• 9.373.452 stemmen

The Man from Mo'Wax (2016)

Documentaire / Muziek | 108 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Jones

Met onder meer: James Lavelle, DJ Shadow en Ian Brown

Plot The Man from Mo'Wax

Dj op zijn veertiende, labelbaas op zijn achttiende en miljonair op z’n eenentwintigste – welkom in de wereld van James Lavelle (1974), oprichter van het succesvolle dance en triphoplabel Mo’Wax en ontdekker van veel muzikale talenten, van dj Krush tot dj Shadow, wiens debuutalbum Endtroducing in 1996 zowel artistiek als commercieel uiterst succesvol was. Lavelle en dj Shadow werkten vervolgens samen in het project UNKLE dat al even succesvol was. Daarna eisten ruzie, drugs, relatieperikelen, het opdrogen van creativiteit, arrogantie en narcisme hun tol: Lavelles loopbaan bereikte al snel een dieptepunt. Heel langzaam krabbelde hij weer op om terug te keren in een muziekindustrie die er heel anders uitzag dan twintig jaar eerder.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Terug naar de nineties. Terug naar één van de -wat mij betreft- gaafste nieuwe muziekstijlen toentertijd: de triphop. Ben erg benieuwd naar het verhaal van de man achter Mo'wax, achter één van de beste albums van de jaren '90. Te zien op IDFA 2016.

Nice!

avatar van titia

titia

Kon mijn voeten niet stil houden en mijn muziekcollectie heeft ernstige uitbreiding nodig.

Aanstekelijke en inspirerende docu!