• 9.374.599 stemmen

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Simon Rumley

Met onder meer: Amanda Fuller, Ethan Embry en Eric Balfour

Plot Fashionista

Dertigers April en Eric leiden een vintage kledingwinkel in Texas. In tegenstelling tot hun relatie loopt de winkel goed. Als Aprils vrees voor ontrouw bij Eric waarheid blijkt, neemt ze wraak door een berg kleren in brand te steken. Ze begint dan een affaire met de playboy Randall, een narcistische controlefreak die in bezit is van een chique herenhuis en een behoorlijk hoog libido.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DVD-T

DVD-T

Trailer ziet er wel erg fijn uit. Mooi gebruik van kleur ook. Qua visuals helemaal mijn ding.

leatherhead

Ziet er inderdaad fraai uit. Hopelijk weet Rumley met deze film eens een écht meesterwerk te maken, want die potentie heeft ie zeker.

avatar van tattoobob

tattoobob

We wachten af....ik ga zeker kijken.

avatar van McSavah

McSavah

Wat een film. En lastig om te beoordelen. Zeker eentje om nog eens te zien.

leatherhead

Niet Rumley's wildste film, wel zijn meest consistente. Ijzersterke sfeerzetting, duister sounddesign en een soms verwarrend doch fascinerend plot. Het hele fetish aspect zorgt voor een interessante invalshoek, al had het wel wat beter verbeeld kunnen worden. Hoeft niet meteen a la Cattet & Forzani maar een beetje meer audiovisuele versterking had het verschil kunnen maken.

Er is één scene waarin Rumley als vanouds losgaat en die zit zo'n twintig minuten voor het einde; het stuk waarin April finaal doorflipt. Heerlijk geschift moment. Daarna neemt Rumley toch weer wat gas terug en krijgt de film zowaar een soort Lynchiaanse airtje met de gedaanteverwisseling. De rode draad is me wel duidelijk, maar er blijven genoeg vragen onbeantwoord. Anyhow, erg fascinerende film die inderdaad uitnodigt tot meerdere kijkbeurten. Gelukkig krijgt-ie ook in Nederland een release als het goed is. Kleine 4*.

avatar van Cikx

Cikx

Altijd weet die leatherhead me weer lekker te maken voor films die in nog geen maanden uitkomen.

leatherhead

Amerikaanse iTunes biedt zoals vaker uitkomsten .