet koos en de boodschappen die hij naar de mensheid heeft gestuurd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bjerik76

bjerik76

de eerste 20 minuten moest ik even doorheen komen.

Daarna kwamen voor mij toch wel de nodige vragen en interesses bij de video opnames van de Ufo's /aliens.

Hoe verder de docu gaat hoe meer het je aan het twijfelen zet over de waarheid, en uiteraard " is er meer tussenhemel en aarde"

Het duurt allemaal wel weer te lang waardoor het ook allemaal weer wegzakt.

Jammer was dat niet echt belicht werd over het leven van Stan Romanek, het begon vrijwel direct over de ontvoeringen.

Had wel wat meer info willen hebben over zijn jeugd/opvoeding en hoe zijn leven eruit zag, had hij een kamer vol met tekeningen/foto's en "bewijzen" ipv de intervieuws met alleen de beelden.

31 juli 2017 volgt er een hoorzitting vanwege kinderporno ?

Guines

Interessant verhaal over de maker van de beruchte Alien Window video. Docu is echt een tegenvaller. Begint veel te chaotisch door direct met allerlei bewijzen te komen. Pas later wordt er op een paar 'bewijzen' ingegaan, dat is de verkeerde volgorde. Dus het doel is om geen vragen te beantwoorden maar om meer vragen aan te wakkeren volgens de makers. Ook is deze docu dedicated voor believers en non-believers, volgens de makers op het einde. Daar zijn ze volledig in mislukt. Nergens wordt er ook maar één tegenstander geïnterviewd, in plaat daar van krijgen we alleen maar spirituele pseudo wetenschappers aan het woord. Persoonlijk vind ik de argumentaties van bepaalde wetenschappers die onverklaarbare zaken proberen te verklaren nog belachelijker, maar dat betekend niet dat je ze niet moet interviewen. Ook, wat is er echt, wat is fantasie? Bij die telefoongesprekken krijg je inderdaad goosebumps. Maar met wat hebben ze deze opgenomen en hoe? Ook de vele foto's. Waar zijn de experts? Bij veel dingen heb ik mijn twijfels. Bijvoorbeeld met die blessure. Volgens Stan en Lisa hadden ze dit verhaal opgenomen bij de dokter met een recorder, waarom hebben ze dit nooit laten horen? Of de desbetreffende Docter geïnterviewd? Zo zijn er nog veel meer vragen, waarvan ik me serieus afvraag of ze echt zijn. Als ze deze zaken ( terecht ) aannemelijk probeert te maken, dan moet je ze ook proberen te ontkrachten. Neemt niet weg dat bepaalde zaken zeer merkwaardig zijn. Boeiend gegeven, matige docu, die duidelijk door iemand is gemaakt die heilig in Stan zijn verhaal geloofd.

bjerik76 schreef:

de eerste 20 minuten moest ik even doorheen komen.

31 juli 2017 volgt er een hoorzitting vanwege kinderporno ?

Heb me een beetje ingelezen en dit is nog misschien wel het meest interessante van dit hele gebeuren. Waarom zou iemand die zo in de belangstelling staat kinderporno op zijn PC installeren? Dit soort lui opereren juist altijd anoniem. Echte viespeuk of proberen ze hem erin te luizen? Als je bepaalde stukken van onafhankelijke reporters leest krijg ik sterk het vermoeden dat dit een set-up was en dan is de grote vraag waarom het een set-up was, wat weer doet vermoeden dat bepaalde zaken in deze docu best waar zouden kunnen zijn.

EDIT; Achteraf denk ik dat ik bij mijn eerste impressie blijf. De beruchte Alien Video wilde Stan niet afgeven voor onderzoek tenzij er 50K voor betaald zou worden, ROFL. Deze gast lijkt dus dan toch nep te zijn, hij en zijn verhalen. Maar dat gevoel had ik al vanaf het begin. Overigens was het niemand minder dan Danny Dyer, die bij Stan Romanek op bezoek was geweest, die vroeg om deze video. Voor mij case closed.

avatar van mikey

mikey

nee, nee, nee wat een bedrog dit. De fake footage is trouwens wel hilarisch slecht maar daarna afgrijselijk saaie en domme interviews met bedenkelijke mensen zoals Romanek.

lol

Dit was inderdaad een stukje goedkope onzin. De zoveelste aliens docu die beweert met prangende beelden en choquerend bewijs aan te komen, maar het meeste wat je te zien krijgt zijn hilarische amateurbeelden en nogal louche figuren die niet meteen vertrouwen uitstralen.

Met als klapper die alien die door het raam kwam kijken. Dat bedenk je toch ook niet Begon me dan ook al redelijk snel te irriteren, terwijl deze docu lustig verderging met "vragen oproepen, niet met antwoorden geven", zoals ze zelf aankondigde.

Makkelijk natuurlijk, mensen warm maken met wat wilde verhalen die nergens op gebaseerd zijn. Perfect om in boekvorm uit te brengen als fictie, maar deze verhalen in een docu zijn gewoon banaal en onnozel. Het zal verder ook wel aan mij liggen, misschien heb ik ergens een schakel gemist, maar wat die kinderporno aantijgingen er op het einde bij kwamen doen was mij niet meteen duidelijk.

Gewoon links laten liggen dit, goedkope onzin.

Onderhond schreef:

lol

en nogal louche figuren die niet meteen vertrouwen uitstralen.

ROFL, meest hilarische was die oude gast op het einde waarvan het leek dat hij ze niet allemaal op een rijtje had. De beste man kwam zelf amper uit zijn woorden met zijn trillende stem en hij moest zogenaamd bewijzen dat Stan niet gek was. Eigenlijk één grote scam deze docu.

avatar van larsk0

larsk0

We can't have full knowledge all at once . We must start by believing; then afterwards we may be led on to master the evidence for ourselves.

Met deze quote begint de docu, van een of andere theoloog, het weerspiegelt meteen elk greintje weerzin dat ik heb voor welke vorm van geloof dan ook. Lekker begin.

Dus eerst zonder enig bewijs iets zonder twijfel geloven, tja... en als dat gebeurt is dan zul je het bewijs voor jezelf wel vinden, hoe ridicuul het ook mag zijn... aangezien het in je hoofd sowieso al waar is.

Ik heb dit op netflix aangeklikt, omdat ik toch altijd wel nieuwsgierig ben met wat voor materiaal ze komen om mij te overtuigen van marsmannetjes, en dan vind ik het vooral leuk als ik er nog in meegezogen word ook.

Helaas de openingsquote zegt al genoeg, wat een complete onzin zeg. Alle camerabeelden zijn toevallig ietwat vaag. Hij filmt zijn slaapkamerraam... en ja hoor er komt een alien naar binnen gluren, man lag ik een deuk zeg. Rustig overslaan mensen deze onzin.... De man heeft wel een leugen detector test gedaan ... en hij is gezakt...maar dat komt omdat hij aan een bepaalde medische conditie lijdt waardoor leugendetectors niet goed werken op hem. Balen voor hem omdat hij die test niet kan gebruiken nu om zijn onschuld te bewijzen over het bezitten van kinderporno....waarvan hij beschuldigd wordt...

avatar van Jos Groen

Jos Groen

En de formules is daar iets van te maken. ?

avatar van turowski

turowski

Dit is 1 van de betere docus over dit onderwerp, je gaat je toch wel afvragen wat er diep in het heelal gebeurt.

avatar van jex

jex

Wat een onzin allemaal.

avatar van Bart Ensink

Bart Ensink

Eerst de docu aangeklikt op Netflix toen wat meer materiaal opgezocht en het lijkt mij toch allemaal iets te ver gegrepen. De formules, daar zit ik nog even mee maar er zijn zo weinig mensen die deze materie begrijpen dat dit waarschijnlijk ook niet helemaal klopt.

Dat er meer is tussen hemel en aarde, ongetwijfeld maar deze man is niet de Messenger