• 9.218.603 stemmen

Geregisseerd door: David Swift

Met onder meer: Jack Lemmon, Romy Schneider en Dorothy Provine

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Good Neighbor Sam

"Slam! Bam! Here comes Sam!...Caught in the Middle of a Two-Woman Jam!"

Al zes jaar lang gaat hij door dezelfde routine en de directeur kent zijn naam nog steeds niet. Dan dreigt er een opdracht voor het reclamebureau verloren te gaan omdat de medewerkers in de ogen van de opdrachtgever geen goede huisvaders zijn. Hij lijkt de enige te zijn en krijgt de opdracht, maar ook hij wordt natrokken door de opdrachtgever. Juist op dat moment komt een vriendin van zijn vrouw naast ze wonen, die alleen een erfenis krijgt als de rest van de naaste familie niet uitvindt dat ze gescheiden is, zodat hij zich voordoet als haar man.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Sam Bissel

Janet Lagerlof

Minerva Bissel

Howard Ebbets (as Michael Connors)

Reinhold Shiffner

Hotel Prostitute

Jack Bailey

avatar van Linda

Linda

Het komt weinig voor maar ik vond dit echt een hele leuke komedie. Lemmon (Waar ik normaal niet zo dol op ben) speelt op een geweldige manier de ideale schoonzoon. Hij is ook degeen die voor de leukste momenten in de film zorgt, vooral zijn reactie bij het douche-incident was grappig. Het laatste half uur vond ik weer wat minder maar de rest van de film is zo komisch dat ik hem toch nog 4 sterren geef.

avatar van Floris22

Floris22

In deze film zit werkelijk alles. Romantiek, humor, een beetje actie en natuurlijk hele goeie acteurs. Jack Lemmon en Romy Schneider maken er een onvergetelijke film van! De sfeer is fantastisch, heb zelden zo'n fijn gevoel aan een film overgehouden.

avatar van Prudh

Prudh

Een komedie die weliswaar leuk begint, maar die zichzelf richting het einde verliest in de plot. De film speelt vooral af in de suburban-setting van Jack Lemon, zijn vrouw en buurvrouw en ook al is dit heel braaf: de rolverwisseling van Lemon is wel heel grappig.

Het laatste half uur vliegt de film dan ver uit de bocht en moet de humor vooral komen van wel heel erg flauwe situaties die veel verder uit de hand lopen dan goed is voor het verhaaltje. Gevolg: flauwe humor die niet leuk is. Ook Jack Lemon, die toch een uitermate goede rol neerzet, kan de film dan niet meer redden.

Als er na de climax vervolgens nog heel veel dingen onafgerond blijven en als blijkt dat je toch naar een braaf huwelijkspamflet hebt gekeken, dan is dat wel een grote smet op het zo grappige begin.

avatar van Mescaline

Mescaline

Jack Lemmon vond dit persoonlijk niet zijn beste rol en speelde het zelfs(schijnbaar) met enige tegenzin, daar is in de film gelukkig helemaal niks van te merken. Het ademt een fijne feel-good sfeer uit en kan makkelijk in het rijtje van de typische jaren 50 en 60 comedy filmpjes, bijzonder is het zeker niet maar wel erg vermakelijk kijkvoer en als je er voor in de stemming bent ook zeker genietbaar.

Romy Schneider is trouwens ook echt wel een lust voor het oog en straalt in haar rol, ze was duidelijk een actrice met een hoop talent.

Het laatste half uur is zoals eerder terecht is aangegeven erg flauw en tevens op een nogal slordige manier uitgewerkt, maar door de speelvreugde en de sfeer die deze film uitademt vond ik dat allemaal niet zo heel storend.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een doorsnee man in een reclamebureau de kans krijgt om promotie te maken. Een behoorlijk lange opzet en de film had ook gemakkelijk een stuk korter kunnen zijn. De vele ontwikkelingen die volgen zijn grotendeels vermakelijk, maar soms ook een beetje flauw. Jack Lemmon is perfect gecast.