• 9.369.485 stemmen

Yin Yeung Lo 3: Sing Goon Fat Choi (1998)

Horror | 99 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Troublesome Night 3 / Yin Yang Road: Be Promoted Make Money

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Louis Koo, Fennie Yuen Kit-Ying en Simon Lui Yu-Yeung

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Yin Yeung Lo 3: Sing Goon Fat Choi

Troublesome Night 3 brengt drie verhalen die zich in en om het mortuarium van Shishedo afspelen. In het eerste verhaal wordt Shishedo's grote idool dood binnengebracht na een auto ongeluk. Na haar begrafenis verdwijnt Shishedo op mysterieuze wijze, waarna zijn vrienden het mortuarium overnemen. In het tweede verhaal smeren Shishedo's vrienden Gigi een veel te dure begrafenis voor haar overleden moeder aan en in het laatste verhaal pleegt Hung zelfmoord wanneer haar grote liefde het niet kan verkroppen dat ze in een mortuarium werkt.

Vage reeks.

Komt uit een tijd dat Hong Kong er compleet niet in slaagde om een deftig horrorwerkje af te leveren. Te hysterisch, helemaal niet eng, vaak zelfs wat lachwekkend. Het acteerwerk werd gekopieerd uit de HK comedies, waardoor het vooral een brakke mix van stijlen opleverde.

Maar toch wist Yau iets enorm populairs uit de grond te stampen. Althans, daar ga ik van uit, want met 19 delen in 6 jaar tijd zal er toch wat geld mee te verdienen zijn geweest. Na een film of 6 is Yau er dan zelf maar mee gestopt, maar zijn rol werd vlotjes overgenomen door een paar andere regisseurs. Aan die delen waag ik me nog maar niet.

Er zal vast een publiek voor zijn, ik behoor daar in ieder geval niet toe. Ik kan best wat hebben qua HK werk, zelfs simpele comedies en romances vind ik vaak nog wel te pruimen, maar dit is het toch echt niet. Veel meer dan een jonge Louis Koo heeft dit deel niet te bieden. Slechte make-up, compleet geen spanning en hysterisch acteerwerk.

Enkel voor de die-hards dit.