• 9.370.299 stemmen

Genre: Drama / Oorlog

Geregisseerd door: Kevin R. Hershberger

Met onder meer: Brian Merrick, DJ Perry en Terry Jernigan

Plot Wicked Spring

"Six men... two armies... one dream"

1864. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog raken zowel enkele Noordelijke soldaten als enkele Zuidelijke soldaten verdwaald in de rook die uit het slagveld de bossen indrijft. Na een tijdje vinden ze elkaar per toeval en brengen samen de avond door rond een kampvuurtje. Pas bij dageraad realiseren ze zich dat ze vijanden zijn.

Harrison Bolding

Confederate Major

Union Colonel Holden

avatar van MMM

MMM

Ik vond de film qua authenticiteit goed overkomen, de uniformen en uitrusting en grime zag er heel goed uit., evenals het decor en de achtergrondgeluiden.( vuur en beschadigingen bomen, kogelinslagen)

Wel een beetje mager verhaal verder. Je kan de film in 3 delen verdelen: een intro met muziek ondersteund,een gevechtsscene, een hoofdgedeelte rond het kampvuur, een gevechtsscene met het einde.

Het acteerwerk vond ik matig (sterfscenes waarbij ogen nog knipperden bv ) en hebben ze voor zowel de blauwen (de yanks)als de grijzen dezelfde reenactors gebruikt en dat is o.a te zien aan de man met wat langer grijs haar en blauwe cap die een officier neerslaat als hij als yank wil wegvluchten.had de man een andere hoed opgedaan op zijn minst zou ik zeggen.

Ook dat de yanks pas herkend worden als zodanig door de kranten, is een beetje ver gezocht, de briefen die perry voorleest gaan heel duidelijk over het zuiden wat de ogen al geopend zou moeten hebben....

De laatste volley van de tegenoverstaande partijen waar geen mens geraakt word in de linies...ahum...

Alleen een film voor liefhebbers van die tijd.