menu

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Alternatieve titels: Pride & Prejudice & Zombies | Pride + Prejudice + Zombies

mijn stem
2,48 (210)
210 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Horror
107 minuten

geregisseerd door Burr Steers
met Lily James, Sam Riley en Bella Heathcote

Jane Austens klassieke verhaal over gecompliceerde relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in Engeland in de 19e eeuw komt voor een nieuwe uitdaging te staan: een leger van ondode zombies. En terwijl de zusjes Bennett worden opgeleid tot ware zombiejagers, probeert Mrs. Bennett haar dochters aan rijke echtgenoten te helpen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=syjfmdvLu9c

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Drifter
0,5
Vage film, gaat nergens over behalve wat nep pretenties. gtst acteur prestaties, beetje in de verte staren en niets zeggen. vrouwen met zwaarden maar toch maar niet. kortom geen aanrader.

avatar van Katharina
3,0
Geweldige film! Helemaal niet zo slecht geacteerd als dat ik dacht dat het zou worden. Ik ben dol op alle 'Pride and prejudice' films, en dit was enerzijds natuurlijk een parodie achtig ding, maar hij is goed geslaagd! Lekker fout, maar goed uitgevoerd!

keimpeS
Ik had er niet zoveel van verwacht, maar heb me prima vermaakt met deze film. Wat moet je nou verwachten van een combi van Pride & Prejudice & Zombies, nou ja lachen, actie en niet te serieus nemen deze film, daar zijn er al genoeg andere films van!

avatar van m1701
3,0
Pride and prejuidice is echt mn nr 1 film!!! En moet zeggen dat ik deze film ook wel erg leuk vond. Inderdaad ik had ook wat meer zombies verwacht maar vond t voor de rest een prima film met een prima sfeertje

avatar van jeroentjuhhhhh
2,0
Ben wellicht te allergisch voor kostuumdrama's, waardoor de actie met zombies (*note* ik noem het dus geen zombiefilm, met reden) eigenlijk al een onmogelijke reddingsactie moet voorstellen. Toch het voordeel van de twijfel gegeven, maar kon er helemaal niks mee. Vind de toon van de film nogal wisselend. Weet niet of het nou een serieus drama is met misplaatste campy zombie actie, of dat het oprecht pulp is (maar in dat geval ook pijnlijk mislukt). Eigenlijk gaat het dan al fout, want dit hoor je je niet af te vragen. Jammer dat ze er niet gewoon een echte zombie feature van hebben gemaakt. Vind dat actie-gehalte van al die ''zombiefilms'' tegenwoordig echt hemeltergend ruk. Waar zijn de échte rottende lijken gebleven in combinatie met die raunchy practical effects..

avatar van erik1977
3,0
wat me de laatste tijd al bij veel films opvalt, schokkerig en op een hak en een tak camerawerk is gelukkig nergends meer te bekennen.
Hier ook weer heerlijk camerawerk dus en prachtige beelden.
het al oude verhaal word hier dus aangevuld met......zombies!
En ik moet zeggen, ik vind het fantastisch en prachtig vorm gegeven.
Alleen houd het helaas tot aan het einde toe niet compleet de aandacht vast.
daarom wel een volle punt aftrek.

avatar van Richard_Voorhees
2,0
Dankzij vakantie/zomer perikelen heb ik er drie dagen over gedaan om deze film af te kijken en heb ik dus deze zwoele zomer avond (misschien wel de zwoelste van zomer 2016) de tijd om mijn mening over deze film te geven.
Ik weet niet goed wat ik met deze film aan moet. Hier en daar is het een geslaagde parodie met leuke humor. Helaas zijn er ook vrij grote stukken waarin de acteurs/actrices zichzelf toch serieus nemen en het verhaal ook een serieuze weg in slaat.
De casting is best redelijk. Het is vooral tof om dames als Lily James en Bella Heathcote in die prachtige jurken te zien. Verder zet Sam Riley wel een heerlijk stijve Engelsman neer.
Het is dan wel weer jammer om te constateren dat de zombies in deze film maar een marginale rol toebedeeld krijgen. Geen wonder dat 'zombies' ook het laatste woord van de titel is, want ze krijgen ook gewoon de minste aandacht. Graag had ik wat meer zombies gezien en ook de daarbij gepaarde 'guts & gore'. Helaas blijft de film in dat opzicht behoorlijk braaf en moet je als liefhebber maar op een houtje bijten.
Verder doen de makers gewoon teveel hun best om er een serieus kostuumdrama van te maken en dat is jammer, want men had het beter bij de parodie kunnen houden.
Nu heb je helaas een film die niet goed overkomt als parodie of kostuumdrama en waarbij helaas de horror wat in het hoekje van de klas word gezet.

avatar van n00r
2,5
Geen goede film die op meerdere momenten saai is. Geen komedie opgemerkt maar hou sowieso niet echt van die Pride and Prejudice zooi. Te weinig zombies met teveel gezeur.

avatar van Gish
0,5
Jane Austen draait zich om in haar graf.

avatar van BlueJudaskiss
2,0
Ik blijf het toch een leuk idee vinden, de klassieke verhalen vermengd met fantastische elementen. Ik was destijds erg enthousiast over Android Karenina, maar deze eerste uit die reeks - Pride and Prejudice and Zombies - had ik als boek net voor het einde weggelegd en de film vond ik ook saai. Verschrikkelijk saaie acteurs - toegegeven: Lily James en Charles Dance deden het leuk, maar zo'n uitstralingsloze Mr Darcy... bah. Het viel me inderdaad ook op dat er geen keuze werd gemaakt tussen campy horror en kostuumdrama-met-een-twist. Ach, we hebben weer een paar extra minuutjes slaap gehad vandaag. Meh.

2,0*

avatar van Decec
2,5
Een matige actie/horror/romantiek film...
Een matige verhaal...
Een flauwe/slappe zombies...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima camerabeweging...
Redelijk acteerwerk...
Niet te moeite waard...

avatar van Noodless
2,0
Zwakke film die gezien het genre op beide vlakken een onvoldoende scoort. Qua horror blijf je hier op je honger zitten ondanks de titel zou vermoeden. Er wordt maar weinig aandacht besteed aan de geïnfecteerden ( dus geen zombies). De humor is helemaal ver te zoeken. Het kostuumdrama met alle liefdesperikelen en stijfheid valt nog mee door de aanwezigheid van de dames met het oog vooral op Lily James en Bella Heathcote. Maar deze bevallige dames kunnen met hun vechtkunstjes ook de film niet redden. 4/10

avatar van Turbodevil
2,5
Middelmatige film die ik geen komedie of horror kan noemen eerder drama.

avatar van John Milton
3,5
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vermaakte me enorm, en de Austenkenner naast me nog meer. Echt goed is het niet, maar ik vond het behoorlijk creatief gemaakt en Lily James ga ik steeds leuker vinden hoe meer ik van haar zie. Sowieso geen onaardige cast, deze film. Verder ziet het er allemaal behoorlijk gelikt uit voor een budget van 28 miljoen dollar.

Een zesje is wellicht meer op zijn plaats, maar vooruit.

3,3*

avatar van clubsport
2,5
Rare film , te serieus om als parodie te gelden , te rare mix tussen kostuumdrama en halfzachte horror .
En dan de verhaallijn van karatedames met zwaarden , echt ? tja je kan geen film meer maken zonder kick ass vrouwen stel je voor .

avatar van Shadowed
2,5
Redelijk.

Nergens maakt de film een genre echt waar. Het is niet grappig genoeg voor een komedie, niet eng genoeg voor een horror, niet zielig genoeg voor een drama, bevat te weinig spektakel voor actie etc etc. Cast was nog best verassend eigenlijk.

James in de hoofdrol, die ze niet slecht vertolkt. Iedereen speelde wel naar behoren, maar de combi tussen kostuumfilm en horror vind ik nogal wat vaag. Je weet dat je wel iets nieuws daarmee doet, maar of dat nou perse goed is?

Qua horror is er weinig te beleven, behalve wat gore zo nu en dan. Gemiste kans op een film waar stiekem echt veel meer uitgehaald kon worden.

avatar van Tarkus
1,5
De film heeft mooie beelden, prachtige kostumering, maar dan ben je wel uitgepraat.
Het scenario is een zootje, je komt nooit in het verhaal, als er dat al is.
Neen, dit is een film om snel te vergeten...

avatar van Metalfist
4,0
My daughters are trained for battle, sir, not the kitchen

Als er één genre is waar ik allergisch aan ben, dan is het een kostuumdrama. Ik kan het vandaag de dag al iets beter hebben dan vroeger, maar het blijft toch een soort film waar ik liever wat met een boog omheen loop. Althans toch in de meeste gevallen, maar zo af en toe springt er eens een alternatief filmpje in het oog en geef nu toe: wie wilt er eens niet de gok wagen om een film te zien waar de personages van Jane Austen's beroemde boek het opnemen tegen zombies.

En zowaar, ik heb me er danig mee geamuseerd. Beetje jammer van de lelijke CGI hier en daar maar voor de rest is dit een film waar de fun van afspat. Van de openingsscène die meteen de toon zet en de visuele uitleg wat de geschiedenis achter de zombieplaag is tot de vele confrontaties tussen mens en zombie. Niet alles is weliswaar even goed geslaagd, het is vrij voorspelbaar dat Wickham de slechterik in het geheel gaat zijn en ook de helft van de zussen blijven redelijk onderbelicht, maar dit is het soort film waar je dat met een gerust hart kunt vergeven. Dat komt vooral ook wel omdat de combinatie tussen de setting van Pride and Prejudice en zombies gewoon ook goed werkt. Mooiste voorbeeld daarvan is misschien nog wel het einde waar we een grootse trouwpartij krijgen gevolgd door een beeld dat de zombies toch terug een aanval inzetten.

Leuke invulling dus, maar de cast doet hier ook wel veel goeds. Lily James is nog maar recentelijk op mijn radar gekomen (via Baby Driver en Cinderella) maar sowieso een actrice om meer van op te gaan zoeken. James speelt met verve de stoere Elizabeth maar ook de combinatie met Sam Riley (wat heeft die toch een enorm coole stem trouwens) werkt erg goed. In die mate zelfs dat dit duo eigenlijk met het meeste van de aandacht gaat lopen, maar dat is dan zonder Matt Smith gerekend die er nog een leuke bijrol als een wat vreemde dominee op nahoudt. Beetje jammer ook wel dat Lena Headey als Lady Catherine de Bourgh wat onderbelicht blijft. Een personage waar volgens mij wel wat meer in had kunnen zitten. Misschien ooit nog iets voor een toekomstige sequel/prequel?

Erg aangenaam verrast in ieder geval. Op een nieuw project van Burr Steers is het precies nog even wachten (nu niet dat hij er sowieso een hoog tempo op nahoudt als regisseur met 4 films op 16 jaar) maar ik hoop dat hij in deze lijn verder gaat. Dit lag me in ieder geval heel wat beter dan Abraham Lincoln: Vampire Hunter, welke ook gebaseerd is op een boek van Seth Grahame-Smith.

4*

avatar van jippie2010
2,5
Vleesch noch visch.
Een onprettige combinatie van genres die geen moment comfortabel voelt. Technisch goed gemaakt, dat wel. *2,5

avatar van mrklm
2,0
De natuurlijke charme en het acteertalent van hoofdrolspeelster Lily James houden deze zwak uitgewerkte mix van Jane Austens klassieke 'comedy of manners' en een zombiefilm nog enigszins overeind. Het probleem is dat het scenario grotendeels exact het verhaal van Pride & Prejudice volgt, maar dat doorspekt met een subplot rondom ronddwalende zombies, hetgeen resulteert in een aantal bloederige actiescènes die helemaal geen toegevoegde waarde hebben. Zonder die zombie-flauwekul was dit een acceptabele, maar overbodige Jane Austen-verfilming geweest. Nu is het een schizofrene film waar noch Austenfans, noch horrorfans gelukkig van worden.

avatar van Onderhond
3,0
Vermakelijk.

Heb de boeken nooit gelezen, die hele mashup craze is ook een beetje aan mij voorbij gegaan. Maar als een filmpje als deze me in de schoot geworpen wordt wil ik het best een keer proberen. Moet zeggen dat het nog best goed beviel.

Sowieso wel iets netter in elkaar gedraaid dan ik verwacht had. Het is zeker niet de pure goedkoop die een titel als deze laat vermoeden, anderzijds moet je er ook niet écht genrewerk of blockbuster kwaliteit van verwachten, de film hangt ergens tussenin.

Ook qua sfeer trouwens. Het wordt allemaal erg luchtig gebracht, maar de mix van genres wil nooit echt één geheel worden. Er zitten best een paar grappige en memorabele scenes in, maar ze drijven een beetje in een zee van halfbakken ideetjes. Het vlot allemaal wel, maar uiteindelijk werd ik nooit héél enthousiast over de film.

Leuk voor een keertje dus. Wat mij betreft hadden ze best nog een paar soortgelijke films mogen maken, maar groots is het absoluut niet.

3.0*

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Een heerlijke guilty pleasure met een mix tussen twee genres die je niet bij elkaar zou verwachten. Doet wat denken aan Cowboys & Aliens als western en SF elkaar ontmoeten (niet in de vorm van Westworld...). De clash van de twee genres is niet evident en desondanks vindt het daartussen toch wat de juiste toon. Het heeft alvast meer fun dan veel afleveringen van The Walking Dead.

Visueel is het beter dan je zou verwachten van dit soort films. Passende decors en kostumering met volgens mij verrassend een groter budget dan dit soort films normaal krijgt. De betere B-acteurs spelen mee en het geheel zorgt er voor dat het een heerlijke film wordt voor de liefhebbers van het genre (voor zover dit een eigen genre zou zijn). Ik wil wel meer van deze mashups zien. Zeker met dezelfde kwaliteit die niet voor topfilms zorgen, maar wel voor de betere B-films.

avatar van IH88
3,5
“My daughters are trained for battle, sir, not the kitchen.”

Leuk. Een sterk script, scherpe dialogen, humor, actie, romantiek, mooie sets en kostuums, zombies en Lily James als korset dragende en kordate zombiekiller... Wat wil je nog meer? Natuurlijk is het belachelijk om zombies te combineren met Jane Austen's Pride and Prejudice, maar gelukkig realiseren de makers zich dit ook.

Het materiaal wordt met een knipoog benadert, en het belangrijkste is dat de vlijmscherpe dialogen goed overkomen en worden uitgesproken door acteurs die duidelijk plezier hebben. Vooral het gekibbel tussen Sam Riley (Mr. Darcy) en Lily James gaat niet snel vervelen. In het begin heeft de film nog wat moeite om alles uit te leggen en op gang te komen, maar zodra dat achter de rug is neemt Pride and Prejudice and Zombies geen gas meer terug.

avatar van Daan258
1,5

Comedy/horror??????
Al een hele lange tijd op mijn lijst staan en gister is opgezet. Man wat een saai en verschrikkelijk werkje is dit. Na een kleine 45 min was mijn focus al helemaal weg en kon het me allemaal niet meer boeien. Toen een beetje met één oog zitten kijken terwijl ik af en toe een beetje op mijn telefoon zat. Dat zegt al genoeg.
Een hele lange en saaie zit.

1,5*

avatar van Sergio Leone
2,5
Mwah.

Het kan er nog net mee door, deze parodie op het bekende kostuumdrama. Sowieso pluspunten dat het totaal belachelijk is - zonder slapstick te worden.
Dat zorgt af en toe nog voor grappige taferelen. De cast, met de verrukkelijke Lily James, neemt zichzelf gelukkig ook niet te serieus en gaat gezwind mee in deze onzin. Enkel spijtig van Lena Headey's personage, daar had ik toch wel graag wat meer van gezien.

2,5

avatar van remorz
3,0
Merkwaardig humorloze film, die de delen die het wil verweven toch sterk gescheiden houdt. Het basisverhaal vertoont dezelfde componenten als een klassiek kostuumdrama maar in de setting een wereld belaagd door zombies.

Het maakt voor de hoofdpersonen niet veel uit: ze zijn op zoek naar de meest geschikte partner, hetzij op basis van status, dan wel romantische liefde, maar onderwijl moeten ze oppassen voor hersenbeluste halfdoden.

Het werkt, geinig genoeg, zelfs op dat serieuze niveau. Ik had meer verwacht van de introductie van Oosterse wijsheden en vechtsporttuïtie, maar ook de actiescenes zijn amusant.

Redelijk acteerwerk en een ongedwongen vertaling van het basisverhaal maken een vermakelijker filmpje dan je zou verwachten. 3*

avatar van soom
4,5
Fantastisch, ik houd er echt enorm van. Het lijzige spreken van Sam Riley, de uitbundige finesse van Lily James en de rustige sexy-heid van Douglas Booth in een bijrol.

Het verhaal is natuurlijk over de top heen getrokken en zeer absurd. Maar meneer Steers behandelt het met de allerfijnste klasse die maar denkbaar is.

Al zit het me echt dwars dat dat paard op het einde het loodje legt, zo zielig. Dat is iets wat ik echt niet helemaal oké vind.
En ja, ik duw nog steeds vlees naar binnen. Dus ben ik hypocriet. Ach..


Sam Riley is een mooie nummer 3..

Gast
geplaatst: vandaag om 11:02 uur

geplaatst: vandaag om 11:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.