• 9.375.053 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Robbie Bryan

Met onder meer: Nicholas Turturro, Vincent Pastore en Megan West

Plot The Eyes

Zes vreemdelingen met een slecht verleden worden wakker in een verlaten pakhuis. Ze ontdekken dat ze worden gedwongen om deel te nemen aan een wreed experiment. Vijf van hem moeten sterven en slechts een kan overleven. Ze hebben twee uur de tijd om te beslissen wie het overleeft. De tijd tikt langzaam weg en als ze geen beslissing kunnen nemen zullen ze allemaal sterven.

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Lijkt een beetje op het SAW principe, maar wat een slechte acteurs. Onvoorstelbaar

avatar van Phantasm

Phantasm

Hier moet je van houden, hoop gepraat en er gebeurt erg weinig.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een advocaat, een cowboy, een hoogleraar, een pornoster, een tiener en een visser worden wakker in een grote ruimte. Dat klinkt als een mop. En het is niet het enige raakvalk dat deze film kent met een mop; want The Eyes is af en toe ook hilarisch. Onbedoeld, vooral. Dit komt vooral omdat regisseur Bryan en de personages de volslagen idiote dialogen bloedserieus nemen. Het principe kennen we inmiddels wel; een groep vreemden zit opgesloten en via een speaker vertelt een duistere stem dat ze één voor één zullen sterven. Het zestal begint meteen na te denken wie verantwoordelijk zou kunnen zijn. ‘Ik heb wel wat dubieuze zaken gedaan’, zegt cowboy Harry en richt zich tot zijn medegevangenen. ‘Heeft een van jullie ooit paarden verkocht?’

Terwijl de klok loopt - de personages hebben twee uur de tijd - gaan de gesprekken alle kanten op. De advocaat wil weten of de vriendin van Jeffrey aan zijn oren zuigt als ze seks hebben, er wordt gedebatteerd over iedereens vocabulair en de ‘grote poëet en filosoof Bob Dylan’ wordt besproken. Dat het acteerwerk van de zes figuren enorm bedroevend is, maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Wie met deze opzet echter hoopt op afrekeningen in de stijl van een Cube of Saw komt wel bedrogen uit; eens in de zoveel tijd wordt een personage meegenomen en buiten beeld neergeschoten. Vervolgens gaan de overige personages doodleuk verder met kibbelen, koffie drinken en smikkelen van een bordje broccoli met biefstuk. Want je kunt veel zeggen over deze mysterieuze ontvoerder, maar qua catering zorgt hij goed voor zijn gasten. Wij als kijker krijgen ondertussen een soort 12 Angry Men van Tommy Wiseau geserveerd. Eet smakelijk.

1,5 sterren.

avatar van schumacher

schumacher

Dit kon een goede film zijn geweest maar helaas, het is een slechte.

Traag en saai en er gebeurde bijna nikske.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Sjeeeez wat een ontiegelijk belachelijke en irritante zeverfilm was me dit en neem dat irritant zeveren maar als leidraad doorheen deze euh-euh-euhm film. Echt bij dit soort ondingen, denk ik nu echt, puur amateurisme, daar plezier je letterlijk niemand mee. Dan die karakters, hebben ze liggen graaien in de pot 'irritantste soap-acteurs' of geronseld opt straat.

En alsof mn ervaringen met bijhorende mening mbt 'FEAR', het horror channel van Prime Video, nog niet schrijnend en vernietigend genoeg waren, zit der natuurlijk dé grootste n irritantste prulfilm vd laatste jaren in hun aanbod...Echt, die proefperiode 'FEAR' zou voor record aantal slechte tot pure drek-films op zo'n korte tijd kunnen leveren. Echt, ODMedia, Source 1 Media en Premiere TV, doe er iets aan of is dit het doel en jullie uithangbord?

Laagste score...suprise xD