Fright Night Part 2 (1988)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace
Met onder meer: Roddy McDowall, William Ragsdale en Traci Lind
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 16 februari 1989
Plot Fright Night Part 2
"Do you have a taste for terror? The suckers are back."
Na drie jaar denkt Charley Brewster eindelijk hersteld te zijn van zijn gevecht met een vampier. Een nieuwe ontmoeting met tv-vampierenjager Peter Vincent brengt hier echter verandering in, want die heeft zojuist nieuwe buren gekregen die zich uiterst bizar gedragen. De nieuwe buurvrouw brengt Charley meteen een nachtelijk bezoek, waarbij hij zich gewillig in de nek laat bijten.
Peter Vincent
Sergeant
chrissie
zoals zo vaak, aanzienlijk zwakker dan deel 1, dat ook al niet zo denderend was
Aidan
Inderdaad zwakker dan deel één maar om dan meteen te zeggen:"deel 1,dat ook al niet zo denderend was" is wat goedkoop...Dat is enkel je eigen impressie beïnvloed door dit zwakkere tweede deel...dat is mijn impressie...lol...de realiteit is dat deze tweede film veel beter had moeten/kunnen zijn maar gewoon teerde op het succes van deel één en daardoor faalde...Een algemene vaststelling bij vele sequels/prequels...Toch blijf ik erbij dat in het 'vampier' genre weinig films beter kunnen genoemd worden dan de originele 'Fright Night' en zelfs dan dan dit zwakkere tweede deel...De film valt mee maar is teveel overgeheld naar de 'comedy' zijde waarvan ook al sprake was in deel één...Spijtig...
Volgens mij ben je een beetje overnostalgisch. Interview with the Vampire veegt de vloer aan met deze films.
Aidan
Is het niet de bedoeling van deze site dat iedereen zijn mening kan geven over een film en die te respecteren ipv constant als een hoopje zielepoten de andere meningen te bekritiseren met lege woorden...Als je mijn mening niet deelt,prima maar geef dan tenminste een deftige andere uitleg ipv komen aan te draven met de titel van één film die volgens jou de kroon draagt...Herlees mijn post...ik heb niet gezegd dat er geen enkele betere film is uitgekomen na de originele 'Fright Night' en ik heb ook niet gezegd dat deze film de onbetwiste nummer 1 is in het genre...'Interview with the vampire' is natuurlijk beter,maar dat is dan ook één van de weinige lichtpunten in dit genre...Trouwens wat is er mis met een beetje nostalgie...vele films van de jaren 70 en 80 worden nu vergeten terwijl die beter in elkaar zitten dan de meeste huidige films...(en dan heb ik het niet over de special effects natuurlijk...d'uh !!)
cornelis
Is het niet de bedoeling van deze site dat iedereen zijn mening kan geven over een film en die te respecteren?
Dat laatste niet per se natuurlijk.
Maar lees even rond en je ziet dat het allemaal best meevalt hier.
Aidan
"As you sow so shall you reap..."
Ten eerste ben ik hier nieuw op de site.Van wat ik tot nu toe heb ondervonden is het de kwantiteit die overheerst en niet de kwaliteit.Het is blijkbaar niet de bedoeling om je mening te geven over een film maar om gewoon iemands persoonlijke smaak te betwisten om een onzinnige chat te creëren...Vrij ridicuul omdat dan vaak de replies op pagina twee al lang niks meer met de film te maken hebben maar louter met het aanvallen van iemands eigen beleving van een film,en dit dan nog met één zin die amper wat betekent en door mensen die zich niet deftig kunnen uitdrukken...Not my cup of tea dus dit zal dan ook mijn laatste reactie zijn...
Twee...Woorden zijn beperkt en ze dan nog eens verdraaien is belachelijk....Nochtans kun je wat geschreven is meermaals herlezen om de bedoeling ervan te kunnen begrijpen.Natuurlijk reken je dan op wat inzicht...Vreemd...Ik ben natuurlijk geen 'Die Hard' internetter dus het zal wel aan mij liggen...Ik ben het niet gewoon...'Face to face' en 'stick to the original issue' is mijn manier...
En ten derde...ik zit snel op de kast...lol
Fangs (crew films)
Als het goed is komt deze aanstaande zaterdag op tv. Ik ga hem zeker kijken! Het plaatje is tenminste al mooier dan het plaatje bij deel 1...
Kuja
Leno
Het verhaal stelt weining meer voor. Special effecten zijn daarentegen beter, de rol van Peter Vincent is leuker en Charlie's vriendin is mooier. Aardig vervolg.
Fangs (crew films)
Toch wel een teleurstelling, vooral na het zien van het geweldige deel één. Natuurlijk wel een paar pluspuntjes: een creepy sfeer (maar wel minder dan in deel één) en niet te vergeten de prachtige special effects.
Helaas is verhaal niet veel soeps, de humor is minder dan in het eerste deel én hij mist de écht enge sfeer. Gelukkig bevat de film wel een paar heerlijke scènes, waardoor ik hem toch nog 2.5* geef.
Horrorfanaat
Ik heb deel 1 niet gezien, maar kon hem gewoon goed volgen. Zeer vermakelijke Horrorfilm met aardige special effects. Jammer genoeg zijn de laatste 20 minuten teleurstellend. 3.0/5.0
melanie178
Tja, een aardige film voor een zondagmiddag maar niet half zo goed als deel 1.
Horrorfanaat: als je een echte fan van het genre bent moet je deel 1 eigenlijk eens gaan bekijken, is echt de moeite waard!
maurice74
Is deze al op dvd verkrijgbaar? In mijn herinnering is deel 2 een stuk minder dan het origineel, maar ik zou 'm graag nog eens willen kijken.
_dangerous_
Tja, een aardige film voor een zondagmiddag
een horror movie kijken in de middag?
sjonge jonge
erkin17
dit is wel heel erg nep deze film
heb er absolut niet van genoten
brucecampbell
Een vervolg dat maar half zo leuk is als het eerste deel, maar die naar het einde toe best wel leuke make-up effecten bevat.
film88888
Heel slecht vervolg op een goede klasieker waar Tom Holland wist mee naar toe te gaan.
Tommy Lee Wallace heeft al paar goede horrors, en zeker Stephing Kings's: IT gemaakt, maar dit slaat op niet veel.
Leuke make-up, en mooie vampieren, maar alleen dat het heel domme en suffe vampieren zijn. Die meer onozel doen, en stom dan eng overkomen. Zoals die scene dat Die ene vampier zijn nagels eraf vallen door de ruit dat toe wordt geslaan, en dan valt hij in de struiken.
Dat vond ik nog al zeer kinderachtig, en een schande voor het eerste deel.
De 2 helden uit de eerste film zijn terug: Roddy McDowall, en William Ragsdale, maar die komen ook enorm suf, en dom over, en komen zeker niet over als vampieren jagers !
Kleine 2,5 sterren.
Minotaures
Ik weet nog steeds niet of die vampier met de skates nou een man of een vrouw is.
DiDa
Is deze film ergens te verkrijgen met NL ondertiteling?
Zou hem graag hebben....
stephan73
Erg leuk vervolg op één van de betere jaren '80 vampierfilms. Dit keer hebben ze er een dosis seks bijgedaan, wat de film niet beter maakt, maar wel zo prettig om te zien. Julie Carmen als Regina is een waar lust voor het oog.
Enkele scenes waren erg grappig en ook cool, zoals de bowlingscene.
Darkbilly
Ik heb Fright Night part 2 op VHS gezien en vond hem welliswaar minder als deel 1 maar zeker het kijken de moeite waard. Ik had hem graag op DVD gekocht. Helaas is deze DVD nooit in Nederland verschenen. Ook vanuit de VS is deze film niet langer meer nieuw te krijgen
Chainsaw
Niet echt geweldig, maar slecht was dit vervolg op die erg amusante vampierfilm Fright Night ook niet. De sfeer is wat omgeslagen in mysterieus en sensueel en een hoop rookmachines en rolschaatsen zijn uit de kast gehaald. Het grootste struikelblok van Fright Night 2 is het gebrek aan de charismatische vampiers. Want Carmen mag dan misschien een mooie vrouw zijn, echt boeiend is haar personage niet. Dit in tegenstelling tot Sarandon, die in het eerste deel zijn snijtanden in kelen mocht planten. De vriendin van de hoofdrolspeler is overigens ook een erg mooie dame, maar verder dan de standaard 'de vriendin van' rol kwam ze niet.
Maar gelukkig zijn William Ragsdale en vooral Roddy McDowall terug in dit tweede deel, want dat is toch een geweldig team. McDowall als Peter Vincent is opnieuw geweldig, had dat personage nog wel in talloze sequels achter vampiers aan willen zien gaan. Verder zijn de special effects vrij aardig en vooral tegen het einde trekt Tommy Lee Wallace een paar blikken amusement open. Al met al absoluut niet zo sterk als de eerste film, maar desondanks vrij vermakelijk. Al is het alleen al om McDowall als Peter Vincent. Geef die man een groot standbeeld.
Bescheiden 3 sterren.
Minotaures
Iemand opgevallen dat Charley's kamer posters van Predator hangen? Wel grappig, want de regisseur heeft met Predator helemaal niets mee te maken.
Glacius
Ben het helemaal eens met Chainsaw. Ik had dit duo ook nog wel in een aantal sequels willen zien en met name Peter Vincent. Het zijn geen films van verschrikkelijk hoog niveau, maar wel zeer vermakelijk. Een lekker luchtig vampierenfilmpje die zichzelf niet te serieus neemt, maar toch een aardig sfeertje opbouwt. Inderdaad niet zo sterk als het eerste deel die toch wat duisterder aanvoelde, maar biedt toch een prettige vampieren ervaring.
adr
Zo worden ze niet meer gemaakt ,helaas
Leuke Vampieren film met komische tint en goede sfeer.

Fright Night
1985

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Ku Bei
Horror, 2021