• 9.371.740 stemmen

Show titel: The Great Fire

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Douglas Rae en Lucy Bedford

Met: Andrew Buchan, Rose Leslie, Jack Huston, Andrew Buchan, Rose Leslie en Jack Huston

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 16 oktober 2014

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Great Fire

De Grote Brand dreigt Londen te verscheuren. Deze serie gaat in detail over de hartverscheurende verhalen van de inwoners in Londen en hoe zij deze roerende tijd moeten zien door te komen. Naast de brand spelen er natuurlijk ook gewoon nog de dagelijkse beslommeringen.

Afleveringen

1. Aflevering 1

16 oktober 2014 (50 minuten)

De alleenstaande vader Thomas Farriner is de bakker van de koning. Zijn schoonzus Sarah helpt vaak in de winkel om op deze manier niet aan haar vermiste man te hoeven denken. Thomas krijgt te horen dat hij waarschijnlijk niet betaald krijgt deze keer omdat er oorlog woedt met de Nederlanders. Hij krijgt een nieuwe opdracht, maar bij terugkomst blijkt de bakkerij in brand te staan.

2. Aflevering 2

23 oktober 2014 (50 minuten)

De grote vuur wordt alsmaar groter en sterker en Thomas probeert Sarah, zijn schoonzus, te bereiken om haar en de familie te redden. Ze is echter nergens te vinden. Thomas leidt de rest van de familie door de menigte bij de Theems. Sarah blijkt ondertussen in de cel te zitten.

3. Aflevering 3

30 oktober 2014 (50 minuten)

Thomas keert terug naar de stad op zoek naar Sarah en ziet dat de brand door heel de stad woedt. Sarah weet het Hanford huis binnen te dringen en neemt de mysterieuze doos van Romero mee. Denton stoort ondertussen een bijeenkomst van de koning, Romero en James.

4. Aflevering 4

6 november 2014 (50 minuten)

Koning Charles besluit eindelijk in actie te komen nu het vuur steeds dichterbij de Tower of London komt. Sarah wordt opnieuw opgepakt. Thomas schakelt de hulp van Pepy in om de koning te beïnvloeden.

Alle Acteurs en Actrices

Catherine of Braganza

Duke of Hanford

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Het kan dan wel allemaal historisch niet correct zijn maar ik heb me goed vermaakt met deze miniserie. Het hoge soap gehalte werkte bij mijn juist zeer goed en de serie kijkt lekker en makkelijk weg verder zag het er allemaal goed uit en de vele goede acteurs deden de rest , een dikke zeven dus 3.5*