• 9.371.694 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Rusty Nixon

Met onder meer: James Clayton, Taylor Hickson en Matt Frewer

Plot Residue

Privé-detective Luke Harding leest een boek, dat een sinistere geschiedenis kent. Het boek is eigendom van de misdaadbaas Fairweather. Wat Luke niet weet, is dat vele mensen op zoek zijn naar het boek. Al snel blijkt dat Lamont - één van de grootste rivalen van Fairweather - het voorzien heeft op Luke. Samen met zijn handlanger Boston zet hij alles op alles om het boek in handen te krijgen.

avatar van joolstein

joolstein

Had niet verwacht dat dit zo goed zou zijn, maar wauw! Het is op een goede manier vreemd... maar het is absoluut vreemd. Je krijgt bij deze film echt de indruk dat schrijver-regisseur Rusty Nixon met veel leuke ideeën op de proppen kwam maar het eindproduct voelt hierdoor tegelijkertijd overvol en onderontwikkeld aan. Het klinkt of ziet (die poster) er uit alsof het allemaal niet zo goed zal zijn, maar als je er eenmaal in zit, is het beter dan je zou denken.

Luke Harding is een privédetective die moeite heeft om rond te komen. Zo als hij wordt gebeld door Mr. Fairweather om een ​​mysterieus pakketje ter waarde van tienduizend dollar te bezorgen, grijpt hij zijn kans, hoe vreemd de omstandigheden ook zijn. Maar wanneer hij het pakket probeert af te leveren, gaat het mis! En kom hij letterlijk met een tijdloos dagboek te zitten dat een noodlottige en lang vergeten expeditie beschrijft. Oh, en er komt ook een zwart, plakkerig slijm uit

Tja een boek dat verboden kennis bevat, de Necronomicon, een heksenboek met spreuken, of een boek vol dingen die de mensheid ‘niet mocht weten’ “nieuwsgierigheid doodde de kat” Dus Luke begint het boek te lezen en zichzelf, de tijd en realiteit uit het oog te verliezen. Helaas zijn er, als je eenmaal begint met lezen, slechts twee manieren om vrij te komen: het boek uitlezen of ten onder gaan.

Het acteerwerk is goed en eveneens ziet de film er goed uit! Wat verder opvalt aan de film zijn de praktische effecten. Er zijn nogal wat verschillende monsters en ze zien er heerlijk realistisch uit. Heb het dan niet over hoofddemon, dat is een man meteen masker maar daar is een reden voor! Oh niet alles is even goed, de film kent ook zo zijn tekortkomingen maar...merkwaardig genoeg, is dat een reden waarom dit ook wel werkte. De tijd is niet te vertrouwen, de personages zijn niet te vertrouwen en het dagboek is al zeker niet te vertrouwen. Maar uiteindelijk zal je er veel plezier aan beleven om ernaar te kijken.

avatar van John Milton

John Milton

Canuxploitation. Ik vermoed zo dat een hoop mensen dit subgenre hebben gegoogeld, als ze niet op ‘ info’. Hebben gedrukt in de subgenrelijst. Ik wist tot een paar jaar geleden (toen ik me wat meer in Canadese cinema ging verdiepen) niet wat het was. Deze kwam joolstein recommended, en is inderdaad erg leuk. Beetje noir detective sfeertje, maar dan wel in een heel origineel sausje. Ik doe ook mee met de waardering, lekker filmpje om bij uit te brakken van de nachtdiensten. Leuke meid die Elysia Rotaru, En Taylor Hickson (Ghostland), mag ik ook altijd wel graag zien.

En dat zijn 31 titels, doel gehaald! Al veel moois ontdekt, en er gaat ongetwijfeld nog veel moois komen