• 9.176.552 stemmen

Geregisseerd door: Dries Vos

Met onder meer: Wouter Hendrickx, Inge Paulussen en Nathalie Meskens

Gesproken taal: Nederlands

Plot Allemaal Familie

De familie De Jaegher is op een punt in ‘t leven beland, waar het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Billie een baby, haar man Steve wil dichter bij zijn gevoel komen, broer Carl wil vooral geen verantwoordelijkheid en zwager Rik wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Bob wil vooral gelukkig zijn en zijn vrouw Greta wil dat iemand haar wil. Je kan niet kiezen wie je ouders zijn. Je kan wel kiezen hoe je ouder wordt…

logo tmdbimage

avatar van Drifter

Drifter

Tsja, wat herkenbare situaties, wat overdreven familiegevoel. Het is allemaal niet slecht maar net niet helemaal waar ik blij van wordt. Maar romantiek/drama is ook niet echt mijn genre dus dit is vrij persoonlijk en ik kan mij voorstellen dat een ander dit wel een hele leuke film vindt.

avatar van Herge

Herge

Drifter schreef:

Juist daarom ( vind ik ) kun je de film geen beoordeling geven van 2.0.

Als mijn genre geen horror is en de film en ik vind het slecht of goed dan geef ik daar mijn mening over zonder de film in voordeel of nadeel een beoordeling te geven.

Er zijn mensen die afgaan op het cijfer van de beoordeling en beslissen daarop of ze de film willen zien.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Aangename film; vlotte vooruitgang en gepaste muziek. Een boast voor dit genre in de Vlaamse filmwereld...

avatar van Movsin

Movsin

Kijk op een verwarde familie ("een ruïne", zegt Steve) en een negatieve blik op familiale waarden (ondanks het flauw, cliché-end).

Eerder plomp dan fijn is de humor en sommige personages krijgen een karikaturale dimensie.

Oppervlakkig en zeker geen Vlaamse Vaandeldager.

avatar van Hannes791

Hannes791

hele zwakke remake van alles is familie.

avatar van stratmans

stratmans

Simpele film aangenaam om naar te kijken

avatar van jippie2010

jippie2010

De eerste helft is doorbikkelen. Het is te schreeuwerig, te overdreven, geen finesse.

Maar de tweede helft compenseert een hoop. Het komt mooi bij elkaar, rauwer dan verwacht. *3.0

avatar van mrklm

mrklm

Ensemblefilm volgens de Hollywood-formule over een familie waarvan ieder lid te maken heeft met weinig originele problemen. Bob [Bob de Moor] en Greta [Gilda de Bal] kondigen in de aanloop naar hun 40-jarig huwelijksjubileum aan dat ze willen scheiden, de jachtige regisseur Steve [Steve Geerts] krijgt te horen dat hij geen kinderen gaan verwekken en wijst achter de rug van zijn vrouw Billie [Nathalie Meskens] zijn broer Rik [Wouter Hendrickx] aan als zaaddonor. Geerts is bijna net zo storend als het formulematige scenario, maar de film wordt gered door enkele rake momenten, vooral dankzij De Bal als de vrouw op leeftijd die onverwerkt verdriet onder ogen moet komen. Een aantal bekende Vlamingen hebben een cameo als zichzelf.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Blijkbaar dus een remake van het Nederlandse Alles is familie. Was ik me niet zozeer van bewust. Als Belg geef ik wat herkenbaarheid betreft toch eerder de voorkeur aan deze film. De sterrencast is groot en is vertrouwd met het grote publiek. Geen foute film, wel bij momenten nogal druk, niet in het minst door sommige personages zelf. Steve Geerts (Steve) zet een vrij irritante hyperactieve rol neer. Het leken wel sketches van dolkomisch B-programma waar geen kat naar kijkt. Nuja, gelukkig ging het bij de anderen het er iets serener aan toe.

Heel veel personages met elk hun karakters en bezigheden. Er is slecht 1 ding dat hen bindt: familie en/of vriendschap. In dat opzicht ligt deze film in dezelfde lijn als andere films als Zot van A., Team spirit of Wat mannen willen. Vlaamse romcoms dus. Het personage Steve verwoordde het goed door te duiden wat voor een flutgenre dat eigenlijk is en eigenlijk mijlenver van de realiteit staat.

Een zootje is wel als je de film bekijkt. Een soap is er niets bij vergeleken. Kletteren doet het als nooit tevoren, maar die mierzoete eindes zijn er vaak te veel aan. Al bij al wel vermakelijk en eens leuk om te zien. Prima om al die verhalen en personages in 1 geheel te kunnen gieten. Zeer, maar dan ook zeer nipte voldoende.

Oja, wat Josje Huisman en Gert Verhulst hier in de cast op MM komen doen is me een compleet raadsel ...