• 9.369.500 stemmen

The Brittany Murphy Story (2014)

Biografie / Drama | 86 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: Joe Menendez

Met onder meer: Amanda Fuller, Sherilyn Fenn en Eric Petersen

Plot The Brittany Murphy Story

"Fame. Fortune. Tragedy."

Biografie van Brittany Murphy. Vanaf de opkomst in de jaren negentig als Hollywoodactrice en de daaropvolgende problemen die zij had met de roem en zichzelf. Dit alles resulterend in haar mysterieuze dood in 2009 op 32-jarige leeftijd.

Brittany Murphy

Sharon Murphy

Female Entertainment Reporter

Alicia Silverstone

Simon Monjack

Ashton Kutcher

Male Tabloid Reporter

avatar van stinissen

Was altijd een fan van haar dus zou ik deze film graag willen zien.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vond het ook een fijn actrice....maar ik vrees dat dit niet echt de moeite waard gaat zijn.

We zullen zien.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

stinissen schreef:

Was altijd een fan van haar dus zou ik deze film graag willen zien.

Me too!

avatar van stinissen

HALVE TAMME. schreef:

Me too!

avatar van mikey

mikey

Vast iets voor het hoekje 'obscuur'.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

aangrijpende biografische film over het leven van Brittany Murphy die het schopte van lelijk eendje tot vrij grote filmster. Zoals blijkt echter is haar leven kapot gemaakt door een niet aflatende roddelpers die alleen maar leugens omtrent haar verspreidde en heeft zij een groot deel van haar leven veel tegenslag gekend. Omtrent haar dood gaan veel theorieen de ronde, van verslaving, uitputting, anorexia tot zelfs moord. Brittany was wel iets knapper vind ik dan Amanda Fuller die haar rol speelt. 4 sterren

avatar van DDT

DDT

dvdcrusher schreef:

En haar man stierf een paar maanden later ook. Was er niets aan hen huis? En bacterie ofzo?

avatar van Theunissen

Ik vond het persoonlijk maar een matige biografie over het leven van Brittany Murphy, waarin eigenlijk alleen maar alles tegenzat in haar korte leven. Dat dit tot gevolg heeft gehad dat ze op 20 december 2009 is overleden, is natuurlijk wel zeer triest. Door een combinatie van longontsteking, verkeerde medicijnen en bloedarmoede, is ze uiteindelijk op 32-jarige leeftijd (veel te jong natuurlijk) overleden.

In deze biografie krijgen vooral de negatieve dingen waarmee Brittany Murphy in aanraking is gekomen veel aandacht. Zo loopt haar carrière als actrice niet echt over rozen (die is op een gegeven moment ook voorbij als niemand haar meer wilt als actrice), heeft ze grote moeite met de paparazzi die haar regelmatig in kwaad daglicht stellen (terwijl ze niets gedaan heeft), mede daardoor gebruikt ze ook pillen (o.a. antidepressiva), woont ze continue samen met haar moeder waar ze zeer close mee is en waar ze ook heel erg bezorgd over is (de moeder heeft namelijk tot twee keren toe kanker, waar ze wel van geneest) en wat betreft de liefde valt ze op een persoon (Simon Monjack, gespeeld door Eric Petersen, die op 24 mei 2010 is gestorven aan een soort gelijke doodsoorzaak als Brittany Murphy) met een zeer dubieus verleden (waar Brittany Murphy over gewaarschuwd is) maar die wel zorgzaam en liefdevol is voor haar. Althans volgens deze biografie. Dus gezien alle ellende die Brittany Murphy heeft meegemaakt in haar korte en jonge leven, vind ik het eerlijk gezegd niet raar dat ze al is overleden op 32-jarige leeftijd. In deze biografie komt het eigenlijk ook een beetje over, of dat niet misschien het beste voor haar was.

Deze biografie weet opzicht wel te interesseren, maar het is jammer dat stevige/mollige Amanda Fuller (ze speelde wel verdienstelijk) totaal niet lijkt op Brittany Murphy (die op een gegeven moment ook heel erg slank was en overeenkomsten had met anorexia), waardoor ik de film als geheel niet realistisch vond overkomen en het leek daardoor ook alsof deze film over iemand anders ging. Wat dat betreft vond ik Adam Hagenbuch in de rol van Ashton Kutcher juist veel op hem lijken, waardoor hij tenminste wel realistisch overkwam. Met Ashton Kutcher had Brittany Murphy een relatie en ze speelden ook samen in de Komedie / Romantiek film "Just Married (2003)". Tijdens het maken van die film sprong ook de vonk over tussen Brittany Murphy en Ashton Kutcher, maar hun relatie heeft niet lang geduurd. Ik had haar in eerste instantie niet herkent, maar voormalige "Twin Peaks" (de serie die in de jaren 90 razend populair was) ster en schoonheid destijds Sherilyn Fenn, speelt in deze film de rol van moeder van Brittany Murphy.

Al met al niet meer dan een matige biografie over het korte leven van Brittany Murphy die ik altijd wel leuk vond uitzien, maar als actrice vond ik haar maar matig (ze speelde vaak te overdreven en was daarbij ook regelmatig irritant). Ik kon haar wel goed waarderen in de Komedie / Drama film "The Ramen Girl (2008)".

avatar van Decec

Decec

Een matige drama/biopic film...

Matige verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Goed achtergrond geluid

(Dolby Digital)...

Geen top film...

avatar van Tarkus

Tarkus

De film gaat, uiteraard, over het korte leven van Hollywoodster Brittany Murphy, en daar is heel wat over te vertellen blijkbaar, al is het dan niet zo mooi.

Onthutsend verhaal is het wel, maar ook een verhaal dat steeds weer keert in de wereld van de film.

Drugsgebruik (al of niet waar), medicatie, foute vrienden en ga zo maar door.

De vertolkingen zijn in deze film redelijk, maar Sherilyn Fenn, die de moeder speelt, heb ik al betere dingen zien doen.

Maar al bij al is het wel een interessante film, over de zoveelste gevallen ster aan het Hollywood firmament.