• 9.373.535 stemmen

Geregisseerd door: Pierre Jolivet

Met onder meer: Olivier Gourmet, Valérie Bonneton en Marc Zinga

Gesproken taal: Frans

Plot Jamais de la Vie

De 52-jarige Franck is een nachtwaker in een winkelcentrum van een buitenwijk. Het is reeds tien jaar dat hij een gespecialiseerde arbeider en vakbondsafgevaardigde is, klaar om te vechten. Maar nu kan het hem allemaal minder schelen en verveelt hij zich. Op een avond ziet hij een 4x4 op de parkeerplaats arriveren en voelt dat hij dat er iets gaande is... De nieuwsgierigheid haalt hem uit zijn onverschilligheid en hij besluit in te grijpen. Een kans om zijn leven weer in handen te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Movsin

Movsin

Gelanceerd door de gebroeders Dardenne is Olivier Gourmet al ruim 20 jaar een gewaardeerde acteur in de Franse cinemawereld en ook nu, in deze "Jamais de la Vie" is "onze" Olivier in beste doen als de nachtwaker die niet bepaald vrolijk tegen het leven aankijkt en van het type is dat zich in geen geval zal laten intimideren of bevelen.

"Er moet iets in het leven gebeuren...", laat iemand zich in de film ontvallen, maar vooraleer er iets te gebeuren staat vind ik de film te lang bezig met karakterschetsen en allerlei toestandjes uit de doeken te doen, dit in vergelijking met hetgeen zich naar het slot toe afspeelt en ongetwijfeld spanning en leven in de film brengt.

Het kon iets beter, naar mijn gevoelen, al ga ik zeker Jolivet's film niet afbreken.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Was een tegenvaller: sombere film met gemompelde zinnen en helaas ontbrak de ondertiteling, die wel aangekondigd was. Ons Frans is nog redelijk, maar geen zin om er anderhalf uur een taaltoets van te maken, dus merde! cacher, tabé.