• 9.370.278 stemmen

Alternatieve titel: Kirk Cameron's Saving Christmas

Geregisseerd door: Darren Doane

Met onder meer: Kirk Cameron, Darren Doane en Bridgette Cameron

Plot Saving Christmas

"Put Christ Back in Christmas"

Kirk geniet van het jaarlijkse Kerstfeestspektakel, dat bij zijn zus wordt gehouden. Zijn schoonbroer Christian heeft echter genoeg van Kerst en Kirk realiseert zich dat hij Christian moet helpen. De frisse kijk van Kirk op Kerstmis biedt Christian de gelegenheid om te zien dat Christus is waar Hij altijd al is geweest: in het middelpunt van onze Kerstvieringen en onze tradities.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nu nog kerstfilm toegevoegd? !

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Nummer 1 in de IMDb flop 100.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Uit de gedragsregels:

"Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen."

Uit de Trivia bij "Saving Christmas" op IMDb:

"The holiday of December 25th originated as a Pagan winter solstice, later reformed by Rome as the Saturnalia. The Saturnalia celebrated the rebirth of the sun god as Saturn. It was further celebrated under the title Yule in various other locations in Europe. In 350 CE, the Pope claimed the Saturnalia as a Christian observance."

avatar van narva77

narva77 (crew films)

jacobine_rodijk schreef:

Nummer 1 in de IMDb flop 100.

Nu niet meer, helaas...

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

De grote winnaar van de Raspberry Awards 2015 is terecht in de running voor slechtste film aller tijden. Kirk Cameron, een oerconservatieve evolutie-ontkenner, verwerkt in deze goedkope rommel het gevoel van heel wat Amerikanen dat het kerstfeest bedreigd wordt door de toenemende secularisering. Net als de ingebeelde 'War on Christmas' is ook deze film een complete mop. Laagst mogelijke score.

avatar van Woland

Woland

Kirk Cameron, jullie allen natuurlijk welbekend. Van, em, een kindrol in Growing Pains, geloof ik niet dat ik het ooit gezien heb. Hoe dan ook, de man is nogal in de Heer, en dat mogen we weten ook.

Saving Christmas is een reli-propagandafilmpje, waarop Kirk via allerlei gestoorde verhaaltjes z'n zwager Christian vertelt (subtiel gekozen hoor, die naam) dat de huidige kerstviering een waardige viering van Jezus Christus is, terwijl Christian het allemaal niet Bijbels genoeg vindt. En nog wat gezever over the War on Christmas, want die lelijke liberalen kunnen het niet hebben dat mensen genieten van kerst. Het is echt niet te harden, alles is hier kut aan. Er is praktisch geen verhaal, maar bijna alleen losse verhalen die Kirk vertelt aan Christian (zo ongeveer) en natuurlijk de bekering van Christian tot iemand die geniet van kerst. Die verhalen zijn zwaar reli, soms van de ratten besnuffeld (zijn theorie over kerstbomen is best wel bizar), en natuurlijk af en toe nog een sneertje naar politieke correctheid of boosaardige linksen. En om het nog erger te maken, al die verhalen worden zo slecht geacteerd en goedkoop uitgebeeld dat de gristelijke belerendheid nog niet eens het grootste probleem is. Of de pogingen tot humor, of de genante dans op het einde. Wederom een waardige kandidaat voor de IMDb Bottom 10 waar ie een mooie 7e plek bezit.

avatar van Flipman

Flipman

Allemachtig, deze drek heeft destijds de bioscoop gehaald in de Verenigde Staten! Niet alleen halen Cameron en Doane alles uit de kast om wat krom is recht te lullen, er gebeurt daadwerkelijk niks in dit gedrocht. En kwalitatief is het gewoon ook helemaal niks, nog niet eens TV-waardig. Ik weet dat films ook wat terughoudend kunnen zijn en dat visueel niet alles van het scherm hoeft te spatten voor de gehele speelduur, maar de manier waarop de walgelijke uitleg van waar de Kerstman, bomen, versieringen, cadeaus en dergelijke vandaan wordt op de meest levenloze manier in beeld gebracht. M'n Lief en ik zijn dol op slechte films kijken, maar we dachten de bodem van de ton reeds te hebben bereikt. Gisteravond bleek dus dat dat kreng een behoorlijk stuk dieper is dan we dachten.