• 9.369.485 stemmen

Met onder meer: Monica Broeke, Patrick Bauchau en Emmanuelle Béart

Gesproken taal: Duits en Frans

Releasedatum: 9 mei 1985

Plot Premiers Désirs

"Beautiful innocence cast-away in paradise."

Drie mooie vrouwen stranden op een eiland, nadat zij hun boot verliezen in een storm. Allen vinden ze een geschikte man voor hun seksuele behoeften, maar een van de dames heeft haar pijlen gericht op een getrouwde miljonair. Ze wacht op het moment dat de vrouw van de miljonair voor langere tijd weggaat, maar dan komt het nieuws dat de vrouw van de miljonair bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. De aangespoelde vrouw condoleert de weduwnaar op haar eigen wijze, de gehele nacht door, om er vervolgens weer vandoor te gaan met haar vriendinnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

narva77 (crew films)

Ben benieuwd wie er voor uit durft te komen dt ie net als ik deze heeft gezien...

Menni

Volgens mij heb ik deze wel 's op zo'n achterafse Duitse zender gezien, maar dat kan ook best een andere Hamilton zijn geweest. De enige waarvan ik zéker ben dat ik 'm heb gezien is Bilitis. Verder vind ik ze lastig uit elkaar te houden .

Smoesjes Menni

Menni

Smoesjes? Ik zeg toch juist dat ik er zelfs meer dan één heb gezien? Ik vind ze alleen niet bepaald zo memorabel om op zoek te gaan naar DVD's. De clichématige ophef zo nu en dan vind ik trouwens idioot, ik geloof best dat er lui zijn die dit soort films kunnen maken zonder direct pedoverkrachter of gewetenloze exploitant te hoeven zijn. Wat trouwens nog steeds niet inhoudt dat Hamilton goeie films maakt .

Menni schreef:

Heu, ik ook niet hoor

Zo bedoelde ik het ook niet, ikzelf heb toch ook 'Baise-moi' en 'Irreversible' gezien

Menni

(iets minder quoten mag best)

Dat jij bepaalde films hebt gezien, zegt natuurlijk niks over het uitgangspunt van de regisseur. Mijn opmerking over ophef was trouwens meer een 'nieuwe' opmerking, niet direct een reaktie op jouw bericht. Ik zou van Hamilton best wel 's willen horen waarom hij voor dit soort vormgeving kiest. In fact, laat ik daar 's wat te lezen over gaan proberen te vinden.

Menni schreef:

Dat idee heb ik ook altijd

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit is met de Nederlandse Monica Broeke, Hamiltons "nieuwste ontdekking". Een carriere is het niet geworden, want het bleef bij dit optreden.

narva77 schreef:

Nog niet, maar heb 'm binnen. Voornamelijk omdat ik na 'Vinyan' meer van Emmanuelle Béart wilde zien. (Ja, ja, smoesjes! )

Meneer Bungel schreef:

Ha, leuk! Een quote van iets wat ik zeven jaar geleden eens heb gezegd!

Inmiddels al gezien, Meneer Bungel?

Meneer Bungel

Nee, nog steeds niet. En de 'to see'-stapel wordt alsmaar groter...

narva77 (crew films)

Smoesjes, Meneer Bungel. Smoesjes....

Meneer Bungel

Nou, ik heb hem gezien hoor, narva. En ik ben iets guller dan jou, zo heel erg vind ik zo'n film niet. Heel erg goed kan en wil ik dit natuurlijk ook niet noemen.

avatar van Fransman

Fransman

Wat een geneuzel hier. Maar niks over de film. Nou, ik heb hem wel gezien hoor en zelfs met enige waardering. Oké, Hamilton-fondant. Maar er is nu sprake van enig verhaal en hij heeft z'n soft-focus in z'n tas gelaten. Het mooiste is: er is zelfs enige actie, enige dynamiek. Hamiltons laatste film, en z'n beste vinden sommigen. Ik heb alleen Tendres Cousines gezien. Daar gebeurt zo ongeveer helemaal niks in.

Het verhaaltje hoef ik niet te vertellen, dat is in de omschrijving aardig weergegeven. Al ligt het accent wel op de crush van Caroline op de rijke miljonair, van wie ze ten onrechte aanneemt dat hij haar gered heeft na de schipbreuk. De amoureuze avonturen van de andere dames blijven wat onderbelicht. Die Monica Broeke is natuurlijk wel een plaatje, waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Hamilton kon dat natuurlijk ook niet. Hij had haar ook gestrikt voor de Zomer in Saint-Tropez uit het zelfde jaar. Maar daar is het wat haar filmcarrière bij gebleven. Dat geldt natuurlijk niet voor Emmanuelle Béart, die hier de rol van Helene speelt en die daarna een glanzende filmcarrière in Frankrijk heeft opgebouwd.

In deze film mooie plaatjes van de stranden, de natuur en een dorpje op het eiland. En natuurlijk plaatjes van de mooie meisjes die makkelijk uit de kleren gaan. Want daarom kijken we natuurlijk. Hamilton stelt ons niet teleur.

avatar van 93.9

93.9

Best aardige film. Leuk om die ouwe beelden van Frankrijk te zien in de jaren 80. Verhaal in de film doet niet ter zake.