• 9.374.618 stemmen

Lonesome Dove Church (2014)

Western | 90 minuten

Genre: Western

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Bob Thielke

Met onder meer: Tom Berenger, Bruce Blain en Mike Garthwaite

Plot Lonesome Dove Church

De pastoor John Shepard ontdekt dat zijn zoon Isaac in het criminele circuit terecht is gekomen. Isaac wordt gezocht in naam van de wet omdat hij een moord gepleegd heeft. Maar het zijn niet alleen de wetsdienaars die naar hem op zoek gaan, want ook zijn vader wil zich herenigen met zijn vervreemde zoon. John is van plan zijn zoon weer wat dichter bij God te brengen en Isaac besluit al gauw om zich bij zijn prekende vader aan te sluiten. Hij gaat met hem mee op een voorwaarde: John moet hem voor zijn vijanden verbergen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Geen hoge verwachtingen van maar komt het maar een beetje in de buurt van de series ben ik al een blij mens.

avatar van mr rumson

mr rumson

In het begin dacht ik deze western al eens gezien had .

Want de postkoets met de witte paarden in een bos wat niet echt westerns aan doet kwam mij bekend voor.

En dit lijkt dan ook te kloppen want dit komt ook voor in

Stagecoach: The Texas Jack Story (2016)

Het stadje wat er nog niet eens zo gek uitziet komt er ook in terug.

Na wat zoekwerk blijkt dat deze westerns zijn opgenomen in Canada.

Iets wat we wel vaker zien de laatste jaren .

Tom Berenger is geknipt voor zijn rol als prediker.

En zet zijn rol dan ook geloofwaardig neer .

De rest van de acteurs doen het aardig maar ook niet meer dan dat .

Ook de actiescenes kunnen er ook mee door .

Het verhaal vond ik wat minder .

De outfits vond ik niet altijd bij elkaar passen .

Maar goed echt slecht word het nergens leuk om een keer gezien te hebben .

Al ben je dit soort westerns ook weer zo vergeten .

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dit wist mij nog aardig te verrassen.

Van Berenger had ik niet anders verwacht dan dat hij iets goeds zou neerzetten, en daarin werd ik niet teleurgesteld.

Wel een beetje jammer dat hij zo dik geworden is, al wist hij het goed te camoufleren met de donkere kleding, en vooral met zijn ruim vallende regenmantel.

Helaas heeft de kledingafdeling van de filmproductiemaatschappij blijkbaar geen research gedaan betreffende die jas.

Drukknopen werden pas in 1920 uitgevonden, en het verhaal speelt in de jaren 1850.

Met de wapens deden ze het beter, ik zag vooral voorladers ("cap and ball") revolvers.

Het verhaal geeft wat meer diepgang aan de hoofdpersonages dan we gewoonlijk zien.

Er is karakterontwikkeling.

De cast is goed, en het verhaal kon mij best boeien.

Daarbij ziet de film er prachtig uit, met zeer sfeervolle beelden, mooi uitgelicht, vooral de avondopnames.

De Canadese locaties zullen inmiddels ook wel vertrouwd overkomen voor westernfans.

Je ziet het meteen, vaak regenachtig en anders bebost dan in de Amerikaanse westerns.

Het leverde in ieder geval fraaie plaatjes op.

De film werd in zeer koud weer opgenomen, zoals ook bleek uit de "the making of", die op de blu-ray te vinden is.

De cast en crew had niks te lachen door de weersomstandigheden waarin gefilmd werd.

Friese paarden in een western is ook niet iets dat je verwacht, maar ze zien er natuurlijk prachtig uit, en dat maakt het wel weer goed.

Dit was zeker geen teleurstelling, en een verademing tussen al die goed bedoelde amateuristische westerns waarmee we overstelpt worden.

Hier zijn geen prutsers aan het werk geweest.

trebremmit

Heb jij de Duitse blu-ray Brix en heeft die Engelse audio?

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

trebremmit Jazeker

trebremmit

Vanmiddag gezien, en ik ben het helemaal met Brix eens. Alleen dat gelovige hoeft van mij niet zo, maar goed, de omgeving en de sfeer maken dat wel goed.