menu

The Last Witch Hunter (2015)

mijn stem
2,72 (575)
575 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
106 minuten

geregisseerd door Breck Eisner
met Vin Diesel, Rose Leslie en Elijah Wood

De huidige, moderne wereld bezit vele geheimen. Het meest verbazingwekkende geheim is dat heksen nog steeds onder de mensen leven en van plan zijn een dodelijke plaag op de mensheid los te laten. Al eeuwenlang vechten heksenjagers tegen deze onnatuurlijke vijand over de gehele wereld. Een van die heksenjagers is Kaulder, een dappere strijder die de Koningin wist te doden, maar hierbij vervloekt raakte met onsterfelijkheid. Inmiddels is Kaulder de enige overgebleven heksenjager die nog altijd de strijd aangaat met opstandige heksen en zijn verloren dierbaren moet missen. Wat Kaulder echter niet weet is dat de Koningin is herrezen en zint op wraak. Wat volgt is een epische strijd die het voorbestaan van het menselijke ras zal bepalen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8wqqQ02odbU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Multimediaknaller
2,0
Mijn vrouw had deze film in de gleuf gestopt, maar dik anderhalf uur lang zat ik te wachten op het moment dat Dhr Diesel zou zeggen "Move your car!!"

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Een film over heksen, niet altijd een succesformule in de filmgeschiedenis. Zeker als je een gebrek aan fantasie hebt zoals in deze Last Witch Hunter. Vin Diesel is wel goed in deze rol, al heeft hij al veel beter gedaan. Een rol die eerder doet denken aan Highlander. Voor een film over heksen zijn er trouwens weinig echte heksen te zien. Zeldzame toverkunstjes, waarbij eerder gefocust wordt op een battle tussen de goeie en de slechte. Daar zie je meteen dat het verhaal vrij mager is, zelfs voor dit genre. Hier en daar wat leuke scènes en genoeg entertainment om de film niet vroegtijdig af te zetten, maar meer zit er ook niet in.

avatar van aorsongmachine
2,5
Vrij mager verhaal dat het vooral moet hebben van visuele effecten. Hier had meer ingezeten.

avatar van ikkegoemikke
1,5
“Today we both die.
I curse you with life.
To never know peace.
To walk the Earth alone for eternity.
You will never die.”


Niets leuker als een ouderwetse heksenjacht nog eens gebruiken in een doorsnee actie-fantasy film. De laatste keer dat ik nog eens een duo aan het werk zag die dit venijn in de kiem wilde smoren was in “Hansel & Gretel : Witch Hunters”. Deze laatste was ook maar een middelmatige film, waarbij de proportioneel uitgebalanceerde rondingen van Gemma Arterton bij meer enthousiasme opwekte, dan de film zelf. In “The last witchhunter” was zo’n personage niet opgenomen, maar als tegenprestatie was Vin Diesel bereid om hierin mee te spelen, zodanig dat er al een garantie was voor opgeblazen lichaamsdelen. In dit geval de spierbundels van deze brommende kleerkast.

De film moet opwarmen zoals een echte diesel. Eens dit achter de rug is, wordt er in een hogere versnelling geschakeld. Wel een iets te hoge versnelling want de film dreigt zich bij momenten te vergalopperen. De intro laat een middeleeuws gezelschap zien met ruige, bebaarde mannen die bewapend zijn met groteske, primitieve wapens. Hieronder bevindt zich Kaulder (Vin Diesel) die door de pest zijn familie is verloren. De krijgers zijn van plan om de opperheks die deze vloek heeft opgeroepen, te elimineren. Kaulder slaagt hierin. Maar voordat de opperheks sterft, vervloekt ze Kaulder tot het eeuwige leven. Flash forward naar de huidige maatschappij waarin we Kaulder furieus (tja) zien rondscheuren in een blitse sportwagen, zijn intrek heeft genomen in een peperduur penthouse waar hij klaarblijkelijk zijn lusten botviert op beeldschone dames en tussendoor op een meer modernere manier tracht de wereld te verlossen van dit ellendige ras.

Wat dan volgt is een redelijk moeilijk te volgen verhaal waarbij er een soortement complot werd gesmeed om de heksenkoningin terug tot leven te wekken en Kaulder met de medewerking van de niet zo kwaadaardige heks Chloe (Rose Leslie) dit tracht te voorkomen. Ook nog eventjes vermelden dat deze heksenjager bijgestaan wordt door iemand van een middeleeuwse orde om alles in juiste banen te leiden. Een priester die Dolan heet (Michael Caine). Wanneer deze raadsman schijnbaar vermoord wordt, springt zijn opvolger te hulp (Elijah Wood). Ja, je kan inderdaad wel stellen dat het wel een rommelig verhaal is.

Over deze doorsnee film kan je kort en bondig zijn. Het beste aan deze film zijn de soms toch wel schitterende speciale effecten. En daar is dan ook de kous mee af want de rest is echt te triest voor woorden. Ongeïnspireerd acteren (behalve dat van Rose Leslie die er wat humor in bracht) met een doodsaaie, emotieloze Diesel en een overdreven sullige Wood wiens witte coltrui me de hele film irriteerde. Die avond had ik eerder nachtmerries over dit vreselijke kledingstuk dan over akelig uitziende toverkollen. Spannend wordt het omzeggens nooit en het komt nogal ongeloofwaardig over. Diesel’s gegoochel met enkele oeroude runenstenen aan boord van een lijnvliegtuig om een storm te bedwingen, is hiervan een voorbeeld. Redelijk lachwekkend. Al bij al zie ik Vin liever verschijnen in een film zoals “xXx” zodanig dat hij zijn spierballen weer eens kan laten rollen onder begeleiding van zijn primitief gegrom. Schijnbaar is er een vervolg in de maak. Die zal ik dan toch maar magischer wijze langs me heen laten gaan.

1.5*

avatar van Tarkus
3,0
Zwak verhaaltje in deze film, die echter wel heel mooie speciale effecten heeft.
Vin Diesel is redelijk in de rol, maar ik zie hem toch liever in andere rollen.
Het is eens leuk om deze prent te bekijken, maar veracht er niet te veel van.
De sterren zijn vooral voor de speciale effecten die zeer de moeite waard zijn.

avatar van mnrk
3,0
So many of us pretend to be something that we're not. But you, you've lived. A man who's walked through history. To have known Napoleon, Stalin, Hitler... No need to be nostalgic. We have enough evil now.

Deze film van Breck Eisner is gewoon prima vermaak...

Het verhaal is niet zo sterk, maar de special effect's maken veel goed waardoor de film toch leuk blijft om naar te kijken...'

Vin Diesel is wel op zijn plek in deze film en wordt leuk bijgestaan door Rose Leslie, ook good-old Michael Caine is weer van de partij...

De score van Steve Jablonsky is ook in orde...
Steve Jablonsky - The Last Witch Hunter (2015) - MusicMeter.nl

Het ziet er trouwens uit dat er vervolg aan gaat komen...
The Last Witch Hunter 2 - IMDb

avatar van ambrosini
2,0
Jammer.. geen film voor vin..

3,5
Vermakelijke actie film!

avatar van Mr-Mcmovie
3,0
begon allemaal heel bombastisch en wekte meteen intresse op voor deze prent.

Vin Diesel heeft er zin in en geniet volkomen in de rol die hij hier neerzet, maar er ontbrak actie en geweld dat had deze prent meer recht gehouden. Het was natuurlijk allemaal zeer leuk en heel mooi gedaan maar dat miste ik wel.

The Last Witch Hunter moet het vooral hebben om zijn prachtige effecten en geweldige sfeer, maar soms werd het eentonig en kwam er niet meer uit de kast dan je zou verwachten. De film heeft ook naast Diesel nog bekende koppen: Wood en Caine alleen vond ik Wood hier niet meteen passen maar deed zijn best.

Al de special effecten waren ook heel cool en stoer en knap maar buiten dat is het een standaart avontuur.

3,0 sterren het was een aangenaam filmpje maar er had veel meer kunnen inzitten.

avatar van Donkerwoud
2,0
Vin Diesel gaat op de occulte tour als eigentijdse heksenjager in stoere sportwagen. Michael Caine en Elijah Wood dolen wat plompverloren rond in een lachwekkend slechte poging om het niemendalletje cachet te geven met topacteurs. Tegen pover geschreven rollen valt helaas niet op te acteren. Misschien is de film op zijn best tijdens de trippy montages van dromen en alternatieve werelden. Niet in de laatste plaats omdat Vinnie's imposante baard dan het beeld vult.

avatar van thoyouknow1980
4,0
Zeer degelijke heksen actie film.
Veel actie en spektakel en die heks is ook freaky.
Het begin deed mij aan de game dark souls denken (blighttown).
Kortom ik heb genoten van deze spannende film

avatar van missl
3,0
Verrassend vermakelijk al slaat het eind natuurlijk als een tang op een varken.veel grote namen, maar van de helft ervan vraag ik me af wat ze in deze film doen.

avatar van RoFFeL
4,0
Best aardige film, dun verhaaltje, echter met de mooie entourage een feest voor het oog.
Van mij een dikke 7,5.. dus 4 sterren

avatar van LOTR-lover
3,5
Ik vond The Last Witch Hunter nog opvallend vermakelijk. Door het lage cijfers op met name IMDB had ik niet zulke hoge verwachtingen, maar ik werd blij verrast. De special effects zijn uitstekend en helpen de film naar een degelijke 7 als eindcijfer. Vin Diesel is een keer in een iets andere rol dan normaal, meer gericht op het occulte, stond me ook wel aan. De screentime van Elijah Wood en Michael Caine valt wat tegen. Maar al met al een vermakelijke film die makkelijk wegkijkt.

3,5*
7/10 (IMDB)

avatar van frolunda
2,5
Onderhoudende film maar ook niet veel meer.

Daarvoor kent the Last witchhunter een te matig en rommelig verhaal en vind ik Vin Diesel nu niet al te gelukkig gecast voor de hoofdrol.Ook nog met Elijah Wood,Michael Caine en Olafur Darri Ólafsson maar zij krijgen hier niet al te veel te doen.Alleen Rose Leslie weet de film nog wat kleur te geven.
Gelukkig zijn er dan nog wel de mooie special effects gecombineerd met enkele aardige actie scenes die het allemaal nog een beetje de moeite waard maken.Geheel duurt ook niet te lang maar echt overtuigend vond ik het niet.

Gemiddeld tot krappe voldoende.

avatar van sinterklaas
1,5
Met Vin Diesel had ik wel gedacht dat het voor een actiefilm goed zou komen... Een antiheld als heksenjager... Wordt het iets als Hansel & Gretel in een hedendaags New York? Blade misschien? Verre van zelfs...

Ook aan de cast te zien zou je niet teleurgesteld moeten raken; Wood, Caine e.d. maar overduidelijk hadden die dringend geld nodig. The Last Witchhunter is gewoon een zwaar mislukt project waar geen vaart in lijkt te komen, het niveau heeft van een kinderfilm en erg geforceerd en amateuristisch overkomt... Zwaar uitgemolken, cliché en hap slik klaar. Vin Diesel loopt hier ook maar een beetje de kantjes af en een doel of een verrassende twist ontbreekt.

Daarnaast zijn die heksen en die monsters zelf ook erg ongeloofwaardig en geforceerd neergezet.... en als je hier een actiefilm verwacht zoals de poster doet vermoeden, zit je er ver naast. Nee, dit was een fikse teleurstelling.

1,5*

avatar van LhKsoft
4,0
Een goede fantasy.
Als je van het genre houdt, zeker het kijken waard.

avatar van Triple G
3,0
Nah, vond 'm best leuk eigenlijk. Op Netflix gevonden en, als je niet al te veel verwacht, is-ie best onderhoudend. Ben geen fan van Vin Diesel maar deed z'n rol best aardig in een heel ander genre. Ja, als je van het genre houdt, en een makkelijk weg te kijken film nodig hebt, lekker opzetten!

avatar van Onderhond
3,5
Fun.

Ik hou doorgaans niet zo van Hollywood fantasy, eigenlijk geen idee waarom ik voor deze een uitzondering wou maken. Stond in m'n Netflix lijst, dan maar gekeken ook. Misschien wel vanwege de hoofdrol van Diesel, die vaak toch aardige genrefilms uitkiest.

Diesel zelf is gewoon een miscast, maar hij heeft dan toch z'n nut bewezen. De rest van de cast is ook niet geweldig, Caine die een onzinnig bijrolletje voor z'n rekening neemt, Wood die maar beter van het scherm kan blijven, Leslie is redelijk onzichtbaar.

Gelukkig maakt dat voor een film als deze niet zoveel uit. Wat mij vooral beviel was de aankleding, het monster design, tempo en cinematografie. Het is gewoon een best blitse genrefilm geworden, die niet teveel tijd verspild aan domme plotdetails en uitdiepen van personages, maar wél tijdsteekt in het opfleuren van de fantasy én ook met originelere designs op de proppen durft te komen.

Beetje jammer zelfs dat dit geflopt is, maar verrassend is het niet. Ik heb me er in ieder geval best goed mee geamuseerd.

3.5*

avatar van Phantasm
3,0
Film met mooie special effects en leuke fantasie. Kijkt lekker weg.

avatar van JohnWilliams
0,5
Het gebeurt niet vaak dat ik een film NIET afkijk, maar The Last Witch Hunter heeft het voorrecht om aan die lijst toegevoegd te worden. Het verhaal is op zich aardig, maar de zwakke acteerprestatie van Diesel draagt er zeker aan mee om deze film zo snel mogelijk te vergeten. De muziek viel niet op, de effecten waren aardig, dus dat de film geflopt is begrijp ik maar al te goed. En dat met een Cast als deze, ongelooflijk eigenlijk dat je dan nog een film kan verpesten. Snel vergeten en snel een andere film opzetten, dat is mijn tip!

avatar van Sergio Leone
2,0
geplaatst:
Zwak.

The Last Witch Hunter is een hapslikweg-filmpje om snel te vergeten. In geen enkel opzicht kan de film zich onderscheiden van andere zooi uit het genre. De heksen zien er zo cliché uit als maar zijn kan.
Bovendien is Vin Diesel zowat de saaiste hoofdrolspeler die er in Hollywood rondloopt. Het moet zijn dat hij zichzelf best stoer vindt met z'n diepe stem en gezicht-op-onweer, ik vind er niks aan. Michael Caine en Elijah Wood zetten beiden flutrolletjes neer, niet zozeer hun schuld, dan wel van de schrijvers.

Enige positieve noot is dat de film nog best een aardig tempo heeft. Niet heel snel, maar eerder gezapig op de goede manier. Daartegenover staat dan weer dat de speelduur gemakkelijk een kwartiertje korter had gekund/ gemoeten. Een film dus die ik alvast geen 2e keer zal kijken.

2

avatar van anne J
2,5
Het fantasy sfeertje en het onderwerp heksen is erg leuk, maar verder een redelijk dun verhaaltje. Ook is Vin Diesel een enorme miscast zeg. In het fantasievol / sci-fi sfeertje van Riddick is 'ie vele malen geloofwaardiger. Hier valt 'ie gewoon enorm uit de toon. Fast & Furious maar dan opeens een witch hunter? De make-up en beharing voor de 'middeleeuwse' tijd ziet er ook redelijk nep uit bij hem. Hij doet het niet slecht, maar onder andere door de miscast boet de film gewoon een heleboel geloofwaardigheid in.

Mezelf wel vermaakt tijdens het kijken.

avatar van Shadowed
3,0
Wel leuk.

Diesel wilde klaarblijkelijk een ander soort karakter spelen in deze film dan zijn gewoonlijke rollen. Dat is dus niet gelukt, wat mij betreft speelt hij hier exact hetzelfde karakter als in elke andere Diesel-film. Alleen dit keer dus in een film met een andere omgeving dan zijn actiefilms.

Dit is mijn tweede kijkervaring met Eisner, maar een grote carrière heeft hij dan ook nog niet. Wat ik moest verwachten van deze film die 90 miljoen heeft gekost wist ik dan ook niet. Gelukkig viel het me niet tegen, het viel me eerlijk gezegd zelfs mee.

Vooral op het visuele gebied weet de film te verrassen. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Monster design is in orde, omgevingen zijn mooi geanimeerd en de CGI is zeker bovengemiddeld voor een Hollywood-film. Zo zie je het niet vaak meer. Wel grijpt de film erg snel en makkelijk naar de CGI.

Een ander kritiekpunt is dat de film zo'n bezopen verhaal zo serieus neemt, wat ook de hinder is in de film. Zo'n idioot verhaaltje als dit zo serieus brengen. Geen greintje humor, niet eens een corny one-liner. Het mist wat luchtigheid en frisheid. Hier en daar zitten er namelijk saaiere stukken bij.

Acteerwerk is wel oké. Diesel doet waar hij goed in is, en Leslie doet het ook niet verkeerd. Caine vond ik wat afgedankt, en Wood weet helaas ook niet te overtuigen. De schurkenrol van Engelbrecht verricht ook geen wonderen helaas. In het algemeen valt het allemaal wel te doen, maar briljant is het niet.

De film is ook wat aan de lange kant, aangezien het gewoon een lopende band van clichés bevat. Het is vooral de CGI die de film het kijken waard maakt, want voor de rest valt er niet veel te aanschouwen. Een verhaal dat erg snel gaat, maar niks nieuws brengt. Ik zie liever iets uniekers, en ik neem aan dat het publiek daar liever een vervolg op ziet dan op dit. Maar goed, de producers denken enkel aan geld, dus dat heb je dan weer in je nadeel.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:51 uur

geplaatst: vandaag om 08:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.