• 9.376.713 stemmen

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Komedie / Horror | 107 minuten

Met onder meer: Lily James, Sam Riley en Bella Heathcote

Releasedatum: 18 februari 2016

Plot Pride and Prejudice and Zombies

"Bloody lovely."

Jane Austens klassieke verhaal over gecompliceerde relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in Engeland in de 19e eeuw komt voor een nieuwe uitdaging te staan: een leger van ondode zombies. En terwijl de zusjes Bennett worden opgeleid tot ware zombiejagers, probeert Mrs. Bennett haar dochters aan rijke echtgenoten te helpen.

Elizabeth Bennet

Caroline Bingley

avatar van stinissen

avatar van Mug

Mug

Degenen die niet weten wat boeken zijn, nee, dit is geen Asylum productie hoor. Verfilming van een de bekendste mash-up novels (die retepopulair zijn...)

Het is wachten op een verfilming van Sense and Sensibility and Sea Monsters en natuurlijk William Shakespeare's Star Wars...

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Mug schreef:

Heb Little Women and Werewolves staan en Android Karenina. Als het allemaal verfilmd gaat worden kan het nog wel eens goed nieuws zijn.

avatar van Panta Rei

Panta Rei

Corcicus schreef:

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

Ik wel: WAARDELOOS!!!

Overduidelijk een gebrek aan fantasie als je twee zulke uiteenlopende genres gaat combineren.

Dat geldt voor deze film en voor het boek.

avatar van tattoobob

tattoobob

Trailer ziet er niet heel erg uit trouwens ik ga een poging wagen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Panta Rei schreef:

Ik wel: WAARDELOOS!!!

Dat geldt voor deze film en voor het boek.

Pff... De vooroordelen. Ik vind het juist een erg slimme zet. Ik heb laatst Android Karenina gelezen en als fan van het oorspronkelijke boek én van monsterfilms was ik erg onder de indruk. Het onderwerp is niet iets om serieus te nemen, de uitgeverij heeft dat wél gedaan. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

avatar van John Milton

John Milton

Panta Rei schreef:

Ik zou het tegenovergestelde beweren.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Zombies in elke vorm en omgeving zijn het kijken waard. Een paar dames in rokken die een horde zombies de pan in hakken? Laat maar komen!

avatar van Kondoro

Kondoro

Ga een poging wagen, trailer ziet er prima uit wat dat betreft. Laat maar komen, ben erg benieuwd!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel een tikkeltje huiverig dat ze nu al die boeken afgaan en dat we straks jaarlijks een middelmatige mash-up krijgen.

avatar van tbouwh

tbouwh

In eerste instantie lachte ik me rot toen ik de titel zag, maar dit zou nog best eens een succes kunnen worden. Lily James is top, zombies zijn 'in' (The Walking Dead, WWZ) en het verhaal lijkt nog niet eens zo heel onaardig. Daarnaast zag ik zowel Charles Dance als Lena Heady voorbijkomen in de trailer, dat zijn nog meer pluspunten. Neemt niet weg dat ik niets heb met het zombiegenre en dat de combi met P&P lachwekkend blijft, dus we gaan het zien..

avatar van PEN15

PEN15

Ondode zombies? Uuh..

Hoorde dat deze in Noordamerika PG13 zou zijn en daardoor de "zombies" niet tot nauwelijks bloeden. Wat eigenlijk wel weer een fris idee is aangezien zij niet kunnen bloeden als de rikketik gestopt is met kloppen en al het bloed is gezakt naar hun onderbenen. Ik neem ook verder aan dat de zussen niet onder de gordel steken en snijden

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik had gedacht dat ik deze film wel wat zou gaan vinden.

Allereerst begint de film goed en dat word een belofte voor de rest,maar uiteindelijk alleen maar geswets is deze film zonder of met weinig actie /horror.

Een film die het goed doet als je slaap nodig heb

Acteerprestaties zijn middelmatig.......snel weer vergeten deze film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Pride and Prejudice and Zombies

Net toch maar even Pride and Prejudice and Zombies aangezet. Ik ben wel een verwaand liefhebber van het zombie concept. Zo heb ik laatst de expension pack van het spel Dying Light: The Following (2016) - GamesMeter.nl gekocht samen met een vriend en ook dit spel vind ik zelf persoonlijk erg vet. Niet alleen omdat er zombies inzitten natuurlijk. Ik volg de grote serie The Walking Dead en daarnaast nog zijn kleinere broertje Fear the Walking Dead. Dus ik ben zeker niet vies van zombie films.

Nee, wat ik echt had verwacht van deze film was het pure 19e eeuw concept. Grote veldslagen en noem zo maar op. Toch was dit er niet en ik miste het wel heel erg. Zo vielen er wel een paar meer scenes in het water en na de trailer was de film helemaal niet zo aansprekend dan dat ik in eerste instantie erg gedacht had.

Het verhaal was redelijk. Het concept was prima en de meiden waren ook niet om te vergeten in de film. Heerlijk, zo'n kleding stijl .Het acteerwerk was daarin tegen echt op veel fronten dramatisch. Het schmink zag er heel goed uit, zo'n zombie stijl was goed te verteren. Ik vond die er fijn uit zien, die redde de film toch ietwat uit de ondergang. Deze film is vrijwel op bijna alle fronten erg slaapwekkend en erg teleurstellend. Had hem beter verwacht, dat sowieso.

avatar van John Milton

John Milton

Ik heb het boek niet gelezen (and probably never will), maar ik denk bij Jane Austen juist helemaal niet aan veldslagen. Zoals die eerste zin aangeeft in de synopsis: een klassiek verhaal over gecompliceerde relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in Engeland in de 19e eeuw. Ik denk zelf meer aan dit soort tafereeltjes, maar dan natuurlijk met wat snarling vriendjes die de boel komen verstoren, in verschillende stadia van verrotting. En daar moet dan mee afgerekend worden. Of bedoel je veldslagen tussen een mensenleger en een gigantische horde zombies?

avatar van voskat

voskat

John Milton schreef:

De waarheid ligt eigenlijk een beetje in het midden.

De verhalen van Jane Austen (en van de Brontëtjes) worden onterecht vaak afgebeeld als een soort non-stop theekransje met allemaal stramme, victoriaanse dames in de hoofdrol.

Vreemd genoeg was vooral de eerste helft van deze film zo'n beetje de meest correcte versie van het boek die ik tot nu toe heb gezien. Genoeg leven in de brouwerij, ook zonder de zombies.

Alleen wordt het echte verhaal uiteindelijk helemaal onder de voet gelopen aan het einde. Dat is wel jammer en onnodig ook. Als ik me niet vergis blijft die balans tussen het origineel en de zombies wat beter overeind in het boek.

Nou ja, misschien bewaren ze dat wel voor het vervolg...

avatar van S. Russell

S. Russell

Best geslaagd als film, maar niet als comedy. Daarvoor waren meer en betere grappen nodig geweest.

avatar van joolstein

joolstein

Ik was enthousiast toen ik de aankondiging zag van deze film! Heerlijk! Maar na het zien van de film , mistte ik gewoon wat. Het was het allemaal net niet. De zombies te veel computerbeeld waardoor ze niet eng waren. De actie teveel te geknutseld, dus niet spetterend genoeg. Te braaf, te veilig. AL met al is het geen slechte film.

avatar van atomix2010

atomix2010

ok niet al te serieus genomen is het acteerwerk eigenlijk best goed, oud engels, het verhaal opzich heel netjes ! alleen sommige CGI , de special FX wat eh,. minder te noemen, kon best vlotter, en beter, jammer want zo slecht is deze film niet. ( inderdaad konden de actie stukken her en der wat vlotter inelkaar gezet worden ,soms te gemaakt. ) ik vond t verhaal eigenlijk best leuk , ook het acteerwerk niet storend. dus ja jammer van de SFX hier en daar. maaarrrr.... toch een prima film om eens te kijken met je vrouwtje die niet houd van zombies, wel van de oude north and south style. toch een dikke voldoende van mij !! 3* omdat het wel goed overkomt , prima acteerwerk is, leuk verhaal... geen tegenvaller voor mij !

avatar van coumi

coumi

In ieder geval zelden een film gezien waarin de titel de lading zo goed dekt. En hij is nog leuk ook....

De kunst is natuurlijk: neem dit vooral niet zo serieus. Dit is gewoon pure komedie, met parodie als uitgangspunt, dit alles vermengd met actie. Met name de eerste helft van de film is dan erg geslaagd. In de laatste drie kwarier krijgen we iets te veel matig gefilmde veldslagen, romantiek en trouwpartijen. Mijn eindoordeel:geen meesterwerk, maar ruim voldoende. Gedurende de aftiteling word het onvermijdelijke vervolg trouwens al aangekondigd, maar een tweede deel lijkt me wel erg vermoeiend.

avatar van yesplease

yesplease

Ik verwachtte dat de grappige combinatie van pride and prejudice met zombies snel zou gaan vervelen, maar het is een komische en onderhoudende film geworden. Het taalgebruik van Jane Austin, de adembenemende ademhaling van Lily James, haar strijdbare zusters en natuurlijk zombies.

Waarschijnlijk teleurstellend voor de liefhebbers van gore en horror.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Ben ik nu de eerste hier die het belachelijk vind dat de zombies in deze film kunnen praten?

Bij een film als deze heb ik niet bepaald hooggespannen verwachtingen, matig acteerwerk, beroerde CGI, weinige epische actiescenes, een vergezocht verhaal, ik vind het allemaal prima. Maar een zombiefilm zonder zombies, daar trek ik toch echt een grens...

Jammer, want het had best aardig kunnen zijn... Maar achteraf had ik beter 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' nog een keer op kunnen zetten.

De intro vond ik wel top overigens, alleen daarna werd het al beroerder.

avatar van Theunissen

Dit is de Komedie / Horror uitvoering op de film "Pride and Prejudice" (naar het klassieke 18e eeuwse verhaal van schrijfster Jane Austens) die al diverse keren is verfilmd, maar die ik echter nog nooit heb gezien en waarschijnlijk ook nooit zal zien (Romantiek is niet bepaald mijn favoriete genre). Hoewel deze horrorparodie leuk begon en het er visueel (landschappen, decors, aankleding en zombies) wel allemaal aardig uitzag, was het in het algemeen toch best een saaie en flauwe bedoeling en het dertien in een dozijn verhaal wist me ook nauwelijks te boeien en regelmatig kon ik dan ook mijn aandacht er niet bijhouden.

Net zoals bij het originele "Pride and Prejudice" verhaal, draait het in dit 19e eeuwse verhaal ook weer om de vijf zussen Bennet, waaronder de vastberaden Elizabeth en Jane, die door hun moeder opgevoed worden met één enkel doel voor ogen, namelijk een geschikte rijke man vinden en trouwen. Echter de omstandigheden zijn niet echt ideaal omdat er in Engeland (Londen) een ware zombie plaag heerst en waarbij de zussen door hun vader worden opgeleid tot ware zombiejagers.

Zoals eerder gezegd was de opening van het verhaal best aardig en ook de introductie (waarbij de zombie plaag wordt uitgelegd) van het verhaal na de opening was aardig (zeker visueel gezien en de manier waarop, middels tekeningen), maar daarna gaat het helaas heel snel bergafwaarts en krijg je te maken met een totaal niet boeiend dertien in een dozijn verhaal, welke ook nog eens behoorlijk flauw, saai en zelfs langdradig is. De zombies zagen er wel aardig uit, maar met horror hadden ze eigenlijk weinig te maken (ze gedroegen zich min of meer als mensen, mengde zich ook onopvallend onder mensen, en konden ook gewoon praten) en ze waren eigenlijk ook niet echt dreigend. Ze werden overigens wel regelmatig op een fraaie manier uitgeschakeld door de vijf zussen, die opgeleid zijn als zombiejagers, en ook door Mr. Darcy. Buiten dat deze film eigenlijk weinig te doen heeft met Horror, was dat ook van toepassing op Komedie, want ik heb nergens om moeten lachen. Wat dat betreft is dit meer een Actie / Fantasy film die je kunt vergelijken met "Hansel and Gretel (2013)", die ik persoonlijk leuker en vermakelijker vond. Het einde van het verhaal was wel aardig, maar gezien de flauwe scene na de aftiteling zal er ongetwijfeld nog een vervolg op komen en daar sta ik eerlijk gezegd niet op te wachten.

Visueel (inclusief de speciale effecten) zag alles er wel aardig uit en ook de cast deed het nog enigszins verdienstelijk en vooral hoofdrolspeelster Lily James in de rol van Elizabeth Bennet, die er ook mocht wezen en dat geldt ook voor Bella Heathcote in de rol van Jane Bennet, Ellie Bamber in de rol van Ellie Bamber, Emma Greenwell in de rol van Caroline Bingley en ook de rijpe Lena Headey (voorzien van ooglapje) in de rol Lady Catherine de Bourgh. Mede door het vele vrouwelijk schoon (helaas wel niemand bloot te bewonderen), kijkt deze film zich nog lekker weg. De mannelijk hoofdrolspeler Sam Riley in de rol van Mr. Darcy, speelde als een draak en vond ik ook maar een saaie persoonlijkheid (wel het flesje met bromvliegen, wat hij bij zich had om zombies te detecteren onder mensen, was wel leuk).

Al met al gewoon een matige Actie / Fantasy film, waarvan het verhaal zelf als de uitvoering ervan nauwelijks wist te boeien of te vermaken. Gelukkig duurt de film met circa 100 minuten niet al te lang, waardoor hij zich nog redelijk lekker wegkijkt. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien (ik heb hem daar wel als voorfilm gezien en toen had ik al zoiets van "wat een onzin").

avatar van DragQueen

DragQueen

Wel genoten van deze film. Visueel zag het er goed uit, ook qua settings en kostuums. Het verhaaltje is daarbij leuk gevonden. Het concentreert zich niet geheel op de zombie plaag, maar ook op de zusters Bennet, die op zoek zijn naar een gepaste echtgenoot. Verder word er prima geacteerd. 3 Sterren.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Wat een vreselijke bagger film. Slap tot totaal geen verhaal, zeer slecht acteer werk en ik heb in de hele film geen zombie kunnen ontdekken, wel wat mensen met wat rare make-up. Nee deze film kan je overslaan.

avatar van james_cameron

Helaas meer Jane Austen dan zombies, wat het geheel niet ten goede komt. Op gegeven moment heb je zelfs niet eens meer door naar een horror-spoof te zitten kijken, zo serieus neemt de film zichzelf. Er is gewoonweg niet genoeg lol aan te beleven en er spat te weinig bloed van het scherm. Wel heel mooi gemaakt allemaal en de cast is degelijk, maar de film is te stijf en te formeel. Juist, precies zoals de tijdsperiode waarin dit zich afspeelt.

avatar van broncode

broncode

De volmaakte zombie film maar ook een die geen enkel spoor van emoties oproept.

Alles is perfect, make up, locaties, camera werk en scenario, maar het gebrek aan inlevingsvermogen nekt de film.

Daarnaast zijn the kills niet echt schockerend en is de walging niet aanwezig.

Ik zou hem bv kunnen laten zien aan mijn achtjarige zoon, zo tam allemaal.

avatar van lezertje

lezertje

Dit is duidelijk een geval van scenarioschrijvers die écht niets meer kunnen bedenken. In een woord PATHETIC. Werkelijk iedereen die op wat voor manier dan ook aan deze productie heeft meegewerkt moet zich de ogen uit zijn/haar kop schamen en een eeuwig durend beroepsverbod opgelegd krijgen. Een absolute 0 sterren film. Het wachten is nu op de pornografische verfilming van de bijbel.