Rememory (2017)
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Mark Palansky
Met onder meer: Peter Dinklage, Julia Ormond en Anton Yelchin
Plot Rememory
"We are nothing more than the memories we keep."
Gordon Dunn, een beroemde wetenschappelijke pionier, is op mysterieuze wijze overleden vlak na de onthulling van zijn nieuwste werk. Hij ontwikkelde een baanbrekend apparaat dat in staat was om ongefilterde herinneringen van een persoon op te nemen en af te spelen. Na zijn dood duikt Gordon's teruggetrokken vrouw, Carolyn, diep in haar eigen persoonlijke leven als een mysterieuze man opduikt die beweert uit Gordon's verleden te komen.
Sam Bloom
Jane Dunn
Freddie
Mike Buckland
Norma Myers
HE !!! onze (kleine) top acteur uit Game of thrones Thyrion / Peter Dinklage.
Captain Pervert
Trailer ziet er goed uit. Lijkt me een mooie mindfuck film.
Alathir
Rememory een film die ik vooral heb meegepikt omwille van Anton Yelchin. Helaas krijgt deze maar enkele minuten screentime. Echt zonde want dit waren veruit de beste minuten van de film. Het concept is misschien nog vrij origineel, toch wordt het nergens "memorabel"
De film faalt zowel op dramatisch vlak als op het vlak van thriller. Daarbij is het ook nog eens vrij voorspelbaar allemaal. Het tempo is nog een minpunt want het is nog trager dan de slak die hier mijn raam voorbij kruipt. Qua soundtrack vond ik verschillende deuntjes erg lijken op iets anders dat bekend in mijn oren klonk. Lijkt wat simpel zo, maar was wel in orde voor de rest. Toch wel jammer dat dit soort cast geen betere film weet neer te zetten. Kortom dus een film die je kan overslaan.
Beetje gek ook dat Anton Yelchin hier als eerste vermeld wordt? Peter Dinklage is duidelijk de hoofdpersoon.
Pazmaster
Ach ja, hij wordt wel vaker over het hoofd gezien
Pazmaster
Een B film, en niet zo'n beste ook. Een matig verhaal dat verveelt, net als de dialogen. Ook de cast speelt niet al te sterk en Dinklage heeft het charisma van een natte dweil. De muziek klinkt goedkoop en de, soms retro-achtige, special fx stellen ook weinig voor. Ik had veel moeite de aandacht vast te houden, en dat is geen goed teken, ik betrapte mezelf erop steeds met andere dingen bezig te zijn. Slappe hap, lekker links laten liggen.
Sorry voor de negatieve mensen, maar ik vond dit een bijzondere en mooie trage film, terwijl ik meestal er niet van hou. Deze had iets en blinkt uit in originaliteit en goed acteerwerk.
Alathir
Geen probleem hoor
filmkul
Licht teleurstellende film. Het verhaal is best origineel en geeft de verwachting op een aardige breinbreker. Helaas wordt de verwachting verre van waargemaakt. De film creëert continue een mysterieuze sfeer met passende soundtrack, maar wordt dat nooit. Het is erg voorspelbaar en ook het einde brengt geen twist, waardoor je je toch een soort van genept voelt na het kijken. Het acteerwerk is verder van hoog niveau. Wellicht wordt de film meer gewaardeerd wanneer je jezelf voorneemt een drama te gaan kijken (advies). 2.5/3.0
Collins
Ondanks de wat duistere en mysterieuze sfeer die over de film hangt, is de film in de eerste plaats gewoon een film die een dramatisch verhaal vertelt. Dat de film daarbij een beetje de sci-fi kant induikt is een aardige bijkomstigheid, maar dit element vormt zeker niet de hoofdmoot van de film. Het is een film over het (geleefde) leven van meerdere personages. Over mislukkingen en teleurstellingen. Over schuld en boete. Over goede en slechte herinneringen.
Klinkt interessant, maar is dat op zich niet. De belevenissen en herinneringen die opduiken zijn fragmentarisch en zeggen weinig. Ze behoren dan ook toe aan personages die in de film amper een psychische ontwikkeling doormaken. De personages zitten even fragmentarisch in elkaar als de fragmenten uit hun leven waarmee de kijker wordt verblijd. De getoonde herinneringen komen logischerwijs ook niet tot leven. Springerig, stroperig en emotieloos trekken ze aan het kijkende oog voorbij.
Trage film. Weinig dynamiek in de scènes. De traagheid waarmee een en ander passeert, impliceert misschien enige diepte in de verhaallijn, maar dat is bedrog. Het stelt allemaal niet veel voor. De traagheid werkt door gebrek aan diepte juist erg storend en is slecht voor de concentratie.
Vond het acteerniveau wel meevallen. Die Dinklage met zijn droefgeestige blik is als personage best te pruimen. Doordat zijn vormgeving als personage tamelijk oppervlakkig is, komt zijn dramatische potentie er niet volledig uit. Dat geldt ook voor de andere personages. En voor het verhaal natuurlijk. Veel te weinig intensiteit en laag.
'Rememory' is daarom niet meer dan een vlak drama met een mysterieus randje en met sci-fi trekjes. Niet bijster boeiend.
knusse stoel
In het begin vond ik het allemaal traag op gang komen maar na verloop van tijd gaat de film toch boeiender worden. Het is een aardig verhaal wat een paar sprongetjes door middel van een machine in het verleden maakt bij verschillende acteurs. In zijn geheel een mooi geheel. Een 7.
coumi
Zwak. Gisteren gezien en ik ben hem gelukkig al weer voor de helft vergeten, dit nietszeggend vlees noch vis gedoe. Toen ik afgelopen zomer in Spanje op vakantie was werd deze film groots en massaal aangekondigd via de diverse billboards en dat is toch wel de best sarcastische grap die je voor dit werkje kunt bedenken. Het duurt en het duurt maar deze film, de pretenties stralen er van af, maar worden nergens ingelost. Wazig verhaal, een beetje sf, een beetje een thriller, een beetje drama, een beetje vooral eigenlijk niets met zeer matig acteerwerk ook. Dinklage mag ik graag zien in een bijrol, maar als hoofdrolspeler slaat de kleine grote man hier de plank finaal mis. Twee uur gepijnigd kijken, meer is het niet wat hij laat zien. Krijgt hij eindelijk een rol die volledig los kan worden gezien van zijn geringe lengte en dan maakt hij er zo weinig van. Ook de laatste filmrol van de betreurde Yelchin, en hem hadden we een beter afscheid gegund dan deze minieme bijdrage aan dit mislukt project.
Drifter
Mooi verteld verhaal. Drama wat door techniek (sf) langzaam aan duidelijker wordt.
Van begin tot eind boeiend en omdat er iedere keer meer aanwijzingen komen krijgt de film gaandeweg steeds meer duidelijkheid.
Het is geen voorspelbaar verhaal en ontwikkeld zeer heel mooi.
Redelijke film over een wetenschapper die een machine uitvindt die herinneringen visueel kan terug brengen. Een goed werkende mix tussen drama, thriller en sciencefiction. Het plot ontvouwt zich traag maar gestaag. Doordat het plot echter de overhand heeft, blijven de mogelijkheden van de uitvinding wat oppervlakkig.
ikkegoemikke
Ondanks de titel, kan ik me eigenlijk niks meer herinneren van deze film. Zelfs niet het kleinste detail. Buiten de deelname van Anton Yelchin
Een geweldig gegeven voor een moderne sciencefiction film.
Helaas is het allemaal erg stroperig verteld. De personages komen niet goed tot leven en zijn een beetje bordkarton.
Peter Dinklage zet een degelijke hoofdrol neer. Hij speelt een mysterieus personage dat in het verleden een trauma heeft opgelopen bij een auto-ongeluk.
Dit had een spannende thriller kunnen zijn maar dan had er wat in de montage gedaan moeten worden en enige verdieping van de hoofdpersonages.
Nipte 2,5*

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Brimstone