• 9.373.663 stemmen

Geregisseerd door: David DeCoteau

Met onder meer: Lesleh Donaldson, Helene Udy en Felissa Rose

Plot Swamp Freak

"Freak of nature"

Zes studenten van een universiteit besluiten het drasland in te gaan om op zoek te gaan naar hun vermiste professor. Deze professor is zelf op zoek gegaan naar het mysterieuze en dodelijke monster dat beter bekend staat als 'Swamp Freak'. Niemand heeft echter meer iets van de professor vernomen.

Professor Belinda Southworth

Professor Grace O'Leary

Professor Magda Jenkins

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit kan echt niet meer. Wat DaCoteau hier (alweer) flinkt is de noemer 'film' onwaardig. Haalt allereerst een misleidend trucje uit stal; paar geinige / bekende namen op de poster die alleen héél even als stemmen te horen zijn?! Het siert hem niet, al hoort het helemaal in de huidige filosofie van deze regisseur. Veel luier kun je een film ook niet maken, neem bijvoorbeeld de draaidagen. Één dag om alle shots met het monster en alle B-roll (shots van de locatie) te schieten, vervolgens misschien wat halve dagen om met iedere acteur (waarschijnlijk meerdere op één dag) hun scene af te werken. Overigens wel allemaal na elkaar aan de beurt, aangezien je geen enkele keer twee acteurs tegelijkertijd op het scherm zult zien. Gesprekken gaan bijvoorbeeld allemaal via telefoon.

De scene-opbouw / structuur is ook weer lachwekkend eentonig en lang uitgespannen omdat er in feite maar content is voor ongeveer 20 a 25 minuten aan daadwerkelijke film. Veel minutenlange segmenten van alleen maar natuurshots met wat onheilspellende muziek. Dan wat shots van een plas water, rookmachine erbij en een man in een belabberd kostuum die uit het water komt lopen. Snijden naar een homoseksuele jongeman die door het bos loopt, gortdroog z'n tekst opleest, heen-en-weer snijden met wat shots van man-in-monsterpak, terug naar de jongeman, flits van een 'aanval' en weer van vooraf aan beginnen. Dit is een riedeltje van 75 minuten...

Ik blijf DeCoteau verdedigen, ik ben immers 'fan' van zijn oudere films, maar blijf voorlopig even weg van zijn 'recente' (laatste 10-15 jaar) werk.