• 9.370.279 stemmen

Devil in the Flesh (1998)

Thriller | 99 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: Dearly Devoted

Geregisseerd door: Steve Cohen

Met onder meer: Rose McGowan, Alex McArthur en Peg Shirley

Plot Devil in the Flesh

"She's a hot... cold blooded killer."

Wanneer Debbie Strand bij haar grootmoeder gaat wonen lopen de zaken na een tijdje fout. Haar grootmoeder controleert haar teveel en Debbie kan haar eigen leven niet leiden. Op een dag heeft Debbie er genoeg van en ze slaat haar grootmoeder dood. Vanaf dan doet ze haar eigen ding en ze zet haar zinnen op haar nieuwe leerkracht Peter Rinaldi. Niets of niemand zal haar tegenhouden om te krijgen wat ze wil.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Debbie Strand

Anna Nakashi

Meegan Wright

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuk verhaaltje met een voorspelbaar einde evenwel.

Af en toe toch wel enkele psychopatische scènes.

Grote fout aan deze prent: Rose McGowan is te oud om een tienermeisje uit te beelden.

avatar van Carl

Carl

Niet erg geloofwaardig verhaal, misschien ook wel door het gebrek aan dialoog. Het verhaal hadkarakterologisch veel meer en beter uitgewerkt kunnen worden. De feer was prima, mooie soms zelfs originele shots.

Acteerwerk okay. Regie matig. Ondanks alles bleef de spanning best in de film hangen. dat maakt mijn waardering 2,5

avatar van Metalfist

Metalfist

She Just Wants To Be Loved.. or else

Normaal gezien vind ik nooit echt mijn zin tussen de 5 voor 5 euro films in de Blokker omdat het meestal wel rommel is maar een tijd geleden was ik toch aan het twijfelen om deze Dearly Devoted mee te nemen. Eerste reden? Gewoon al de dvd-hoes (een ander dan hier) waar de heerlijke Rose McGowan op staat. De tweede reden? Het plot.

De reden dat ik verkocht was, was de vermoedelijke combinatie tussen het recentere Jennifer's Body en het al iets oudere Wild Things. Nu had ik de film natuurlijk nog niet gezien dus kon het best zijn dat ik de bal gigantisch hard mis sloeg maar na gisteravond bleek ik toch juist te zitten. Jammer genoeg slaagt die combinatie niet echt aan want Cohen lijkt niet te kunnen beslissen of hij zich nu meer gaat concentreren op het moordlustige karakter van Debbie of meer op de relatie Debbie - Rinaldi. Resultaat: het is niet echt één van beide geworden. Afzonderlijk gezien zitten er dan wel meer dan aardige scènes tussen zoals de stukken met de grootmoeder of de obsessie met Rinaldi. Ik snap dan ook eerlijk gezegd niet hoe de film aan zo'n hoge rating hier komt want het meeste is allemaal redelijk standaard. Er zit natuurlijk weer een 'opwindende en stomende' seks scène in tussen Rinaldi en Marilyn, één die ook niet echt in de film past. Ook het einde waar blijkt dat het Debbie's vriendin is die dood is en niet zij zelf is redelijk voorspelbaar. Al wordt je wel even op het verkeerde been gezet door dat je nooit haar gezicht ziet maar ik dacht eerlijk gezegd dat het budget wat op was geraakt en dat er dan maar werd besloten om dit zo 'subtiel' mogelijk te verstoppen... Toch, het blijft voorspelbaar doordat je als kijker overduidelijk de tatoeage op Janie haar pols ziet hangen. Film duurt trouwens ook iets te lang om de gehele tijd te blijven boeien.

Iets waar ik me ook wel wat aan stoorde, Tarkus haalde het ook al aan trouwens, is Rose McGowan. Ik vind haar geweldig in Grindhouse, Charmed maar vooral door haar geweldige verschijning in de Scream Awards van een aantal jaar geleden waar ze Grindhouse promootte maar hier is ze gewoon te oud voor de rol van Debbie. Jammer want het is zeker wel een goeie actrice waarbij dit soort rollen op haar lijf zijn geschreven. Iemand die wel goed in zijn rol zat was Alex McArthur die Rinaldi op zich nam maar ook hij lijdt aan het nadeel dat hij en McGowan bijna even oud lijken, al scheelt het wel blijkbaar 20 jaar. Het beste was toch wel Peg Shirley die zich als de oma van Debbie even helemaal kan uitleven, geweldig hoe ze vriendelijk lijkt om dan ineens uit te barsten in een furie van jewelste. De rest van de cast zijn ook wel van niveau met uitzondering van de twee politiemannen die constant een vervelend spelletje speelden waar de één een woord zei en dat de ander het moest spellen en uitleggen wat het betekende.

Geen echt slechte film maar Cohen weet gewoon niet goed of hij nu meer de horror of psychologische kant op moet, in hoeverre dat dat met dit soort films kan. McGowan is te oud voor de rol en dat is jammer want meestal red ze dit soort films.

avatar van Clapboy

Clapboy

Leuke, spannende en vermakelijke film met een erg goede rol van Rose McGowen. Vond haar overtuigend en eng overkomen. Leuke personages verder en ook wat grappige stukjes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Leuk verhaaltje met een voorspelbaar einde evenwel.

Af en toe toch wel enkele psychopatische scènes.

Eens opnieuw bekeken en mijn eerste commentaar houdt stand.

Leuk om eens naar te kijken, maar een topper is deze prent niet.